A legfrissebb ezer éves mese születése

Eldad Ilani: Bullagária hercege - Tökéletes történet, ill. Szabó Levente, ford. Demény Eszter, Pagony, 2015

A Tökéletes Történet Tökéletes Ajánlója valahogy így nézne ki: Olvasd el. Tetszeni fog. Tényleg. De tekintettel arra, hogy ez így elsőre nem annyira meggyőző, lássuk kicsit részletesebben. - Kovács Tamás ajánlója

tovább...

Kedves Naplóm!

A szupermenők megérkeztek - ajánló egy Tilos az Á Könyvünk mellé

„Nyomorúságos idők állnak előttem” – ezzel a mondattal kezdődik Mán-Várhegyi Réka új ifjúsági regénye, így a főszereplő Marcellina titkos naplója. Marcinak nemcsak rettenetes nevével kell megbirkóznia, de szülei zűrös kapcsolatával is, válásuk miatt pedig új, lakótelepi iskolájába is be kell illeszkednie, ez azonban nem megy zökkenőmentesen - ajánló Szenderák Bencétől

tovább...

Egy nagyon helyes srác

Jeli-Tasnádi-Vészits: időfutár 5. - A por hatalma

Jól ismert hőseink térben és időben végképp szétszóródva igyekeznek újra megtalálni egymást, és ami talán még ennél is fontosabb: életben maradni. Részlet az 5. kötetből.

tovább...

Önállóvá válni jó!

- még egy földimalacnak is -

Mit jelent földimalacnak lenni? Pim elhatározza, hogy kideríti. Hupp, a sötétben félős bagoly, Szuzi, az elcsavargott kiscica, Ottó, az okoskodó pingvinfióka, Pongó, a gondoskodó gorillakölyök és Hilda, a családra vágyó tyúkocska után elérkeztünk Jill Tomlinson-sorozat záró kötetéhez. Pim, a kis földimalac ugyanolyan kedves, okos és kíváncsi állatkölyök, ahogy az eddigi Jill Tomlinson–Anna Laura Cantone hősök. Az ő nagy gondja az önállóság.

tovább...

Játssz velünk - cuki állatok!

Kvíz

Ugye, mindannyian ismeritek Jill Tomlinson cuki állatos könyveit? Ezek a kisállatok - név szerint Hupp, a bagoly, Szuzi, a cica, Ottó, a pingvin, Pongó, a gorilla, Hilda, a tyúk és Pim, a földimalac mind olyanok kicsit, mint a kisgyerekek: félnek a sötétben, eltévednek, önállósodni akarnak, bizonytalankodnak, kérdeznek és játszanak. És mégis olyanok, mint az igazi állatok, azaz egy csomó mindent megtudunk az állatok életéről ezekből a könyvekből.

tovább...

A szupermenők

Mán-Várhegyi Réka: A szupermenők, Tilos az Á, 2015

Szabó Marci kalandjai a Spuderkában - igazi gimis regény, amiben a lakótelepi gimibe kell beilleszkednie a rocker apuka gyerekének. Első gyanakvása után rögtön talál magának barátokat, igaz nem a legmenőbb arcok, sőt... viszont egy csomó projektet indítanak, hogy menők legyenek, illetve nem Marci, mert őt nem(?) érdekli a menőzés, hanem a többiek. Együttes, éneklés, vlog, blog. Aztán végül mindegyiküknek összejön valami, ha nem is épp a terv szerint - és nem szupermenők lesznek, hanem csak jó lesz nekik, de az is épp elég! Olvassatok részleteket Mán-Várhegyi Réka könyvéből!

tovább...

Mikor jön a folytatás?

sorozatok mániásoknak

A sorozatokban az a jó, hogy mindig lehet várni a következőt, a legújabb részt. És persze az is jó, hogy ha épp olyan kedved van, akkor egy szuszra újra olvashatod az addig megjelent összes kötetet, vagy épp belelapozhatsz a legeslegkedvesebb kötetbe is. Éljenek a sorozatok, ahogy a Pagonyok is szeretik ebben a szemlében!

tovább...

Küszködő kamaszok

Aki keresi a válaszokat: A kispályás az Underdog 1-ből

Ahhoz, hogy egy regényt besoroljak a „jó” és a „rossz” könyvek közé, nálam nagy szerepet játszik az, hogy mekkora szavakat használ az írója és azokkal a szavakkal mekkora gondolatokat ébreszt bennem. Eszerint az én univerzumomban négyféle regény létezik. Az egyik (és a legjobb típus) az, amelyik kis szavakkal nagy gondolatokat ébreszt. Ennél eggyel gyengébb, de még mindig jó kategória az, amelyik nagy szavakat használ és ezekkel éri el, hogy nagy gondolatok jussanak eszembe. Ezután jön a harmadik kategória, ami a kis szavakkal operáló, kis gondolatokat ébresztő regényeket tartalmazza - még ez a kategória is a „kicsit jó” megfelelője. Rossz csak az a regény lehet, amelyik nagy szavakkal dobálózik és kis gondolatokat, vagy azokat sem ébreszt. Jó hír, hogy Markus Zusak javarészt kis szavakat használ A kispályásban, és innentől már óriási bakot nem lőhet. - Milán ajánlója

tovább...

Kiraboljuk a fogorvost?

részlet Markus Zusak legújabb könyvéből

Leginkább a A könyvtolvaj című szerzőjeként ismerheted Markus Zusak nevét. A most megjelent kötet egy trilógia első része. Olvass belőle részletet, a könyvet keresd a  boltokban!

tovább...

Sütihasználati beállítások