Sorozatok akcióban

Te melyikre vagy rákattanva?

2017. július 6.Zsani

cimkék: Best of sorozat

Miért szeretjük a sorozatokat? Például azért, mert a szívünkhöz nőtt szereplők sorsát sokkal tovább figyelemmel kísérhetjük, mint ha csak egyetlen regény szólna róluk, és azért, mert a téma sokkal mélyebb és részletesebb kifejtésére van lehetősége a szerzőknek, és így komplexebb világot teremthetnek az olvasó számára. Egy hosszú nyári vakáció pedig tökéletes alkalom arra, hogy belekezdjünk egy sorozatba, mert nem fogja elterelni a figyelmünket a kötelező feladatokról. Lássuk, melyek a mi nyári kedvenceink!

Szerezd be a kedvenc sorozatod következő kötetét július 12-ig 20% kedvezménnyel!
Büdi és Ben

zseni2
Gyerekként mindannyian álmodoztunk arról, milyen jó lenne érteni az állatok nyelvén, hogy tudjunk kommunikálni kedvenceinkkel. De ennél még eggyel jobb, ha ők beszélnek a mi nyelvünkön! Ben, hogy felelősséget tanuljon, kap egy hörcsögöt az anyukájától. Nem is akármilyet! A Jasper Büdöspopsi névre keresztelt állat nem csak beszélni tud, de simán megy neki az általános iskolás matek, és egy hörcsöghöz képest egész jól beszél franciául. Emellett hihetetlenül cinikus és öntörvényű is, és meglehetősen utálja a nevét. Büdi és Ben mindezek ellenére szuper párost alkot, és a hörcsög nem csak hogy megtanítja matekozni a fiút, de minden ifjú állattartó számára hasznos információkat tartogat a hörcsögök szokásairól, etetéséről, tisztításáról. Ha szeretnél sokat nevetni, az ő történetük a tökéletes választás.


+1 tipp:
Szereted a vicces állatokat és az izgalmas kalandokat? Akkor a Pálcikakutya-köteteket is neked találták ki. Kövesd a Pálcikakutyát, aki minden történetben a saját gyomrát követi!

6 éves kortól ajánljuk.

 

Danny bá’

A legnagyobb kedvencünk kisiskolások számára ez a sorozat, és aki olvasta a regényeket, legyen gyerek vagy felnőtt, azt kívánja, bárcsak olyan tanára lett volna, mint amilyen a találékony és jószívű Danny bá’. A kötetek nem csak a gyerekeknek nyújtanak szórakoztató kikapcsolódást, hanem példaként szolgálhatnak felnőttek számára is. Az általános iskolások lelkivilágának, problémáinak és szorongásainak feloldása a történetek hátterében megbújó, de folyamatosan jelen lévő cél. A cselekményen keresztül mutatja meg, hogy egymás megértése és segítése mindenkinek a feladata, de közben nem érezzük didaktikusnak és szándékoltnak a tanulságot. A harmadikosok fejével gondolkodik, közös beszélgetéseket kezdeményez, és feldolgozhatóvá tesz nagyon is valóságos problémákat miközben nem felejt el humoros és könnyed maradni. Legutóbb megjelent része a Danny bá’ és a nyári tábor (olvass bele itt), amelyből megtudhatjuk, hogyan nyaral a 3.a osztály. Ne maradj le róla, hiszen még sátorozó almafák is vannak benne!

szandra
+1 tipp:
 Te is épp harmadikba mész, vagy most voltál harmadikos? Vidd magaddal a Szandra és a 3.b-sorozat valamelyik kötetét is vakációzni! A kedves kislány naplószerű történetei téged is a saját osztályod kalandjaira fognak emlékeztetni, a szórakozás garantált!

7 éves kortól ajánljuk.

 

Mágikus állatok iskolája
Ki ne vágyna egy társra, aki teljesen megérti, és akivel mindent megoszthat, aki minden szorongásában és félelmében segítő kezet nyújt, és akire mindig lehet számítani? Ida és Benni azon szerencsések közé tartoznak, akik birtokában vannak ilyen társnak. Ida bizalmasa Rabbat, a róka, Bennié pedig Henrietta, a teknős. Külső szemmel mindenki csak plüssállatokat lát bennük, pedig valójában mágikus állatok. Nem csak a misztikus állatokat ismerhetjük meg jobban, hanem a szereplők motivációit, terveiket, személyes történetüket, hétköznapi aggodalmaikat, kalandjaikat, miközben a történet egy szép lassan körvonalazódó nagy egész felé halad. Hogyan kihez hogyan kerül mágikus állat, és hogy mi ez a rejtélyes iskola? A sorozatból kiderül!

igyneveld
+1 tipp:
Ha szeretsz varázslatos világokban kalandozni, az Így neveld a sárkányodat-sorozat téged is el fog bűvölni! A filmadaptáció alapjául szolgáló könyvekkel még részletesebben élheted át a lélegzetelállító kalandokat.

8 éves kortól ajánljuk.

 

Panthera

A hógömb fogságában a 2016-os év nagy szenzációja lett, Kertész Erzsi regénye nem csak egy lebilincselő kalandregény, de nagyon fontos szerepe van a történetben a szereplők jellemfejlődésének is. A hegymászószakkörnek indult életveszélyes és a hétköznapi ismereteinket meghazudtolóan rejtélyes kaland nem csak a karakterekben hagy nyomot, de mi, az olvasók is alig vártuk, hogy megjelenjen végre a második rész, amely még részletesebben ismerteti meg velünk a Panthera különös világát, és mélyebb jellemrajzot kapunk a szereplőkről is. A Panthera hegyhez méltóan nem a kedvező időjárási körülményeiről híres, de a strandon épp emiatt lehet frissítő olvasmány. Ha egy izgalmakkal teli sorozatra és misztikus kincseket és lényeket rejtegető világra vágysz, ne hagyd ki a Panthera-sorozatot, nem fogsz csalódni!

+1 tipp: ha nem volt elég az apró hősökből és a különleges szerkezetekből, ne hagyd ki Stuart Horten eddig megjelent két kötetét sem: Stuart a rejtélyes körülmények között bűvész (vagy mágus?) nagybátyja hagyatékának nyomába indul. Vajon megtalálja, amit keres? Olvass bele a sorozatba itt!

8 éves kortól ajánljuk.

 A sorozat Sir Arthur Conan Doyle és Maurice Leblanc világait értelmezi újra, a történetek elbeszélője Irene Adler, aki a Shlerlock-történetek legjelentősebb női karaktere, de természetesen felbukkan mellette a világ leghíresebb detektíve, Sherlock Holmes és a gentleman és tolvaj Arséne Lupin is. Történeteik a 19. században játszódnak, ahogyan az eredeti történetek is, viszont szereplőink ebben a sorozatban, sokkal fiatalabbak. Ez azonban nem megy a nyomozás rovására, a legbizarrabb és legrejtélyesebb ügyeket is tapasztalt nyomozókhoz méltó rutinnal oldják meg. A legújabb kötet egy titkokkal teli vidéki birtokon játszódik, ahol Sherlock és Lupin segítségével Irene felfedi, mi állhat a közeli városkában történt gyilkosság hátterében. Ha kiszakadnál a jelenből, és részt vennél egy fordulatos, borzongató kalandban, ez a te sorozatod! Érdekelnek a krimik? Olvasd el a szemlénket!

+1 tipp: Sherlock Holmesból sosem elég? A krimi legnagyobb alakja a mai napig foglalkoztatja a szerzőket és az olvasókat egyaránt, így ha tetszettek Irene Adler történetei, olvass bele a Sherlock Holmes és Baker Streeti Vagányok-sorozatba is: ezekben a regényekben a legnagyobb nyomozót három lelkes fiatal segíti, hogy a legmegátalkodottabb bűnözőket is el tudja kapni.

10 éves kortól ajánljuk.

Navratil Dominika ajánlója