Picik karácsonya

Könyvek a legkisebbeknek

Ebben a szemlében olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek szerintünk tökéletes karácsonyi ajándékok a 4 év alatti korosztálynak. Legyen szó kedves történetekről, lapozgatásról, klasszikusokról vagy a kortárs gyermekirodalom legkiemelkedőbb alakjairól, ezek a könyvek és szerzőik már bizonyították, hogy helyük van a fa alatt. Nézd meg, mik a kedvenceink!

A karácsony az év legmeghittebb ünnepe, amire sokáig és szeretettel készülünk, de ha egy pillanatra elbámészkodunk, máris kicsúszik a kezünkből az irányítás, az idő előreugrik három hetet, mi pedig kétségbeesünk, hogy már megint az utolsó pillanatra maradt az ajándékok kiválasztása... Most összegyűjtöttük kedvenc piciknek szóló karácsonyi mesekönyveinket, amik között biztosan találsz a számotokra megfelelőt, és még idegeskedned sem kell, hiszen ezekből biztosan találsz a Pagony boltjaiban és a webboltunkan is!

Jó készülődést, készíts be egy finom bögre teát, és olvass a legcukibb piciknek íródott téli mesékről!


kicsimacko_karacsonya_borito_1000px.jpgKicsimackó karácsonya

Különleges, ünnepi résszel bővül a Kicsimackó-sorozat! Vadadi Adrienn kedves meséi mindenki számára segítenek megnyugodni és valóban megérkezni az ünnepi pillanatokba, Egri Mónika illusztrációi pedig egy nagy mackóölelés melegségét és otthonosságát árasztják. Egyszerűen nem lehet nem beléjük szeretni.

Közeledik a tél, a mackók készülődnek a karácsonyra. Mackómama és Mackópapa adventi naptárat készít kicsinyeiknek, a mackócsizmákba ajándékot rejt a Mikulás, Málnamaci és Kicsimackó mézeskalácsot sütnek, és a nagymama is átjön, hogy a kincseiből ajándékokat fabrikáljanak Kicsimackóval. Végül a kisharang felkelti a téli álomból a mackókat, hogy álmosan és boldogan megünnepeljék a karácsonyt.

Ünnepeljetek együtt Kicsimackóval, és tedd a kosaradba itt!

Pitypang és a Diótörő pitypang_es_a_diotoro_borito_1000px.jpg

A Pitypang és Lili-sorozat legújabb, karácsonyi kötetében szenteste kukkanthatunk be Liliékhez.

Végre itt a karácsony! Lili és Lotti nagyon várják az estét, de az idő most sokkal lassabban telik, mint máskor. Szerencsére anya tud egy jó mesét – miközben készül a diós bejgli, megelevenedik Diótörő herceg története is. Lehet, hogy a karácsonyfa alatt is viszontláthatjuk a kis fabábut?

Pitypang és a Diótörő egy kedves, otthonos hangulatú mese. Van benne minden, ami egy békés és pihentető karácsonyhoz kell. Közös sütögetés, esti séta és persze közös mesélés. Mert nemcsak anya, de Lili és Lotti is újramesélik a Diótörő történetét az ajándékba kapott bábszínház segítségével. Megsúgjuk, egy ponton Pitypang is megtalálja saját szerepét a karácsonyi előadásban.

Az ünnepi kiadványt tedd a kosaradba itt!

Maszat karácsonyamaszat_karacsonya_borito_1000px.jpg

A Maszat-sorozat tizenkettedik, ünnepi kötetében Maszatékhoz is beköszönt a karácsony! A kisfiú már tűkön ülve várja az unokatestvérét, aki látogatóba jön hozzá Londonból. Rendet rak, és még süteménnyel is készül Kamilla érkezésére. Később együtt sütnek-főznek, karácsonyfadíszt készítenek, és még a madáretetőt is gondosan ellátják magokkal, hogy kis barátaik se legyenek éhesek. Végül persze eljön a karácsony is, és Hóchóccal együtt boldogan bontogatják ki az ajándékaikat.

Berg Judit meséje és Agócs Írisz illusztrációi minden ovisnak és bölcsisnek segítenek ünnepi hangulatba kerülni, és emellett arra is remek tippeket adnak, hogyan töltsék el a várakozás napjait, hogyan tegyék igazi élménnyé az egész decembert. Hiszen a karácsony nem csak három nap, hanem ha ügyesek vagyunk, legalább négyhétnyi folyamatos varázslat!

Itt rendeld meg!

Pipp és Polli – A karácsonyfa29663.jpg

Axel Scheffler Pipp és Polli-meséi olyan történetek, amelyeket kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők ugyanúgy szeretnek, és amiken ezredik olvasás után is elmosolyodik az olvasó. Egy mókás sorozat a legkisebbek számára, érthető és szórakoztató nyelvezettel, megszívlelendő mondanivalóval és bájos szereplőkkel. A rövidke történetekbe el van bújtatva egy-egy kis tanulság is a barátságról, az önzetlenségről, a megbocsátásról és egymás támogatásának fontosságáról – szerencsére egyáltalán nem didaktikus és unalmas módon. Első mesekönyvnek is tökéletes választás, mivel a kevés szöveg gazdag képi világgal párosul, egy-egy oldal böngészése során sok vicces apróságot lehet felfedezni.

A két barát ebben a részben karácsonyfát díszít, de amint Polli kimegy a szobából, a csokiból és cukorkából készült csillagok és házikók rejtélyes módon egymás után eltünedeznek a fáról. Különös véletlen, hogy Pippnek ezután nagyon megfájdul a pocakja? Majd kisvártatva töredelmesen bevallja, hogy megette az ÖSSZES díszt.

Kijelenthetjük, hogy egy ilyen szituációban nem könnyű megőrizni a hidegvérünket. Szerencsére Polli mindannyiunknak jó példát mutat problémakezelésből: nem neheztel kis barátjára a pusztítás láttán, hanem kitalálja, hogy készítsenek új díszeket papírból. Ezeket már Pipp sem fogyasztja el, így a hasfájást felváltja a karácsonyi hangulat!

Tökéletes karácsonyi ajándék ez a mesekönyv, mert megmutatja az ünnep vicces és meghitt oldalát is!

Itt tedd a kosaradba!

Julia Donaldson – Axel Scheffler: Bot Benő 23461.jpg

Szerintünk egy karácsonyfa alól sem hiányozhat egy jó Julia Donaldson-történet! Bármelyiket választhatod, nem fogsz melléfogni, mi most Bot Benő mikulásos meséjét ajánljuk.

A verses mese egy bot-apuka vicces és megható történetét tárja elénk: szegény Bot Benő csak futni indult, de folyton bajba keveredik: hol egy kutyának dobálják, hol zászlórúdnak használják homokvárhoz, hol meg pecabotnak. Senki nem érti, hogy ő nem egy egyszerű bot, hanem Bot Benő, komoly háromgyerekes családfő, akinek haza kell jutnia. Még szerencse, hogy előbb Benő menti meg a Mikulást, majd a Mikulás őt – azzal, hogy hazaviszi a gyerekeinek, akiknek a visszakapott apuka a legeslegjobb karácsonyi ajándék!

Mi nagyon szeretjük a történet szimbolikáját főleg így karácsony táján. Biztosan sok szülőnek ismerős érzés, hogy mindenhol jelen kell lenni, mindig el kell intézni valamit, de igazából az minden nap legjobb része, amikor végre otthon együtt van a család. A történet kis botcsemetéi is visszakapják mindenfelé sodródó apukájukat, és így lesz teljes a boldogság. Szerintünk erről szólnak az ünnepek.

Rendeld meg a könyvet itt!

Kisvakond karácsonyi kirakós könyve 3840601.jpeg

Imádjuk Kisvakondot, és szerencsére karácsonykor is találkozhatunk vele! Főhősünk ezúttal együtt ünnepel a barátaival. Négy rövid történetet tartalmaz a kiadvány, a piciknek igazán ideális hosszúságú mesét. Rövidségük teret ad a lelassulásnak és a részletek megbeszélésének – szerintünk ez esetben is igaz, hogy a kevesebb néha több.

Ebben a különleges kiadványban azonban nemcsak a négy aranyos történettel találkozhatsz, hanem külön feladatok is segítik az elmélyülést. És ha ez sem lenne elég, a végére hagytuk a legjobbat: még négy szuper kirakóst is tartalmaz a mesekönyv. Minden történethez tartozik egy, és mindegyik kilenc darabos. Ráadásul ezek a kirakósok a mesék szerves részét képezik: akkor tudod meg, leesik-e például Kisvakondról a sapka szánkózás közben, ha bekukkantasz a kirakós alá.

A közös játékokért, ölben ülős mesélésekért kattints ide, és szerezd be Kisvakond karácsonyi kirakós könyvét!


Télapó és a hóember – leporelló 3840763.jpeg

Vannak klasszikusok, melyeket szerintünk minden kicsinek érdemes megismerni. Ilyen Zelk Zoltán karácsonyi verse is, a Télapó és a hóember. Kísérjétek útján a hóembert, aki úgy döntött: megtanul járni, és útján nem akárki lesz a társa: maga a Télapó. A vers Takács Viktória illusztrációival elevenedik meg a lapozó oldalain.

A keménykötésű, lapozgatós leporelló, abszolút picik kezébe való kiadvány. Olvassatok együtt az ünnep varázsáról!

Tedd a kosaradba itt!


Nyúl Péter világa – A karácsonyi csillag 3795594.jpeg

Gyönyörű, aranyos, karácsonyi, piciknek való: ez a Nyúl Péter világa – A karácsonyi csillag.

A kis nyuszit már ismerhetitek számtalan másik Nyúl Péter-történetből, de ez a mese most kifejezetten a kicsiknek szól. Rövid, nagyon kedves történet egy család karácsonyi készülődéséről, melybe természetesen becsúszik egy kis galiba. A kis nyúlcsalád díszíti a fát a jeles ünnepre, de jaj, nincs meg a csúcsdísz! Ezt valahogyan meg kell oldani. Péteréket nem kell félteni, mindenre találnak egy igazán jó megoldást.

Keménylapos lapozó, nagyon szép kiadásban. Ha Ti is szeretnétek egy nagyon kedves, szívhez szóló történetet olvasni Szenteste napján is, akkor ez a kiadvány a tiétek.

Tedd a kosaradba itt!


Mini keress, találj, mesélj! – Karácsony 3802654.jpeg

Böngészőt bújni Anya ölében mindig jó, de karácsonykor a legeslegjobb! Szerezzetek be egy piciknek szóló, ünnepi hangulatú kiadványt, és addig keresgéljetek Szenteste is, míg el nem nyom az álom.

A népszerű Keress, találj, mesélj! böngészősorozat „kistestvére”, a Mini Keress, találj, mesélj! még kisebbeknek készült, akár 1 éves kortól lapozgathatjátok. Ennek megfelelően e kötetek kisebb méretűek és terjedelműek, és kevésbé részletgazdag az illusztrációjuk, mint az eredeti Keress, találj, mesélj! böngészősorozat tagjainak. Ha egészen picinek keresel böngészőt, mi ezt ajánljuk!

Ki segít süteményt sütni? Hol rejtőzik a Mikulás-sapka? Mi díszíti a karácsonyfát? Keresgéljetek együtt! Igazi közös karácsonyi élmény lehet.

A mini böngészőt itt tedd a kosaradba!


Karácsonyi visszaszámlálás – 24 nap, 1 történet 9080721_5.jpeg

Mi imádjuk várni a karácsonyt, a gyerekekkel együtt számolni, még hányat kell aludni, hogy jöjjenek az angyalok! Karácsonyi visszaszámlálás: indul!

A Mikulás-játékműhely minden karácsony előtt sürgő-forgó, szorgos kis manóktól hangos. Gyorsan múlnak a napok, rengeteg a teendő, mert már megérkeztek a világ különböző tájain élő gyerekek levelei, amelyekben plüssállatot, könyvet, jojót, alvó babát, korcsolyát kérnek a Mikulástól. Ezeknek a gyerekeknek az álmát könnyen valóra lehet váltani Barkács manó, Apró manó, Pipacs manó, Ágas és Bogas manók segítségével.

Egy magányos és szomorú kisfiú azonban igazi fejtörést okoz az ajándékozásban jártas csapatnak: ő ugyanis nem kér ajándékot. Mit lehet egy olyan gyereknek adni, aki semmit sem kér magának, mert semminek sem tudna örülni? Mikulás az ünnepi előkészületek közben folyton ezen töpreng, mert ő egyetlen kisgyereket sem akar cserben hagyni...

Természetesen talál rá megoldást Mikulás. A szívhez szóló történetet olvassátok együtt, tedd a kosárba a kiadványt itt!

pitypang_es_a_mikulas_borito_1000px.jpgPitypang és a Mikulás

Itt a Pitypang és Lili-sorozat eddigi talán legaranyosabb része! Lili és kishúga lelkesen várja a Mikulást, de vajon mi lesz Pitypang kutyus szerepe a jeles napon? Nem más, mint hogy ő kísérheti el a Mikulást világkörüli útján, hiszen a kutyák is, ahogy a Mikulás, jobban szeretnek adni, mint kapni.

Pásztohy Panka szívmelengető meséjével és kedves rajzaival igazán különleges lesz az idei december! Kutyásoknak és cicásoknak, egyszerűen mindenkinek ajánljuk ezt az édes kis könyvet!

Itt rendeld meg!

boribon_karacsonya_borito_1000px.jpgBoribon karácsonya

A Boribon-sorozat kötetei különösen kedvesek a szívünknek, hiszen a Pagony Kiadó éppen egy Boribon-kötettel kezdte meg működését. Marék Veronika meséin generációk nőttek fel, és figurái a mai gyerekeket is ugyanúgy elvarázsolják, mint azokat, akik a hatvanas években születtek. Éppen ezért csodás hír, hogy Boribonnal közösen ünnepelhetjük a karácsonyt!

Boribon mindenkinek szuper ajándékokat talál ki, egyedül a legnagyobb doboz maradt üresen. Vajon minek örülne leginkább Annipanni? Ráadásul még az angyal keze is megsérült, hogy lesz így karácsony? Szerencsére Bence és Boribon gyorsan megvigasztalják a kislányt, a karácsonyfát pedig együtt díszítik fel. Végül a mackó is rájön, mi lenne a tökéletes ajándék Annipanninak...

Itt tedd kosárba!

nezd_itt_lakik_boribon_1000px.jpegNézd, itt lakik Boribon!

Ez a kiadvány tökéletes kiegészítő lehet bármilyen Boribon-kötethez, de önmagában is szuper ajándék. A Nézd, itt lakik Boribon! egy játszófüzetbe rejtett babaház, amit közösen építhettek meg (olló és ragasztó segítségével), a játék után pedig a borítóból készült borítékban könnyedén el is tehettek. Rengeteg izgalmas kelléket tartalmaz, amikkel kedvetekre rendezhetitek be vagy rendezhetitek át Annipanni és Boribon otthonát. Sőt akár ti magatok is kitalálhattok új berendezési tárgyakat, így fejlesztve a gyerekek kreativitását és kézügyességét.

Ha ez még nem lenne elég, a Nézd, itt lakik Boribon! a szövegalkotó készséget is hatékonyan fejleszti. A kicsikkel már kétéves kortól mesélhettek közösen, az óvodások pedig önállóan vagy kortársaikkal is számtalan történetet tudnak eljátszani, így a kis mesehallgatókból hamar kis mesemondók válhatnak Boribon segítségével. Karácsonykor játsszatok ti is Boribonnal!

Rendeld meg most!

babaroka_karacsonya_borito_1000px.jpgBabaróka karácsonya

Gyerekszemmel a karácsony csupa csoda és varázslat. A szülőknek azonban gyakran nem könnyű ez az időszak, bőven akad benne feszültség és kapkodás, hogy minden tökéletes legyen. Kiss Judit Ágnes könyve az egész család számára visszacsempészi a csodát az ünnepekbe és megmutatja, hogy a karácsony úgy is lehet tökéletes, ha semmi sem tökéletes.

A három mesén keresztül megtudhatjuk, hogyan telik babarókáéknál az ünnepi készülődés, hogyan lesz egy satnya, csúnyácska fenyő a legtökéletesebb karácsonyfa, és hogyan telik maga az ünnep. Emellett rengeteg nagyszerű tippet leshetünk el Mamarókától, hogy hogyan lehet komoly költekezések nélkül, fenntartható szemléletben is varázslatos a karácsony.

Tedd kosárba!

babaroka_unbox.jpgBabaróka karácsonya társasjáték

Ha a mesén már túlvagytok, de szeretnétek még tovább élvezni az ünnepi hangulatot Babarókáékkal, akkor szuper hítünk van, mert kapható a kötethez tartozó társasjáték is! Ráadásul azonnal elnyerte az Ország játéka díjat is a kategóriájában. Ebben a kooperatív játékban a család már elővette a karácsonyi díszek dobozát, azonban Apróka sajnos felborította a dobozt, és a díszek szanaszét gurultak: az ágy alá, az asztal alá, de még a szőnyeg alá is! Mindegyikőtöknek van 2-2 kártyája, alatta pár dísszel, és egymást kell kérdezgetni, hogy milyen dísz van az ő bútora (azaz bútorkártyája) alatt. Ha eltaláltuk, akkor fel lehet tenni a díszt a fára. Amikor nem találtuk el, mi van a bútor alatt, Kiscica bábuja lép egyet. Akkor nyerünk együtt, ha sikerül minden díszt feltenni a fára, mielőtt megérkezik Kiscica!

Nagyon könnyen követhető, absztrakciót nem igénylő, kudarc élményt nem okozó, sokszor újrajátszható játék, tehát tökéletesen megfelel a legkisebbeknek. Bojti Anna már több játékban megmutatta, hogy a kicsiknek való egyszerű játékokban tud egyedit és nagyon élvezeteset alkotni, Egri Mónika csodás rajzai és az ismerős, mesés környezet pedig abszolút beszippantják mind a Babaróka-rajongókat, mind azokat, akik még nem ismerik a sorozatot.

Tedd kosárba itt!

a_kis_renszarvas_b1_rgb.jpegA kis rénszarvas – Ujjbábos lapozó

Az ujjbábos könyvek évszaktól függetlenül nagy kedvencek, ráadásul már az első szülinap előtt is bátran játszhatnak velük a gyerekek! Segítsetek a kis rénszarvasnak, hogy minél hamarabb a Mikulás szánjához érjen!

A nagyobb testvér kezébe is bátran odaadhatjuk, biztosan szuper élmény lesz, hogy már ő is tud mesélni a picinek! Ez a cuki téli mese igazán meghitté varázsolhatja az ünnepi készülődést és a karácsonyt.

Rendeld meg!

9016868_5.jpegKözeleg a karácsony

Töltsétek a karácsonyt megelőző 24 napot Mikulással és a manóival, így varázslatos élményekben lesz részetek! December elsejétől mindennap kinyithattok egy ablakot, és találkozhattok a manókkal.

Az ő segítségükkel a ti otthonotok is egyre hangulatosabb lesz. A manókkal apró játékokat, dekorációkat készíthetsz, mesélnek majd mókás történeteket, bemutatják az Északi-sark hagyományait, süthettek velük sütit, és Mikulás kedvenc dalaira táncolnak majd, amiből egy egész Spotify lejátszási lista készült.

Kezdődjön a visszaszámlálás a BOLDOG KARÁCSONYig!

Rendeld meg most!

9028533_5.jpegAz igazi ajándék

Az ünnep együtt a legszebb, ezért Egérke és Mackó nagyon várják a karácsonyt. Most igazán különleges lesz ez a nap, mert Mackó nem vonul el téli álmot aludni, így megajándékozhatják egymást és együtt ünnepelhetnek. Vagy mégsem?

Egérke nem érti a barátját, vajon miért tesz úgy, mintha nem lenne otthon? Talán nem tetszett neki az ajándék, amit tőle kapott? Nem is sejti, hogy csupán arról van szó, Mackó mancsa túl nagy, hogy kibontsa az aprócska csomagot.

Szerencsére végül minden jóra fordul, és az erdő lakói boldogan ünnepelnek együtt, Egérkénél. Szívhez szóló történet kicsiknek és nagyoknak a karácsony valódi csodájáról.

Szerezd meg most!

mokus_es_a_hoember_borito_1000px.jpg
Mókus és a hóember

Hamarosan lehullanak az utolsó falevelek, várhatjuk a telet annak minden vidám szórakozásával! A mesében leesik az első hó, Mókus pedig elhatározza, hogy hóembert épít. De vajon honnan kerülnek elő a legfontosabb hozzávalók? Hova bújt a répa és a szén? A Tölgyerdő meséi-sorozat lapozói aranyos történetük, frappáns, rímes fordításuk és imádnivaló illusztrációik mellett azért is nagyon népszerűek, mert minden oldalon található egy-egy felnyitható kis ablak, mely mögött izgalmas titkok várnak a kis olvasókra.

Találjátok meg együtt! Tedd a kosárba!


pitypang_es_a_hokutya_borito_1000px.jpg
Pitypang és a hókutya

A kicsik egyik kedvenc sorozatának téli részében egy unalmasnak induló délutánba csöppenünk: szakad az eső, Lili pedig úgy érzi, minden lehetséges játékot kipróbált már... Ismerős, ugye?

Elhatározza, hogy megkeresi anyát, hátha neki van ötlete, mihez kezdjen, és hamarosan már régi fotókat nézegetnek anya kiskorából. Lilinek megakad a szeme egy fotón: a kislány-anyu egy akkora hóember mellett áll a képen, amekkorát Lili még sohasem látott! Kicsit el is szomorodik, amiért náluk csak eső esik.

Aztán kiderül, hogy anya tarsolyában is lapulnak szuper ötletek, és hamarosan a konyha közepén díszeleg a soha el nem olvadó hóember! Kisvártatva megérkezik apa is, és egy Igazi Hógolyót nyom Lili kezébe! Lehetséges, hogy miközben ők anyával játszottak, észre sem vették, hogy odakinn is eleredt a hó?

A Pitypang-sorozat varázsereje pontosan abban rejlik, hogy egyszerre valóságosak és meghitten mesések a történetei. Hétköznapi eseményeket dolgoz fel, de az igazán meghatározó gyerekkori emlékek ezekből az élményekből születnek, az együtt töltött idő, a közös játék fontos alapot ad a gyerekeknek a későbbi életükhöz.

Tedd kosárba most!

a_medve_aki_a_karacsonyfaban_lakott_borito_1000px.jpg
A medve, aki karácsonyfában lakott

Liza minden vágya egy háziállat, de apukája szerint a kutya túl nagy, a cica hullajtja a szőrét, a hörcsög mindent megrág, a papagáj pedig túl hangos…Apu indokait Liza elfogadja ugyan, de hamarosan itt a karácsony, és a kislány titkon mégis reméli, hogy egy Igazi Állatot kap majd. Aztán a nagy napon Liza és apu karácsonyfát vásárolnak. Liza kiválaszt egy JÓ nagyot. Apu hazacipeli. JÓ nehéz! Liza és apu feldíszítik a fát. De NAGYON furcsa hangok jönnek a fa belsejéből… Mi lehet ez? A titokra karácsony estéjén fény derül…

Ünnepi mesekönyvében Harcos Bálint gondoskodott arról, hogy ne csak a gyerekek, de a szülők figyelmét is végig ébren tartsák az izgalmas és humoros váratlan fordulatok, így a cselekmény a felolvasó szülőt is mindvégig garantáltan leköti majd. Ez pedig egy olyan mesekönyv esetében, amit valószínűleg igen sokszor kell majd felolvasni az ünnepek előtt, egyáltalán nem elhanyagolható tény.

Ráadásul Agócs Írisz illusztrátor számos apró rajzzal kedveskedik a kisebb olvasóknak, így számukra is mindig akad majd újabb és újabb böngésznivaló részlet.


Rendeld meg!

bogyo_es_baboca_csengettyuk_borito_1000px.jpgBogyó és Babóca - Csengettyűk

Bogyó és Babóca nélkül nincs karácsony! Ezt tényleg túlzás nélkül állíthatjuk, hiszen a kis csigafiú és a katicalány a legtöbb kisgyerekes háztartásban családtagnak számít. Bartos Erika igazán különleges, hatalmas, 12 mesét tartalmazó könyve tökéletes társ lesz az ünnepi készülődésben!

A Csengettyűk című mesekönyvben Bogyóval, Babócával és az összes barátjukkal üljük körbe az ünnepi asztalt és együtt visszaemlékezünk 12 közös, régi történetre. Felelevenítjük, hogyan sérült meg a Pók lába és hogyan gyógyította meg Bagoly Doktor, hogy miért lett Ugri haja rövidebb, mi történt a Csillaglány hárfájával, de azt is, hogyan születtek a bagolyfiókák.

Ez a kötet a karácsony hagyományos értékeire fókuszál: az együtt töltött idő, az őszinte szeretet és a barátság fontosságára. A kis barátok személyes, saját készítésű ajándékokkal kedveskednek egymásnak, és ezzel az ünnep valódi jelentőségét mutatják meg nekünk, az olvasóknak.

Itt tudod kosárba tenni!Kippkopp karácsonya1397.jpg

Szerintünk nem telhetnek el az ünnepek Kippkopp nélkül. Marék Veronika kedves kis figurája a kicsik kedvence, a karácsonyi kötetnek biztosan örülni fog minden kisóvodás.

A Kippkopp karácsonyában a mindenki által ismert gesztenyegyerek, Kippkopp is megismerkedik a karácsonyi ünnepi szokásokkal. A karácsonyfa díszeit egytől egyig megvizsgálva találkozik az ünneppel, majd a karácsonyfán megbújva az emberek karácsonyát is figyelemmel kíséri. Így megismeri – és vele együtt az olvasók is – az időszak legfontosabb szokásait és üzeneteit.

Itt találod Kippkopp meséjét!

vakond_karacsony.jpegA vakond és a karácsony

Vannak mesehősök, akikkel generációk óta minden alkalmat jó együtt ünnepelni. Például Kisvakonddal, A vakond és a karácsony című történetben, amiben Kisvakond mindent megtesz, hogy végre az erdő lakóival együtt ünnepeljék a karácsonyt. Be kell szereznie minden ajándékot, és még a karácsonyfa megszerzése is nehézségekbe ütközik, de végül olyan meghitt karácsonyt varázsolnak az erdőben, amilyenről mindannyian álmodtak.

Itt tedd a kosaradba!

Válogass kedvedre a szemle könyveiből webshopunkban és varázsold a kicsik legkülönlegesebb karácsonyává az idei ünnepet!

Kapcsolódó termékek