Ezek a könyveink kerültek a Merítés-díj shortlistjére!

Mutatjuk a top 10-be bekerült Pagony-könyveket!

A legtöbb olvasónak – felnőttnek és gyereknek egyaránt – ismerős lehet a moly.hu weboldal, ahol bárki létrehozhat saját virtuális könyvespolcot, idézeteket oszthat meg kedvenc könyveiből, és ami a legfontosabb, értékelheti is az olvasmányait. 2014 óta a közösség és a szakmai zsűri által legmagasabbra értékelt könyvek díjat is kapnak, több kategóriában – ez a Merítés-díj. Idén összesen hét könyvünk került fel a Merítés-díj 2024-es TOP 10-es listájára, 4 gyerekirodalom, és 3 ifjúsági irodalom kategóriában. Olvass tovább, és szoríts a kedvenceidnek! Ne felejts el szavazni sem!

tovább...

Szurkolj velünk!

Mutatjuk Az Év Gyerekkönyve Díjra jelölt könyveinket

A HUBBY – magyar gyerekkönyv fórum, 2024-ben is díjazza a legjobb gyerekkönyvírókat, -fordítókat, -illusztrátorokat és elsőkönyves szerzőket. A Pagony könyvei az összes kategóriában szerepelnek, hát nem szuper? Cikkünkben mutatjuk, melyik könyveket jelöltük idén! Vajon melyik lesz a zsűri kedvence? Ti hányat olvastatok már közülük? Olvassatok tovább, és számoljátok meg!

tovább...

Ismerd meg az Abszolút Könyveket!

Egy kihagyhatatlan könyvválogatás 9-12 éveseknek

Mit adjunk a gyerek kezébe, amikor már nem kisgyerek, de még nem is igazán tinédzser? Sokáig nagy kihívást jelentett számunkra olvasmányt ajánlani nekik, mert elég összetett a helyzetük. Ne legyen mese (azok már száműzve vannak a dedós kategóriába), de ne is legyen olyasmi, amit még nem feltétlenül tudnak megemészteni, mert túl nyomasztó, vagy egyszerűen nem a korosztályuknak megfelelő problémákról, sajátosságokról szól.

tovább...

Városi népmese?

2024 első Pagony Tanári Műhelye

Kedves pedagógusok!

Találkozzunk 2024. január 26-án, pénteken, 16:30-kor a Bakáts téri Pagony Café-Dióban, az új év első tanári műhelyében!

Témánk a népmesei hagyomány és a modern kultúra összeegyeztethetősége.

tovább...

A tökéletes karácsonyi könyvek kiskamaszoknak!

9-12 évesek: Abszolút karácsony!

A 9-12 korosztálynak nem könnyű olyan karácsonyi meglepetést választani, ami elég menő, elég izgalmas és még könyv is - ebben egyetérthetünk. Mi most kategóriákra bontva listáztuk nektek az összes Abszolút könyvet, hogy megkönnyítsük számotokra a választást, és partnereink korosztályos újdonságait is belecsempésszük a listába. Így biztosak lehettek abban, hogy karácsony másnapján egy fotelben összegömbölyödve olvasó gyereket találtok majd a nappaliban!

tovább...

Itt vannak a 28. Nemzetközi Könyvfesztivál újdonságai!

Ismerd meg mind!

Idén is rengeteg új könyvvel készülünk a 28. Nemzetközi Könyvfesztiválra. Kicsiktől nagyokig mindenkinek találsz ebben a szemlében valami izgalmasat.

Többek között olyan szuper sorozataink folytatódnak, mint a Tölgyerdő meséi, a Kuflik, Pitypang és Lili, a Zseblámpás Könyvek és az Abszolút Könyvek, de egy egészen új műfajban is kipróbáltuk magunkat: bemutatjuk az Abszolút Töri kalandséta könyveket!

Ebben a cikkben korosztályos ajánlás szerinti sorrendben ismerheted meg a legfrissebb köteteinket! Olvass tovább!

tovább...

Abszolút fantasy

Ha a kiskamaszod legszívesebben elő sem bújna a fantázia birodalmából, ha falta a Harry Pottert, és imád elmerülni a varázslatban, akkor válassz neki valami szuper új olvasnivalót ebből a szemléből! Ismerd meg Abszolút fantasztikus könyveinket!

tovább...

Abszolút folklór, abszolút fantasy

Rojik Tamás: Holdezüst és éjsötét

Ha azt mondjuk, folklórra épülő fantasztikus regény, szinte biztos, hogy elsőre valamilyen vikinges vagy kelta mitologikus történet jut az eszedbe. Esetleg valami görög-római alapokon nyugvó könyv, talán az egyiptomi mitológiára épülő Füstmágus. De arra gondoltál már, hogy a gyerekkorunkból ismert népmesék is éppen annyira alkalmas alapjai egy jó fantasy regénynek, mint az ír tündérek és az északi istenek? Mutatunk egy példát, ami bebizonyítja. Olvass tovább!

tovább...

Megérkezett a Holdezüst és éjsötét!

Olvasd el az első fejezetet!

Itt van Rojik Tamás legújabb regénye az Abszolút Könyvek sorozatban! A Holdezüst és éjsötét egy ismert népmese, az égig érő fa történetét meséli újra egy modern, fantasztikus regényben. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Sütihasználati beállítások