“Az alkotás folyamata a hajtóerő”

interjú Agócs Írisszel

Megjelent Agócs Írisz legújabb könyve, a Rajzolj egy krumplit!, ami egy egészen különleges projekt. A karanténidőszakban tűntek fel az illusztrátor Facebook oldalán az első, pár lépésben, kedvtelésből megrajzolható különböző irkafirka, „krumplifigurák”, melyek egyből óriási népszerűségnek és rengeteg megosztásnak örvendtek a közösségi oldal felhasználóinak körében. A reakciókból egyértelműen kirajzolódott, mekkora igény mutatkozik Írisz egyszerűen megrajzolható karaktereire. Nagyok és kicsik, szülők és gyerekeik sokszor közösen vettek részt az alkotás folyamatában, így a közös rajzolás és minőségi, együtt töltött idő egy egészen új tevékenységgel, a krumplifigura rajzolással gazdagodott.
Most ezek a rajzok egy önálló kötetben kaptak helyet, hogy folytathassátok az élményrajzolást, mi pedig megkérdeztük a szerzőt arról, miért fontos a gyerekek és felnőttek életében egyaránt, hogy örömmel alkossanak és merjék használni a fantáziájukat!

tovább...

"A legjobban félálomban tudok történetet szőni"

Ismerd meg Rádai Andreát!

Bemutatjuk Rádai Andreát, a Tündérek a tajgán szerzőjét! A szemfüles olvasóknak talán már ismerős lehet a neve, ugyanis rengeteg nagyszerű gyerekkönyv magyar fordítását köszönhetjük neki. Most első saját könyvéről, hihetetlenül vagány főhőséről és vonatos kalandjairól kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

"Imádok minden állatot, aminek ötnél kevesebb lába van"

Czernák Eszterrel beszélgettünk

Tegye fel a kezét, akinél instant kedvenc volt a Hová bújt a süni? - Panka és az évszakok! Van egy nagyszerű hírünk számotokra! Megjelent a második Panka-kötet, a Segíthetek, méhecske? - Panka és az állatok, melyben Panka és családja sokféle kreatív ötlettel kedveskedik a körülöttük élő állatoknak. A szerzővel, Czernák Eszterrel beszélgettünk saját kertjéről, környezettudatosságról és persze kedvenc állatairól is! Olvass tovább!

tovább...

Honfoglalás, identitásformálás, Abszolút Töri!

Majoros Nórával A néma táltosról beszélgettünk

Megérkezett a legújabb Abszolút Töri-regény! A néma táltos ezúttal a honfoglalás előtti időbe repíti vissza a Vitéz János Gimnázium két diákját, és persze az olvasókat is. A szerzővel, Majoros Nórával beszélgettünk a kutatómunkájáról, a kedvenc karaktereiről, identitásformálásról, és még sok minden másról. Olvass tovább!

tovább...

Írónak lenni menő - olvasónak lenni még menőbb!

Igaz Dórával beszélgettünk

Megjelent Igaz Dóra legújabb regénye, a Groll legendája! Ismerd meg ezt a varázslatos történetet a szerzővel készített interjúnkból!

tovább...

Hogy került a bengáli a hátsókertbe?

Kovács Attilával beszélgettünk

Megjelent Kovács Attila legújabb könyve a Zseblámpás sorozatban! Itt a Föld alatti kaland tigrissel és buszokkal! A szerző tökéletesen érti a kiskamaszokat, nem is csoda, hiszen ideje nagy részében iskolákban és könyvtárakban tart előadást. Igazi, élő kapcsolata van a közönségével. Ez pedig határozottan érződik a Föld alatti kalandon is, ami nem is lehetne ennél viccesebb, maibb és magávalragadóbb! Olvasd el a szerzővel készített interjúnkat!

tovább...

Legyél a törzsvásárlónk!

Ennél egyszerűbben még nem spóroltál!

Nálad talán csak a gyerekek fontosabbak nekünk, hiszen te teszed lehetővé, hogy napról napra egyre több, minőségi gyerekkönyvet adhassunk a kis olvasók kezébe. Sok minden más mellett a törzsvásárlói rendszerünkkel is szeretnénk kifejezni a hálánkat és megbecsülésünket feléd. Ebből a cikkből megtudhatod, miért éri meg Pagony törzsvásárlónak lenni!

tovább...

Szeretnéd színpadon látni a kedvenc meséidet?

Akkor irány a Jurányi!

A Jurányi Házban már 2019. óta bővül évről évre több új előadással is a Hab a tortán! mesesorozat, melyben egy-egy színész-pár színpadra álmodja egy népszerű Pagony-könyv szereplőit és elmeséli történetüket. Hogy mi kell a szuper délelőtthöz? 2 jó színész, 1 jó könyv, 1 jó hely és sok vidám gyerek! A többi már csak hab a tortán! Most egy cikkbe gyűjtöttük a mesesorozat összes darabját, hogy könnyedén megtaláld a ti kedvenceteket! Olvass tovább!

tovább...

Életrekelt (mese)hősök

Avagy Pagony-mesék és Tilos az Á-regények a színpadon

Bizonyos történetek egyszerűen nem elégednek meg a nyomtatással, felkelnek a papírról, és helyet követelnek maguknak a színpadon. És milyen jól teszik! Vagy éppen fordítva, bizonyos színdarabok szinte kiáltanak azért, hogy regény legyen belőlük, hogy még tovább élvezhessük az általuk teremtett, elragadó világot! Nem egy Pagony- és Tilos az Á-regény van abban a szerencsés helyzetben, hogy rajongóik könyvben és színházban is találkozhatnak velük. Ezeket a történeteket szedtük most össze. Szuper színházi élményt keresel? Akkor olvass tovább! Kisovistól kiskamaszig mindenkinek tudunk ajánlani valamit!

tovább...