Ismerd meg az Abszolút Könyveket!

Egy kihagyhatatlan könyvválogatás 9-12 éveseknek

Mit adjunk a gyerek kezébe, amikor már nem kisgyerek, de még nem is igazán tinédzser? Sokáig nagy kihívást jelentett számunkra olvasmányt ajánlani nekik, mert elég összetett a helyzetük. Ne legyen mese (azok már száműzve vannak a dedós kategóriába), de ne is legyen olyasmi, amit még nem feltétlenül tudnak megemészteni, mert túl nyomasztó, vagy egyszerűen nem a korosztályuknak megfelelő problémákról, sajátosságokról szól.

tovább...

Abszolút elgondolkodtató

Kiskamasz korban már annyi mindenről lehet beszélgetni a gyerekekkel, annyi mindenre nyitottak, és annyi minden érdekli őket! Ha olyan könyveket kerestek, aminek kapcsán elgondolkodhattok az olyan témákról, mint a természetvédelem, a feminizmus, a bullying, a teljesítménykényszer, a mesterséges intelligencia vagy az énkeresés és az identitás, akkor a legjobb helyen jártok! Olvassatok tovább!

tovább...

„Tízéves lettem. Titokban.”

Olvass bele az Agáta és a jegenyenyár varázslatos világába

Vészits Andrea kiskamaszoknak szóló regényében egy nagyon érzékeny és izgalmas fantáziavilág épül fel. Két különleges gyerek – a főszereplők, Agáta és Nyár Jakab – itt talál vigaszt és olyan kapcsolódási lehetőségeket, melyeket a való világban nem tudnak megtapasztalni. Agáta és Jakab ugyanis másmilyen, mint a többi gyerek. Ebben viszont egymásra hasonlítanak, így többé már nincsenek egyedül. Olvass bele a regénybe!

tovább...

Lépj be egy kiskamasz elvarázsolt világába!

Az Agáta és a jegenyenyár a kapu, ami elvezet oda

Szerintünk a jó kiskamaszoknak szóló regény olyan, amit egy felnőtt is tátott szájjal olvas. Vészits Andrea Agáta és a jegenyenyár című könyve pontosan ilyen: csodálatos a nyelvezete, lebilincselő a története, és beszél valamiről, amiről mi is annyira szeretnénk, de nem mindig merünk. Arról, hogy milyen másmilyennek, és ettől magányosnak lenni. És hogyan lehet ebből a helyzetből mégis erősödni.

tovább...

Sütihasználati beállítások