Itt vannak a 28. Nemzetközi Könyvfesztivál újdonságai!

Ismerd meg mind!

Idén is rengeteg új könyvvel készülünk a 28. Nemzetközi Könyvfesztiválra. Kicsiktől nagyokig mindenkinek találsz ebben a szemlében valami izgalmasat.

Többek között olyan szuper sorozataink folytatódnak, mint a Tölgyerdő meséi, a Kuflik, Pitypang és Lili, a Zseblámpás Könyvek és az Abszolút Könyvek, de egy egészen új műfajban is kipróbáltuk magunkat: bemutatjuk az Abszolút Töri kalandséta könyveket!

Ebben a cikkben korosztályos ajánlás szerinti sorrendben ismerheted meg a legfrissebb köteteinket! Olvass tovább!

KICSIKNEK

Elsa Devernois - Annick Masson: Hadd aludjak itt!

hadd_aludjak_itt_borito_1000px.jpgEbben a könyvecskében egy olyan szituációval találkozhattok, ami bizonyára sok kisgyerekes család számára ismerős: az “éjszakai vándorlással”.

Beni, a kistesó nem tud aludni, ezért átmászik a nővére, Lili ágyába. Így azonban Lili nem fér el kényelmesen, és bekéredzkedik a felnőttek közé, és így tovább. Vajon hogyan fogja kipihenni magát a mese végére mindenki?

Szerintünk minden gyerekszobában ott a helye. Nevessetek együtt a huncut kis vándorlókon, és merüljetek a mese után csodaszép álomba!

Szerezd meg!

Julia Donaldson - Axel Scheffler: Pele megfázott

pele_megfazott_borito_1000px.jpgA Tölgyerdő meséi-sorozat legújabb interaktív kötete segít nektek átvészelni és kellemesebbé tenni az őszi-téli betegeskedés időszakát!

Pele a mesében, mint oly sok kisgyerek, megfázik. Meglátogatja Hermelin doktort, aki orvosságot és sok pihenést ír fel neki. Pele kezdetben szomorú, nehezen tűri, hogy ágyban kell maradnia, de a barátai egymás után látogatják meg és vidítják fel őt. A mese végén pedig már közösen mókázhatnak a vidámparkban, hiszen a pihenésnek és a sok szeretetnek hála a kis beteg gyorsan meggyógyult.

Kattints ide és rendeld meg!

Vadadi Adrienn - Monszport Vivien: BarkamesékA kis csizma

barkamesek3_a_kis_csizma_borito_1000px.jpgA Barkamesék-sorozat harmadik kötete egy igazi őszi hangulatú mesekönyv.

Hűvösödik az idő, és Patyi, aki egész nyáron mezítláb szaladgált, most bizony fázik. Szerencsére testvére, Pipi egy szuper ötlettel oldja meg a problémát.

Ezen kívül szerepel még a mesékben teázás, kuckózás, madármentés, és még egy kis szerelem is. Minden, ami egy pokrócba burkolózós, csodás őszi délutánhoz kell!

Kattints ide és rendeld meg most!

Pásztohy Panka: Pitypang és a diótörő

pitypang_es_a_diotoro_borito_1000px.jpgVégre itt a karácsony!

Lili és Lotti nagyon várják az estét, de az idő most sokkal lassabban telik, mint máskor.

Szerencsére anya tud egy jó mesét ‒ miközben készül a diós bejgli, megelevenedik Diótörő herceg története is.

Lehet, hogy a karácsonyfa alatt is viszontláthatjuk a kis fabábut?

Rendeld elő itt!

Dániel András: Kiránduló kuflik

kirandulo_kuflik_borito_1000px.jpgBiztosan sokan vannak köztetek, akik már régóta szeretnének egy jót kirándulni a kuflik társaságában. Nos, ebből a könyvből végre mindenki számára kiderül, hogy érdemes-e ilyesmiről álmodoznia. Annyit elárulhatunk, hogy egy nagy hátizsák meg egy jókora adag türelem mindenképpen kell hozzá!

Rendkívül kellemetlen, ha valaki éppen akkor veszíti el a sálját, amikor hideg van odakint. Zödönnel bizony ez történik, még szerencse, hogy a barátai Hildával az élen a segítségére sietnek!

Újra itt vannak a kuflik, hogy megmutassák, az elhagyatott réten sosem áll meg az élet!

Kattints ide és rendeld meg a 20. kufli-kötetet!

Majoros Nóra - Maros Krisztina: Álomjáró Márton

alomjaro_marton_borito_1000px.jpg"Marci körülnézett a boltban. Volt ott mindenféle színű és formájú medve.
Végül az egyik sarokban meglátott egy fakóbarna, borzas, komor képű medvét.
– Őt akarom! – mondta, és magához szorította.
Amikor vele együtt lépett be az álom kapuján, az alvómaci megváltozott: Marci fölé magasodott, és szőrös mancsával a kisfiú kezét fogta. Marci ámulva nézett fel rá, a medve pedig rámosolygott.
– Medve vagyok – mutatkozott be."

Marci és Medve együtt járja az álmokat minden este, miután a kisfiú elalszik, és átlép a titkos életébe. Hajóra szállnak, érdekes idegenekkel ismerkednek össze, és mint minden gyerek, otthon érzik magukat egy világban, ahol bármi megtörténhet...

Majoros Nóra szép álommeséit Maros Krisztina álomképei díszítik. Álmodj te is Marcival és Medvével!

Már előrendelhető!

Berg Judit - Rátkai Kornél: Rumini és az öt toll

rumini_es_az_ot-toll_borito_1000px.jpgA Most én olvasok!-sorozatban megjelent Rumini-mesék 2-es szintű része a Rumini és az öt toll címet viseli, a történet pedig egyre kalandosabb és fordulatosabb. Rumini és Balikó a szabadnapjukat töltik, jól be is vásárolnak mindenféle édességből, ám ami leginkább felkelti a figyelmüket a bazárban, az öt színes varázstoll. Pénzük ugyan nincs rá, de Balikó mindenképpen szeretne öt színes tollat, ezért Ruminivel együtt elindulnak a parkba, hogy keressenek maguknak.

Egy csalafinta pocok azonban még szebb tollak ígéretével becsábítja őket az erdőbe, ahol a társai csapdát állítottak az egereknek! Rumininek minden bátorságára és leleményességére szüksége lesz, hogy ki tudja menteni magukat a kalamajkából.

Az öt színes toll, amit idő közben Balikó összegyűjt, ugyan nem varázserejű, mégis nagyon fontos dolgokra emlékezteti az egereket. A szabadságra, az eszességre, a bátorságra, a barátságra és a szerencsére, hiszen mindegyikre szükségük volt az izgalmas kaland során.

Rendeld meg most a 2-es szintű részt!

NAGYOKNAK

Zseblámpás Könyvek

Jan Paul Schutten és Tim Hogenbosh - Emanuel Weimans: Tim, az erdőjáró

tim_az_erdojaro_borito_1000px.jpgTim imádja az erdőt. Amikor csak teheti, fára mászik, pocsolyákban ugrál, kunyhót épít, és figyeli az állatokat. De ez nem is csoda, hiszen az apukája erdész. Tim pedig rengeteget tanul tőle, hiszen nagykorában ő is erdész szeretne lenni.

Tim egy nap megismerkedik egy Tippi nevű lánnyal, és megment egy csókafiókát, Karcsit, attól kezdve hárman járják az erdőt, és együtt vigyáznak, hogy mindenki betartsa az erdei szabályokat.

Már tud olvasni a kisiskolásod? Talán már egy egész regény it el tudna olvasni egyedül? A Zseblámpás Könyvek egész biztosan neki valók! Nagy betűs, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetek várják a kezdő olvasókat!

Készítsetek be a takaró alá egy zseblámpát, mert ezeket a könyveket nem lehet letenni!

Szerezd meg most!

Vibók Ildi - Mayer Tamás: Hová tűntek a krillek?

hova_tuntek_a_krillek_borito_1000px.jpgImádjátok a kalandos, felfedezős könyveket, melyek vegyítik az izgalmat és az ismeretterjesztést? Nem tudtok betelni Gerald Durell könyveivel? Szeretitek az állatokat és különösen a szívetek csücske a történetekben a hóbortos nagybácsi/ nagynéni karaktere? Akkor a Hová tűntek a krillek? tökéletes regény lesz a számotokra.

Vibók Ildi a tőle megszokott humorral és alapossággal mesél, ezúttal a sarkkörök állatairól és arról, milyen láncreakciót indíthat be, ha a változó időjárás hatására egyetlen aprócska élőlény eltűnik egy területről.

Ezt a regényt azok a kisiskolások fogják leginkább élvezni, akiket elvarázsol az állatvilág és akik odavannak a kalandos felfedező expedíciókért. Mivel a Hová tűntek a krillek? főszereplője egyes szám első személyben meséli el a kalandjait, az olvasó könnyen a helyébe képzelheti magát. Végül pedig arra is kap egy pár hasznos ötletet, hogy a saját életében hogyan segíthet ezeknek a csodálatos állatoknak egészen egyszerű, mindennapi dolgokkal.

Kattints ide és rendeld meg most!

Tim Collins - John Bigwood: Sherlock Bones és a koronaékszerek esete

sherlock_bones1_borito_1000px.jpgHa szeretnéd, hogy az első igazi könyv, amit a gyerkőc egyedül végigolvas vicces, nyomozós és még interaktív is legyen, akkor ne keresgélj tovább! A Sherlock Bones és a koronaékszerek esete ezt mind tudja!

Ahogy azt az inspirációként szolgáló detektívtörténetekből megszokhattuk, itt is egymást váltják a megoldott rejtélyek és az újabb kérdések. Ez a mesteri dramaturgia garantálja, hogy ezt a könyvet egy ülésből fogják végigolvasni a gyerekek!

Bár bűntények és nyomozók népesítik be Sherlock Bones világát, a történet mégis szórakoztató és végtelenül humoros. Ráadásul aranyos illusztrációk is lazítják a levegősen szedett szöveget, melyek szintén azt a célt szolgálják, hogy az olvasás élmény legyen és ne fáradtság.

Ha még ez sem elég, időről időre fejtörők és rejtvények színesítik a történetet, melyekkel az olvasó gyerekek is a nyomozás részesei lehetnek. Ezek a feladatok éppen annyi kihívást jelentenek, hogy felpiszkálják a kisiskolások érdeklődését, de garantált sikerélményt is nyújtanak.

Szerezd meg most!

Abszolút Könyvek

Annet Schaap: Emilia és a tenger fia

emilia_es_a_tenger_fia_borito_1000px.jpgKülönleges, mesés, megható regény a bátorságról és a szabadságról: egy kislányról, aki a világítótoronyban lakik az apjával, és minden este megmássza a torony hatvanegy lépcsőfokát, hogy meggyújtsa a lámpást. Míg egy viharos éjszakán elfogy a gyufa, és zátonyra fut a sötétben egy hajó…

Lámpácskának el kell hagynia az otthonát, és az Admirális félelmetes Fekete Házában lesz szolgáló, ahol állítólag egy szörny lakik. Vissza kell jutnia az apjához, de közben segít a ház különös lakóin – hogy mindenki szabadon az lehessen, akinek született.

Több mint 20 nyelven megjelent • Carnegie Medal shortlist 2020 Observer Év Gyerekkönyve 2019 • Holland Év Gyerekkönyve 2018

Rendeld meg most!

Rojik Tamás: Holdezüst és éjsötét

holdezust_es_ejsotet_borito_1000px.jpgMiután egy különös öregasszony néhány magot ad Jancsinak, hogy ültesse el, meghökkentő események sorozata indul el a fiú életében.

Az anyja, akit sosem ismert, és fotó sem maradt róla, egyszer csak megjelenik egy régi fényképen. Az addig alacsony, vékony fiú hirtelen nőni kezd, és olyan dolgokat is lát, amit úgy tűnik, a körülötte lévők nem.

Amikor megismerkedik Sárával, rádöbben, hogy a magokból kinőtt fán keresztül egy másik világra nyílik kapu − ahol nem csak jószándékú lények élnek.

A Vasorrú vezette, népmeséinkből jól ismert alakok célja, hogy átvegyék az uralmat a lenti világban, a Földön. Az egyetlen akadályt Jancsi jelenti, akinek, miközben próbálja megfejteni az igazságot az anyjáról, fel kell nőnie a feladathoz, hogy megakadályozza Vasorrút és társait a tervük végrehajtásában

Kattints ide és szerezd meg!

Vincent Thal - Baranyai (b) András: A Katlankapu rejtélye

katlankapu_borito_1000px.jpgEgyesek szerint a szülőkkel együtt töltött hosszú hétvége a természet lágy ölén: halálos unalom. Van, akinek tényleg az lehet.

De Csibu számára, aki akaratlanul is a szemtanúja lesz az éjszaka közepén, ahogy a megnyíló sziklafalból apró lények sorjáznak elő, se nem unalmas, se nem halálos. A rémületes külsejű, furcsa idegenek egyike viszont hidegvérű gyilkos! De melyikük?

Csibu nyomozásba lendül. Nemhiába olvasott annyi krimit, profiként göngyölíti fel az ide-oda kanyargó szálakat, hogy megtalálja a választ minden krimi legfontosabb kérdésére: ki volt a tettes?

Kattints ide a könyvért!

Wéber Anikó: Busz a ködben

busz_a_kodben_borito_1000px.jpgZénó rosszkedvűen száll fel egy átlagos nap átlagos délutánján a buszra. Míg hazafelé zötykölődik, sorban szállnak le az utasok.

Végül csak heten maradnak, de a busz sehogy sem akar célhoz érni. Nagy zökkenéssel megáll a ködös, sűrű erdőben, a városnak pedig mintha nyoma veszett volna...

Az utasok és a sofőr hiába keresik a kiutat. Azt sem tudják, hogy a valóságban vannak, vagy a képzeletük játszik velük. Esetleg valamiféle kísérletbe csöppentek?

Hogy kijussanak, össze kell fogniuk, őszintének kell lenniük egymással, és szembe kell nézniük a szorongásaikkal. Hiszen mindenki titkol valamit!

Kosárba vele!

Eva Ibbotson: A 13. vágány titka

a_tizenharmadik_vagany_titka_borito_1000.jpgKicsit olyan érzés ezt a regényt olvasni, mintha átléptünk volna a csodálatos ruhásszekrény titkos ajtaján Narniába, vagy beleestünk volna Goethe Salamander varázslatos bőröndjébe. Nem lehet leállni vele, míg az egészet fel nem fedeztük.

A történet szerint egy varázslatos sziget és az ismert London között egy titkos átjáró található, mely csak kilenc évente nyílik meg. Egy ilyen alkalommal a sziget aprócska, még csak kisbaba hercegét elrabolják, és az egészre már csak akkor derül fény, amikor az átjáró bezárult.

Kilenc hosszú és szomorú év köszönt a szigetre, és senki sem tudja, hogyan nevelkedik a herceg Londonban. Az első adandó alkalommal mentőcsapat indul az immár kilenc éves fiúért, de vajon olyan trónörökös vált-e belőle, amilyenre a sziget vár? És egyáltalán sikerül hazajuttatni?

Szerezd meg most!

Abszolút Töri

Baráth Katalin: Gőzgépek és pomponlányok

gozgepek_es_pompomlanyok_borito_1000px.jpgKi gondolná, hogy a Vitéz János Gimnázium platánja alatt tekergő időalagút még a netes követők számának növelésére is képes? Hát Dorka, a suli első számú tartalomgyártója! De arra ő sem számít, hogy útitársával, Zsuzsival együtt szinte az első percben elrabolják a múltban.

Ugyanígy Zsiga is eléggé meglepődik, amikor a Zentára befutó gőzös nemcsak a remélt tyúkokat, de két idegen lányt is rejt, akik megmentésért esedeznek, és roppant furcsa ruhákat viselnek.

Végül az állomást maguk mögött hagyva megérkeznek a boldog békeidőkbe, ahol a gőzgépektől a gyújtogatásig rengeteg izgalom vár rájuk, miközben az éppen zajló iparosodás átírja körülöttük parasztfiúk, úrikisasszonyok és mérnök urak életét.

Kattints ide a könyvért!

Berg Judit: Szélvésztől kergetve

szelvesztol_kergetve_borito_1000px.jpgTempi Borbála az Első Kerületi Vitéz János Gimnázium büfése, akinél mindig kapható Nomád Burger, Fügés Mátyás, vagy éppen a híres 44-es szendvics. Egyiket sem kóstoltad? Nem csoda, hiszen ezek a harapnivalók a múltból érkeztek.

Bori néni figyelmetlenségének köszönhetően 1844-ben azonban egy fiatalember elveszíti a kéziratát... A vékony kis füzeten ez áll: Petőfi Sándor versei. A kötetnek vissza kell kerülnie jogos tulajdonosához, mert ha nem, annak beláthatatlan következményei lehetnek!

Szabados Juli visszatér a múltba, hogy segítsen a nincstelen Petőfin, később pedig átélje a „szupersztár” költővel és Szendrey Júliával a '48-as forradalom utáni mozgalmas időszakot, és megoldjon egy jövőre nézve is veszélyes bűnügyet.

Rendeld meg most!

Abszolút Töri kalandséta könyvek

Az Abszolút kalandséták az Abszolút töri sorozat köteteit egészítik ki várostörténeti ismeretekkel és játékkal.

SÉTÁLJ BELE A TÖRTÉNELEMBE, ÉS LEGYÉL TE A MÚLT FŐSZEREPLŐJE!

Győri Hanna és Kovács Tamás György - Győri Bori: A császár vacsorája - Városi kalandséta a pesti belvárosban (Wéber Anikó könyve nyomán)

a_csaszar_vacsoraja_borito_1000px.jpgUtazz vissza 1867-be, és indulj el a pesti belvároson át Ferenc József koronázására!

De vigyázz: csak akkor érsz célhoz, ha kitalálod a titkos jelszót, és megszerzed a meghívót! Tartsd nyitva a szemed, figyeld meg a környezetedet!

A könyvből meg ismerheted Pest-Buda történetét, megtudhatod, hogy kik, hogyan éltek itt százhetven évvel ezelőtt.

A császár vacsorája Wéber Anikó Az ellenállók vezére című könyvéhez kapcsolódik.

14 éves kor alatt felnőtt kísérettel ajánljuk!

Tedd kosárba!

Győri Hanna és Kovács Tamás György - Győri Bori: Az elrejtett kabát - Városi nyomkeresők a Józsefvárosban (Kiss Judit Ágnes könyve nyomán)

az_elrejtett_kabat_seta_borito_1000px.jpgUtazz vissza 1956-ba, találkozz a tüntető tömeggel, nézd meg, mit lehetett kapni a boltokban, és segíts a forradalmároknak egy fontos küldetésben!

De vigyázz: csak akkor érsz célhoz, ha kitalálod a titkos kódot, és megtalálod az elrejtett kabátot! Tartsd nyitva a szemed, figyeld meg a környezetedet, hogy összeálljon a végére a képlet!

Az elrejtett kabát Kiss Judit Ágnes Kórház az osztályteremben című könyvéhez kapcsolódik.

14 éves kor alatt felnőtt kísérettel ajánljuk!

Szerezd meg itt!

Kapcsolódó termékek