„A biztonságérzet, a szeretetteljes nyugalom segíti a gyerek gyógyulását”

Interjú Bartos Erikával

Megjelent Bartos Erika legújabb könyvpárja, a Gyógypuszi! A kiadványok különleges helyet foglalnak el a szerző életművében: ezúttal a leggyakoribb kisgyermekkori betegségeket mutatják be egy-egy állatos mesén keresztül. Így lett a könyv orvosi is, mesekönyv is, tanító is és nagyon kedves is. Az alkotás körülményeiről Bartos Erikával beszélgettünk.

tovább...

Egyik kedvencem a Mikulás!

Interjú Vadadi Adriennel

A Pagony óvó nénije, Vadadi Adrienn 2015-ben különleges könyvvel lepte meg az ovisokat! Akkor került e boltokba az Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek című könyv, tele sok-sok mesével, Pásztohy Panka-rajzzal, ovis történettel, ünnepel és szeretettel. Olvassatok el egy interjút a szerzőnővel!

tovább...

TOP 10 könyv Mikulásra

Ha még nem tudod, mi kerüljön a csomagba

Kattints a cikkre, és derítsd ki melyik könyveket érdemes beletenni december 6-án a kis csizmákba! Rendeld meg a 10 legjobb mikulásajándékot kedvezménnyel!

tovább...

„A mesefolyam felnőttként sem tűnt el”

Simonfalvi Ancsával beszélgettünk

Milyen varázslények laknak Óbuda hegyein? Hogyan hoz össze a jóga és egy turmixgép egy szerzőt és egy illusztrátort? És mi következik abból, ha egy nagyon kreatív kislánynak mesterszakács az apukája?

Olvasd el az interjút és megtudod!

tovább...

Mikulás a Pagonyban 2023

Várunk boltunkban!

Hamarosan jön a Mikulás! Boltjainkban már tudsz jelentkezni a már hagyományos Mikulás-ünnepségünkre!

Olvass tovább, és jelentkezz te is!

tovább...

A nagy Most én olvasok!-lexikon

Olvass a sorozat részeiről tematikusan!

Emlékeztek még az Ablak-Zsiráfra? A gyereklexikon bejegyzései nem tartalmaztak hagyományos magyarázó leírásokat, mindent példamondatokkal mutattak be. Ezekben dőlt betűvel emelték ki a szóban forgó kifejezést és a kapcsolódó, más szócikkben is szereplő kifejezéseket. Most ilyenformán mutatjuk be nektek, milyen témákat, szereplőket, történeteket ismerhetnek meg a kezdő olvasó gyerekek a Pagony népszerű Most én olvasok! sorozatában.

tovább...

Mi is az a Halloween?

Mindent az ünnep eredetéről, hagyományairól és a töklámpásról

Vajon honnan ered a Halloween kultusza? Jelent-e neked ma bármit a töklámpásfaragáson és a beöltözésen kívül? Hogyan alakult ki a töklámpáskészítés hagyománya? Hogyan vonódtak be az eredetileg felnőtteknek szánt rítusba szép lassan a gyerekek? Tarts velünk, járjunk utána!

tovább...

„Elég vagy.”

Balássy Fannival és Korbuly Ágival beszélgettünk

A Bocs, hogy élek egy formabontó, szinte előzmény nélküli kötet. Ebben az interjúban a szerző és az illusztrátor, Balássy Fanni és Korbuly Ági mindent elmesél erről a különleges könyvről. Olvass tovább!

tovább...

„Zenélni kezdtek a mondatai a fülemben”

Katya Balen regénye, az Október, Október Pagony szerte hatalmas kedvencünk. Amikor a könyvről beszélgetünk, újra és újra elhangzik az is, hogy ez a történet olyan gyönyörűen van megszövegezve, hogy legszívesebben minden mondatát magunkra tetováltatnánk. Ebben pedig hatalmas szerepe van a szerző mellett a kötet magyar fordítójának, a Pagony Kiadó szerkesztőjének, Rét Viktóriának. Ebben az interjúban vele beszélgettünk fordításról, szerkesztésről és természetesen az Október, Októberről.

Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások