Picik karácsonya

Könyvek a legkisebbeknek, az év legszebb ünnepére

Ebben a szemlében olyan könyveket gyűjtöttünk össze neked, amelyek szerintünk tökéletes karácsonyi ajándékok a 3 év alatti korosztálynak. Legyen szó kedves történetekről, lapozgatásról, böngészésről, klasszikusokról vagy a kortárs gyermekirodalom legkiemelkedőbb alakjairól, ezek a könyvek és szerzőik már bizonyították, hogy helyük van a fa alatt. Nézd meg, mik a kedvenceink!

Minden év végén vár minket a legszeretetteljesebb ünnep, a karácsony. És talán nem is lenne annyira jó, ha nem előzné meg egy idegeskedéssel és kapkodással teli időszak: a karácsonyi készülődés. Ajándékok, fa, ebéd, vacsora, csomagolás és még számtalan dolog vár ránk, mielőtt megpihenhetünk és teljes odaadással élvezhetjük az ünnepet.

Ezért segíteni szeretnénk neked a kedvenc karácsonyi könyveinkkel, hogy megkönnyítsük az ajándékok kiválogatását, olvass tovább!

3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra
3-5-8_kar.jpeg

Ha ezt a meseválogatást Mikulás napján elkezditek olvasni és minden nap egy mesével ismerkedtek meg, pont karácsony utolsó napján fogtok a könyv végére érni. A 3-5-8 perces mesék sorozathoz hűen ez az ünnepi kiadás is 3-5-8 perces történetekre osztja a meséket, ez alkalommal a karácsony szellemében. Ahogy a történetek hosszabbak és hosszabbak lesznek, úgy lesz egyre izgalmasabb a karácsonyi várakozás, olyan történetekkel, amikben kicsik és nagyok is magukra ismerhetnek.

Szerezd be itt 25% kedvezménnyel!

Böngészők
karacsonyi_bongeszo.jpeg

Ha ti is szerettek részletgazdag képekben elmerülni, és közösen történeteket kitalálni, akkor válassz böngészőt! Az ünnepre a következőket ajánljuk: a Karácsonyi böngészőt, amiben a karácsony legklasszikusabb helyszíneit vizsgálhatjátok meg az ovis karácsonytól az otthoni ünneplésen, bevásárláson, havas tereken át a jégpályáig, templomig vagy éppen a karácsonyi forgatagig. Ha a karácsonyon túl, ám évszaknak megfelelően szeretnél ajándékot választani, a Téli böngésző - képkereső szófejtő tökéletes választás. Ez a böngésző már nemcsak képeket tartogat a kis felfedezőknek, de a lapok szélein kigyűjtött képrészletek megkeresésével izgalmas feladatok is várnak rátok! Vagy tanuljatok szavakat az Első képes szótárammal, gyönyörű böngésző sok-sok képpel a piciknek!

Szerezd be a könyveket 25% kedvezménnyel! Kattints ide: Első képes szótáram, Karácsonyi böngésző, Téli böngésző - Képkereső szófejtő

Lapozgatók, képeskönyvek apró kezekbe
sari_a_vadasparkban.jpeg

Agócs Írisz Mesék Barnabás lapozó sorozatában már megismerhettük Masát az esőben és Miát, aki sosem álmos, most pedig megérkezett a harmadik rész, a Tóbiás éhes. A történetben Tóbiás az éhségét próbálja csillapítani, és első néhány nekifutásra valamilyen édességgel tesz kísérletet, mígnem végül elkészül a laktató ebéd. Ha úgy érzed, nehéz lesz a sok ünnepi sütemény és szaloncukor mellett valami tápláló ételt is a gyerekek szervezetébe juttatni, ez a könyv biztosan segíteni fog! 

Választhatod a Sári a vadasparkbant is, Berg Judit legújabb sorozatának első kötetét. Sárit már ismerheted a Maszat-könyvekből, első címszerepében pedig barátjával rajzol, majd ellátogatnak a vadasparkba, hogy a lerajzolt állatokat testközelből is megnézzék. A lapozgatók között tartogatunk még egy igazi karácsonyi meglepetést, a kufli-sorozat első lapozóját! A Pofánka és a szőrmöncök megjelenésével végre a legkisebbek is megtapasztalhatják a kufli-élményt, Pofánka pedig segít nekik megismerni a színeket a színesebb megjelenésre vágyó szőrmöncök segítségével.

Keresd 25% kedvezménnyel Sári és Pofánka történetét vagy Agócs Írisz kedves állatos meséit!

Klasszikusok
vakond_karacsony.jpeg

Vannak mesehősök, akikkel generációk óta minden alkalmat jó együtt ünnepelni. Például Kisvakonddal, A vakond és a karácsony című történetben, amiben mindent megtesz Kisvakond, hogy végre az erdő lakóival együtt ünnepeljék a karácsonyt. Be kell szereznie minden ajándékot, és még a karácsonyfa megszerzése is nehézségekbe ütközik, de végül olyan meghitt karácsonyt varázsolnak az erdőben, amilyenről mindannyian álmodtak. Természetesen a mindenki által ismert gesztenyegyerek, Kippkopp is megismerkedik a karácsonyi ünnepekkel a Kippkopp karácsonyában. A karácsonyfa díszeit egytől egyig megvizsgálva ismerkedik meg az ünneppel, majd a karácsonyfán megbújva az emberek karácsonyát is figyelemmel kíséri. Így megismeri – és vele együtt az olvasók is – az időszak legfontosabb szokásait. De Marék Veronika további kedves karakterei sem maradhatnak ki. Az Annipanni, hull a hó! című könyvecskébenBoribonék elindulnak felfedezni a havas tájat, és mindannyiunkat emlékeztetnek, milyen jó élmény kihasználni ezt a csodálatos időszakot, teljen az hógolyózással, hóember építéssel vagy csak a havas tájban való gyönyörködéssel

Itt találod Kippkopp, a Vakond és Boribon meséjét 25% kedvezménnyel!

Axel Scheffler és Julia Donaldson könyvei
kvirtek_kvartok.jpeg

A karácsony nem múlhat el egy kis kacagás és vidámság nélkül! Axel Scheffler íróként és illusztrátorként alkotta meg a Pipp és Polli sorozatot, aminek A karácsonyfa című lapozójában a címszereplők az ünnepre készülődnek. Ebben a könyvben is találkozunk a karácsony előtti készülődés örömével, sürgés-forgásával, és az is kiderül, hogy mi lesz, ha túl sok édességet eszünk ebben az időszakban. Főleg, ha az édességek a fát díszítették volna!

De Julia Donaldsonnal közös könyvei is megmelengetik a szívünket: A graffalókölyökben megtudjuk, hogy az erdő mélyén élő graffaló-faló egér túljár-e a graffalókölyök eszén, és kalandja során megismerik a legkisebbek a téli erdőben élő állatokat. A szerzőpáros legújabb könyve is szívmelengető perceket okozhat a nagy ajándékozás közepette, a Kvirtek és Kvartok egy űrbéli Rómeó és Júlia történet gyerek közönségre hangolva – és persze happy enddel!

Keresd a graffalókölyök és a kedves űrlények meséjét is 25% kedvezménnyel!

Válogass kedvedre a szemle könyveiből webshopunkban és varázsold a kicsik legkülönlegesebb karácsonyává az idei ünnepet!

Kapcsolódó termékek