Vakáció könyvekkel!

A legjobb meseregények a nyárra

Itt a nyári szünidő és vele együtt az időmilliomos gyerekek: igazán alkalmas időszak ez a meseregények olvasására. Nem kell szétszabdalni az olvasást napi, esti adagokra, lehet falni a fejezeteket. Összeállítottunk hát egy szemlét a legfrissebb, legizgalmasabb meseregényekből.

A fecsegő kastély a_fecsego_kastely_borito_1000px.jpg

Gévai Csilla könyve igazi hűsítő csemege lesz a nyári szünetben egy finom limonádé mellé! A lebilincselően izgalmas, tanulságokban és magával ragadó helytörténeti érdekességekben gazdag meseregény azonnal berántja az olvasót, így aztán kezdő és haladó könyvmolypalánták számára egyaránt tökéletes választás!

Főszereplőnk, akit a háta mögött csak Nyafka Jankának hívnak az osztálytársai, merész elhatározást tesz: jelentkezik egy háromnapos biciklitáborba, hogy elnyerje az osztály legmenőbb bringása, Lánczos Zsombor szívét. A kaland azonban sokkal több izgalmat tartogat számára, mint azt gondolná! Rögtön az első éjszakai őrség alatt véletlen időutazásba keverednek a csendes, mindig bütykölgető Csabival! 1922-be érkeznek, és megismerik teljes pompájában a „rózsaillatú” Wenckheim kastélyt.

A rend végül helyreáll, és hőseink visszarepülnek a jelenbe. Csakhogy az átéltek után Janka többé nem a régi, már nem is érdekli igazán Zsombor, helyette a biciklizésen és a történelmi kalandokon keresztül valódi önbizalomra tesz szert, Csabiban pedig igaz barátra lel.

Kattints ide, és szerezd meg most!

ket_kis_dino_artur_kiraly_udvaraban_borito_1000px.jpgKét kis dínó Artúr király udvarában

Trikóval és Nyammal, a két időutazó kis dínóval egyszerűen nem lehet unatkozni! A Berg Judit sorozatának legújabb részében egy lovagi torna kellős közepébe csöppennek, ahol egy Artúr nevű ifjú fegyverhordozónak sürgősen kardra van szüksége. Talál is egyet egy sziklába zárva, méghozzá a híres Excaliburt! Persze ki más súghatta volna meg neki, hol talál hirtelenjében egy szabad kardot, mint Trikó? Így aztán Artúr barátjává és tanácsadójává fogadja a zsírkrétakori szökevényt.

Ezalatt Nyamm nem mással ismerkedik meg, mint a híres Merlin varázslóval, akinek a várába is eljut. Ezer vulkán és dínólábnyom, kit talál Merlin várában? Reginát, a tirexlányt, aki szinte ugyanúgy néz ki, mint Nyamm. A termete ugyanolyan apró, az étvágya ugyanolyan hatalmas! Gonosz és jó lovagok, Csahos Fenevad és legyőzhetetlennek tűnő sárkány masíroznak és röpködnek az Artúr-korabeli Angliában fel-alá. Ráadásul még az Excalibur, a csodakard is eltörik! Bizony, a három kis dínó segítségére is nagy szüksége van Artúrnak és Merlinnek, ha rendet akarnak tenni a szigetországban.

Kattints ide és rendeld meg!

8570439_4.jpegTeofil

Teofil, a kissé feledékeny, de kifejezetten leleményes törpe, az erdő szélén éldegél házikójában. Mindennapi tevékenységei közé tartozik az egymás mellett élő népek, állatok és növények, a természet és a teljes világmindenség harmóniájának biztosítása. Törekvései során néha különös mesék és álmok gördítenek elé akadályokat, máskor gondolatrajzás kínozza, de időnként földi erők is útját állják, például soha nem lankadó jókedve okán hurcolják az erdei törvényszékre. Szerencsére felesége és unokája - bár döbbenettel és néha dohogva - minden veszélyes és fergeteges kalandban támogatja, és néhanapján régi barátok, máskor pedig új ismerősök is csatlakoznak hozzájuk.

Szőcs Margit meséi a gyermeki játékosságot, a kortalan bölcsességet és a nélkülözhetetlen humort szólítják meg bennünk. Teofil mellett megtapasztaljuk, hogy milyen fontos az élet apró dolgaira odafigyelni, hogy a kedvesség a legjobb útlevél, és hogy a gondolatnak teremtő ereje van.

Szerezd meg most!

mark_aki_hatevesen_megmentette_a_vilagot_borito_1000px.jpgMárk, aki hatévesen megmentette a világot

Kerékgyártó István első gyerekeknek szóló meseregényének főszereplője Márk, akire hatalmas feladatot bíznak a Világ Tudósai: meg kell mentenie a Sperót, egy szuperszonikus űrállomást, ami az emberiség jövője szempontjából kulcsfontossággal bír. Ugyanis a Földet egyszerűen kinőtték az emberek: azért bocsátották útjára a Sperót, hogy a Jupiter egyik óriásholdján kialakítsák az új településeket. Azonban a kétbalkezes űrhajósok kicsit elbambultak, és tévedésből a Szaturnuszra irányították az űrállomást, majd ijedtükben otthagytak csapot-papot, és elmenekültek.

Az egyetlen ember, aki megmentheti az emberiséget és a Sperót a pusztulástól, az nem más, mint Márk, a majdnem hatéves, majdnem iskolás nagyfiú. Kizárólag ő az az egész világon, aki az összes kritériumnak megfelel, amit a Világ Tudósai a megmentő számára kijelöltek. Márk pedig nem tétovázik, amikor a tudósok felhívják telefonon, azt feleli: "Ha ezzel megmenthetem az emberiséget, akkor természetesen vállalom.”

A világűr az a téma, ami talán a legszélesebb körben foglalkoztatja a Pagonyba járó ovis és kisiskolás korosztályt, rengeteg ismeretterjesztő könyvünk van a témában, meseregényekből viszont nemigen akad. Egyrészt ebből a szempontból is hiánypótló Kerékgyártó István könyve, másrészt pedig azoknak a szülőknek is szuper élvezetes olvasmány lesz, akiknek fontos, hogy az esti mesét ne csak a gyerekek, hanem ők is élvezzék. Végtelenül humoros, csavaros, kalandos utazás, kiegészítve Metzing Eszter csodálatos rajzaival.

Kattints ide a könyvért!

vaganybagoly_borito_500px.jpgVagánybagoly és a harmadik Á

Avagy mindenki lehet más – ez a könyv alcíme. Aki ez alapján szájbarágós tanmesékre számít, az nagyon meg fog lepődni. Üdítően vicces ez a könyv, mert a legjobb poénok a legfontosabb dolgokról szólnak, és mert erőlködés nélkül a gyerekek elevenébe találnak.

A suli közel van a Kerekerdőhöz. A Kerekerdő szélén pedig ott a rét, ahol a harmadik Á-s gyerekek játszani szoktak. Olyan saját és kicsit titkos rét. Na meg Vagánybagoly, aki figyel, jelel, és közbelép, ha kell. A gyerekek pár vonással is mesterien ábrázolt karakterek, Vagánybagoly külső szemlélő álláspontjával pedig óriási ziccereket teremt magának Bán Zsófia. És be is bombázza mindet.

Ha már csak abban élvezetet találtok, hogy ki hogy beszél ebben a könyvben, mi a szavajárása, hogyan fejezi ki magát, már nyertetek. És hogy az átkozottul fontos témákat közben, látszólag csak finoman érintve, néha-néha „csak úgy mellékesen“ hozza, óriási irodalmi bravúr.

Szerezd be itt!

Ábel és a vándorcirkuszabel_es_a_vandorcirkusz_500px.jpg

Annie M.G. Schmidt valószínűleg a hollandok kedvenc írója. Színházi dalszerzőként, forgatókönyvíróként és gyerekkönyvek írójaként aratott hatalmas sikereket a kora ötvenes évektől több mint negyven éven át. Műveit a magyar közönség a Pagony kiadásában ismerhette meg.

Az Ábel és a repülő lift folytatásában újra ugyanazok a szereplők, egy látszólag nagyon vegyes, de most már összeszokott társaság keveredik ismét kalandokba.

Ábel, az áruházi liftes fiú falunapra megy a barátnőjével, Laurával. Ott viszont valaki elragadja Laurát. Ábel és a barátai, Csalogány kisasszony és Trampli úr előbb a gyanús vándorcirkusz nyomába erednek, majd a vándorcirkuszosokkal együtt keresik az emberrablókat. Aki szerette a kalandos fordulatokat az első részben, most sem fog csalódni.

Rendeld meg itt!

Kapcsolódó termékek