Berg Judit dínóival kalandoznak az ovisok

Megjelent a Két kis dínó felfedezi Amerikát!

Berg Judit nevét lassan minden szülő ismeri. Zsenialitása, hogy bármelyik korosztálynak ír, célba talál. A kicsik Maszattal, az ovisok a két kis dínóval, a Cipelő Cicákkal, a Hisztimesékkelés a lengékkel, míg a nagyobbak a Ruminivelés A négy madár titkával tapasztalják meg, hogy létezik igényes és rendkívül szórakoztató irodalom! Most végre megjelent a Két kis dínó-sorozat legújabb kötete, melyben egészen Amerikáig kalandoznak a bátor felfedezőkkel. Tarts velük te is!

Utazni jó, de sajnos csak kevesen engedhetjük meg magunknak, hogy csak úgy ide-oda röpködjünk térben is időben! :-D Szerencsére itt van nekünk Trikó és Nyamm, Berg Judit két időutazó dínója, akikkel távoli tájakat és korokat ismerhetünk meg. Legújabb kalandjaik egészen Amerikáigvezetnek!
A sorozatról:

ket_kis_dino_a_zsirkretakorban_b.jpg
Minden idők legviccesebbre sikeredett kalandjait vehetik kézbe azok, akik Két kis dínó-sorozat felolvasására adják a fejüket. Trikó és a Nyamm, a zsírkrétakorból származó, öklömnyi méretű dínógyerekek komoly időutazó múlttal rendelkeznek. Ez a két kis állat úgy ugrál a történelmi korok között, mint más a játszótéren.

Külön jó, hogy minden kötet elején van egy prológus, amiből kiderül, kicsoda Trikó és Nyamm, és mit keresnek ott, ahol éppen vannak, valamint, hogy mik a további céljaik. Ezért igazából, bár van kronológia az egyes kötetek között, bármelyik könyvvel kezdheted a barátkozást Trikóval és Nyammal. Válassz bátran aszerint a sorozatból, hogy melyik téma érdekel!

Nem lesz könnyű, nézd, csak mennyi kalandba keveredtek már:

Az első részben zsírkrétakori életüket ismerhettük meg, amiben egy szitakötő elárulja nekik, hogy a vulkánoknak bűvös erejük van: kívánságokat tudnak teljesíteni! Ezzel meg is kezdődik a végleten utazás... Mert persze kívánni nem mindig olyan egyszerű, és bizony sokszor félre lehet érteni a két kis dínó akaratát.

Rendeld meg itta Két kis dinó a zsírkréta korban című részt!

47_ket_kis_dino_budapesten_borit_-_copy_1.jpg

Egy ilyen vulkános, kicsit félresikeredett kéréssel röppennek a 21.századba, Büdipestre, ahol szenvedélyes rajongóivá válnak a jelenkor vívmányainak. Kipróbálják például a buszozást, aztán elkerülnek Matyiék lakásába, ahol nagy barátságot kötnek a kisfiúval, aki aztán minden megmutat, ami az idővándoroknak érdekes lehet, az internettől a Star Wars-ig. Berg Judit a dínók segítségével jó alaposan kifigurázza jelen korunkat...

Tedd a kosaradba a Két kis dinó Budapesten című könyvet idekattintva!

ket_kis_dino_kretan_borito_300px.jpg
A következő úticél a középkor, ahol Mátyás király udvarában lebzseltek a dínók, egy Soma nevű kisfiú idegenvezetésvel. Kipróbálják a lovaglást, járnak lovagi tornán, találkoznak az álruhás Mátyás királlyal, és az egyszeri Budai kutyavásár részesei is lesznek. Majd jön egy kis utazás, irány Itália, ahol a reneszánsz mindennapokat fedezik fel.

Rendeld meg a Két kis dinó a középkorban című könyvet itt!

No meg megkeresik a Vezúvot, hogy aztán egy nagy ugrással az ókori Görögországba jussanak. Azon belül Kréta szigetén kalandoznak. Megismerkednek Ariadné királykisasszonnyal, és Dédalosz fiával, Ikarosszal. Bemerészkednek a labirintusba, ahol Minotaurusz hozta rájuk a frászt. Az ókori kaland után pedig jó néhány századot előre ugorva az időben, épp Amerika felfedezésére készülnek.

Rendeld meg itta Két kis dinó Krétán című meseregényt!

Kíváncsi vagy, hogyan rajzolta meg a könyvet Kőszeghy Csilla? Akkor kattints ide!

A legújabb könyv:

ket_kis_dino_felfedezi_amerikat_.jpg
Két kis dínó felfedezi Amerikát is igazi kultúrtörténeti csavargás! Beleláthatunk, hogyan éltek akkortájt a spanyolok. Először is Donna Lucia úrhölgy házába kerülve Antonio szakács segítségére sietnek. A Mátyás király udvarában tanult különlegesen finom receptekkel egészen Fülöp király konyhájáig repítik a szakácsot, és vele együtt magukat is.

Innen már nem kell sokat ügyeskedniük ahhoz, hogy Kolombusz hajóján találják magukat, és megkezdődjön a kalandos utazás. Az eredeti cél India, azonban az addig megszokottól ellenkező irány felé indulva. Kolombusz be szeretné bizonyítani ugyanis, hogy az akkori hiedelmekkel szemben - miszerint a föld tányéralakú, és ha a végéhez érünk, leesünk róla - a Föld bizony gömbölyű!

Ha elindulunk egy pontból, akkor egy idő után vissza kell érnünk ugyanoda. A két kis dínó persze pontosan tudja, hogy nem fognak Indiáig jutni, hiszen útjukat keresztezi majd egy egész, addig fel nem fedezett kontinens: Amerika. Ám a történelem folyását nem akarják összekuszálni a dínókölykök, ezért nem mondják el Kolombusznak az igazságot. Már csak azért sem, mert maga Kolombusz, amíg élt sem sejtette, hogy egy új kontinens felfedezője lett.

ketkiddin_01.jpg
Hosszú, végeérhetetlennek tűnő hajózás után, egy szúnyogcsípés hozza vissza a reményt az elcsigázott matrózok számára. Feltűnik a szárazföld, és a parton a kíváncsian gyülekező indiánokkal. A két kis dínó elég csalódott, mert Büdipesti informátoruk szerint Amerika tele van felhőkarcolóval, hamburgerrel és Jedi harcosokkal, itt viszont csak a mosolygós bennszülötteket találják. Végül megbékélnek, és megkedvelik a tévedésből indiánnak elnevezett "csupaszlábúakat" – ahogy a kis dínók az embereket hívják.

Mindeközben a spanyol hajósok észreveszik, hogy az indiánok tele vannak arany díszekkel, amitől kapzsivá válnak, és elveszi az eszüket a kincsszerzés lehetősége. Ez az a pont amikor úgy érzik dínóink, hogy ideje tovább állniuk, és gyorsan egy vulkán után néznek... 

Rendeld meg a Két kis dínó felfedezi Amerikát című friss és ropogós könyvet ide kattintva!

A rajongóknak örömmel jelenthetem, hogy lesz folytatás! Azt viszont nem árulom el, hova időutazik majd a két barát. Azt megtudhatjátok, a Két kis dínó felfedezi Amerikát című könyvből!

Hogy rajzolj Trikót és Nyammot? Kattints ide!

A sorozat könyveit itttudod a kosaradba tenni. 

Bagossy Laura ajánlója