Megnéztük a Tess és ént!

Olvasd el a Pozsonyi Pagony üzletvezetőjének élménybeszámolóját!

Ha jó egy könyv, akkor szinte kínálja magát, hogy megfilmesítsék. Ugyanakkor van abban valami félelmetes is, amikor megpróbálnak hitelesen mozgóképre adaptálni egy zseniálisan megírt történetet. Ez volt az első gondolatom, amikor meghallottam, hogy elkészült a Tess és én című könyv mozifilm változata.


tovább...

Mitől lesz izgalmas a kiegyezés?

Wéber Anikó mesél legújabb regényéről

„Ki akartok békülni a császárral? Ferenc Józseffel? De hát miatta ítéltek halálra annyi embert! Ő győzte le a szabadságharcot! Lelövette és felakasztatta az ismerőseiteket!” – döbben meg a főszereplőm, Kristóf, amikor a múltbéli barátai elmagyarázzák neki, hogy a császár megkoronázására készülnek. - Olvasd tovább, hogyan és miért gondolta Wéber Anikó, hogy ezzel az izgalmas korszakkal, a kiegyezéssel foglakozzon az Abszolút Töri sorozatban megjelent regényében, Az ellenállók vezérében.


tovább...

“Roskó képei megérintenek, inspirálnak és játékra hívnak”

Interjú Bán Zsófiával a Mini Textúra sorozatban bemutatott bábjátéka kapcsán

Idén márciusban ismét a Magyar Nemzeti Galériába várjuk a 7-12 éves gyerekeket a Mini Textúra előadásaira. A felnőtteknek szóló Textúra mintájára ez alkalommal is pagonyos kortárs gyerekirodalmi szerzők írtak rövid előadásokat a Galériában található festményekből kiindulva, és ezeket a darabokat aztán a Budapest Bábszínház művészei adaptálták színpadra. Bán Zsófiát, a Vagánybagoly szerzőjét kérdeztük arról, milyen tapasztalat volt így színpadra írni.


tovább...

Melyik kufli a te gyereked?

Most végre megtudhatod!

Pár nappal ezelőtt megtudhattad, melyik kufli vagy te, és valószínűleg azóta is tűkön ülsz, hogy végre megtudd: melyik kufli lehet a gyereked? Vajon éppen Valér, mint te magad is? Vagy egy igazi Bélabá lakozik benne? Tudd meg a tesztünkből!


tovább...

Te melyik kufli lennél?

Most a szülők figyeljenek!

Azt gondolod, elég jól ismered magad? Most itt az alkalom, hogy kiderítsd, igazad van-e! Töltsd ki ezt a kvízt, derítsd ki, melyik kufli lennél a hét közül, és tudd meg, miben vagy erősebb az átlag kuflinál! A hét kufli ugyanis nagyjából mind másban ügyes.


tovább...

Sokszor voltam éhes olvasás közben

Interjú Maros Krisztinával

Maros Krisztával beszélgettünk a Mézes cukrászda című meseregény megjelenése kapcsán. Olvasd tovább az interjút!


tovább...

“A bábjátékom a szabadságról, a szolidaritásról és végső soron az egyéni választásokról szól”

Interjú Molnár T. Eszterrel a Mini Textúra sorozatban bemutatott bábjátéka kapcsán

2020-ban ismét a gyerekeké lesz a Magyar Nemzeti Galéria. Egy év kihagyás után újra jelentkezik a Mini Textúra. Idén is kortárs szerzők írnak színpadi jeleneteket a Galériában kiállított festmények nyomán, és ezeket aztán a Budapest Bábszínház művészei állítják színpadra. Idén Bán Zsófia, Gévai Csilla, Kiss Judit Ágnes, Molnár T. Eszter és Nényei Pál választott festményt kiindulópontként. Molnár T. Eszter Paizs Goebel Jenő – Aranykor (Önarckép galambokkal) című képét választotta, mi pedig megkérdeztük őt, miért.


tovább...

„Világos volt, hogy a négy karakter nem fog kijönni egymással”

Interjú Szentendrei Judittal, a Mézes Cukrászda szerzőjével

Hogy kerül négy teljesen különböző ember egy házba, és mit kezdenek ezzel a faramuci helyzettel? Szentendrei Judit háromgyerekes édesanya és az Utazik a család online magazin szerzője, aki most debütál ínycsiklandó meseregényével a Pagony Kiadónál. Olvasd el Gyovai Katalin interjúját a szerzővel!


tovább...

Süss velünk!

2 finom sütirecept a Mézes cukrászdából

A Mézes cukrászda című könyv szereplői, azaz Katalin anyó, Valér, Karola és Paula nagyon hasonlítanak egy-egy süteményfajtára, olyan finomságokra, amelyek a Méz utca 12-es számú ház műhelyében nap mint nap készülnek. Ha meseolvasás után kipróbálnátok ezeket a finomságokat, akkor hajrá, mert most 2 olyan receptet mutatunk nektek, amitt együtt is le tudtok készíteni!


tovább...