Álmodj szépeket!

Pagony mesék minden estére

Nincs is jobb, mint amikor az egész család nyugodtan kialussza magát. Erre így az ősz derekén a szülők részéről bőven akad kedv és hajlam, de a gyerekek gyakran keresztbe húzzák a számításokat. Nem csoda, hiszen az este, a sötét, az egyedüllét, az álomvilágba való átlépés komoly félelmekkel és kockázatokkal jár

De tudd, nincs olyan helyzet, amit mesékkel ne lehetne feloldani! Ilyenkor a legtöbb, amit tehetsz, hogy szuper esti mesékkel, meghitt, biztonságot adó közeget teremtesz.

Hogy melyek ezek? Lapozz a cikkünkre!Frindt Julcsi ajánlóját olvasod!

Jó éjszakát, Kuflik!

25875.jpgA kuflikat már sokan jól ismerjük. Vidám, színes, ruganyos testű kis lények, akik mégis ezer félék: soványak, kövérek, izgágák és lomhák, de egytől egyig nagyon szerethetőek. Sok más furcsa szereplő is felbukkan a mesékben, akik elmés és humoros intermezzokkal egészítik ki a történeteket, vagy éppen vezetnek át minket egyikből a másikba. Dániel András rajzai megunhatatlanok. A kuflik mellett minden oldalon találunk valami vicces apró részletet: az eseményeken értetlenkedő/vitatkozó állatkákat, vagy éjjelilámpa-kukacot.Váratlan, meglepő humorával teszi teljessé az amúgy sem hétköznapi történeteket. A Jó éjszakát, Kuflik! kötetből megtudhatjátok, sikerül-e lekapcsolni a teliholdat és azt is, hogyan fordítják visszájára a világot a kuflik.

"– Elárulnátok, mi folyik itt? – kérdezte Hilda.
– Holdutazás – magyarázta készségesen szőrteknőc.
– Létrával? – csodálkozott Hilda. – Úgy tudom, a Holdba repülni szoktak!
– Ez biztos? – kérdezte gyanakodva Valér.
– Egy csiga mondta nekem egyszer, aki hallotta egy emutól, akinek az ükunokahúga olvasta az újságban – válaszolta Hilda.
– Akkor tehát biztos – bólintott Valér."

3-6 éves gyerekeknek.

Tedd a kosaradba!

A további kuflis mesékért kattints ide!

Szívesen meghallgatnád a mesét a szerző, Dániel András előadásában? Akkor kattintsa pagony YouTube csatornájára!

Kíváncsi vagy, hogyan rajzol Dániel András? Itt megnézheted!

Pipp és Polli - Hol az alvókám?

23994.jpgA Pipp és Polli sorozat a legkisebbek kedvence.Olyan problémákat dolgoz fel, amik minden kisgyermek életében előfordulnak: mit tegyünk, ha kipukkad a lufink? Hogyan orvosoljuk, ha sehogyan sem értünk egyet? Mi a teendő, ha félünk a szörnyektől? Axel Scheffler meséi efféle problémákra ad minden kisgyereknek megnyugtató választ. Egy barát vigasztalása mindent megold, bocsánatot kérni a legfontosabb, és a szörnyektől sem kell félni, ha egy cseles játékkal kiforgatjuk a helyzetet.

A Hol az alvókámcímű részben Polli Pippnél alszik, de otthon felejti Brekit, aki nélkül nem tud aludni. Pipp mindent megpróbál, hogy felvidítsa barátját, de hiába; ha nincs Breki, nincs alvás. Egészen addig, míg Pipp bátor dolgot nem tesz: odaadja Pollinak az ő alvós malackáját, aki legalább olyan aranyos, mint Polli békája. Polli is megnyugszik tőle, és mély álomba merül. Másnap pedig Breki is előkerül. Éljen!

A Hol az alvókám?című kötetet itt tudod megrendelni!

2-4 éves gyerekeknek ajánljuk!

Jó éjszakát, Annipanni!

5882.jpgAzt hiszem Boribontsenkinek sem kell bemutatnom.Marék Veronika klasszikusa minden élethelyzetre tartogat egy kedves történetet, ezért is a kicsik kedvence. A kis medvebocs és barátja, Annipanni végigvezeti a gyerekeket az elalvás előtti teendőkön: vacsora, fürdés, esti mese, lefekvés. Annipanni Boribont, és a kiscicát is megeteti, megfürdeti – ugyan ebben a cicának nem kell sok segítség –, mesél nekik, betakargatja Boribont, azután ő is nyugovóra tér. De jajj, valaki nyafog. Boribon? Nem, bizony a cica az, Annipanni elfelejtette lefektetni. Kis keresgélés után a cicus is megtalálja a legtökéletesebb fekhelyet Annipanni ágya mellett. Mindannyian mély álomba merülnek...

1,5 - 4 éves gyerekeknek a legszebb esti mese!

Szívesen megnéznél egy Boribon mesét? Akkor kattints ide!

A könyvet itt tudod megrendelni!

A bagoly, aki félt a sötétben

20020.jpg"Ez itt Hupp
Hupp bagolyfióka.
Dundi és bolyhos.
A szeme nagy és kerek.
A tolla puha és pihés.
Minden szempontból tökéletes.
Kivéve egyetlen dolgot..."

Hupp fél a sötétben. Ki hallott már ilyet, egy bagoly, aki fél a sötétben? Hiszen a bagoly éjszakai madár! Hupp nem akar éjjeli madár lenni, mert a sötét ronda és fekete, ami megijeszti még a kismadarakat is. Hupp csupán azért fél a sötéttől, mert még nem ismeri, és amit nem ismerünk, nem értünk, az bizony mindig nagyon ijesztő. A kis fióka, mamája biztatására felfedező útra indul, amiben a sötétséget fedezi fel.  

A sötétség izgalmas! Kiderül, hogy ráadásul se nem fekete, mert inkább ezüst, kék, szürke – és még rengeteg más színű –, se nem ronda, mert rengeteg szépséget csakis sötétben láthatunk, pl. a tűzijátékot.

A sötétség kedves! Mert sokszor éppen, hogy eltakarja előlünk, amit nem akarunk látni. Az ócska bútort, a lyukas szőnyeget, az öreg néni ráncait, aki egyszerre el is felejti tőle, hogy öreg.

A sötétség buli! Milyen izgalmas benne bújócskázni!

Minden fejezet más és más pozitívumát emeli ki a sötétségnek, amire sok-sok példát is hoz: szükség van rá, hisz csak akkor jön a Mikulás. Káprázatos, hisz a legszebb, legváltozatosabb élőlények mind éjszakai állatok. Csodálatos, hisz a csillagok csak ilyenkor láthatóak. Gyönyörű, mert a Hold fénye ezüstösre színezi a világot.

És tudjátok mire jut Hupp a mese végén? Hogy a sötétség igazán szuper!

4-9 éves gyerekeknek, akik kíváncsiak a sötétség másik oldalára!

Jill Tomlinson történetei minden tudattan gyerekkori félelemre kínálnak egy kedves meseregényt! Az önállóvá válás, a korlátoltság, a sötétségtől, ismeretlentől való félelem mind óriási, kétségbeejtő felismerések a kicsik lelkében. Viszont mindez feloldható, ha megfelelő mesékkel könnyítesz a súlyos érzéseken!

Tedd a kosaradba a könyvet!

A hintarabló

19803.jpgBoth Gabi könyvét nem lehet ám csak úgy elkezdeni! Mindenek előtt be kell sétálnunk a könyvbe. Pont úgy, mint egy városba, vagy egy utcába, nem véletlenül; a történet Lipótvárosban játszódik, ahol megismerkedhetünk Bíborkával, Bársonykával, Babocskával, Anyával, Apával és Babettel, akik minden fejezetben rejtélyes kalandokkal várnak. Nekünk pedig szükségünk lesz minden nyomozói tehetségünkre a célhoz: meg kell találnunk a hintarablót, akit csak este 9 után lehet fülön csípni. Az éjszaka leple alatt lopakodhatunk az elveszett hinta után. De más feladatok is várnak: ki kell derítenünk, hová tűnnek el mindig a fél pár cipők. Hogyan gyógyuljunk ki a badarbajból, aminek első és egyetlen tünete, hogy badarságokat beszélünk tőle. Érdemes-e egyáltalán (hiszen igazán jó bulinak tűnik)? Fordulatokkal és izgalmakkal teli mese, ahol sok valós helyszín mesebelivé változik – például Köszgéza utcává, vagy Dunamesszivé –, ezeken a helyeken pedig minden lehetséges. Ismerjétek meg Budapestet egy egészen új oldaláról!

5-8 éves gyerekeknek.

Both Gabit, a mesét szerzőjét ebben az interjúban ismerheted meg: "Mindig azt mesélem, ami van. És eddig még soha nem volt olyan helyzet, amit ne tudtam volna a mesével feloldani."

Maros Krisztával, a Hintarabló illusztrátorával pedig ebben az interjúban találkozhatsz: "Megkockáztatom, hogy ez a mese nemcsak a gyerekek félelmeit, hanem a szülők aggodalmait is oldja, felolvasás közben."

Amikor a nyulak még tudtak repülni

20990.jpgMilyen jó is az, ha végre apu mesél! Márpedig ha Mici odakuporodik apa mellé a kanapéra, és felhangzik a bűvös mondat: „Régen ez nem így volt...” − akkor kezdődhet a mese. Mici apukájának bármilyen apróságról eszébe jut egy képtelen és vicces történet. A rövid kis esti mesékben hol a nyulak tudnak repülni, hol a víz alatt élnek az emberek, hol icipici családok laknak a virágcserepekben. Ha pedig túlságosan összekuszálódnak a dolgok, akkor gyorsan szólni kell a világjobbítóknak, hogy tegyenek helyre mindent...

Apukáknak és gyerekeiknek sok-sok közös estére!

Kapcsolódó termékek