Igazából tizenhárom

Tallér Edina: Most akkor járunk? Tilos az Á Könyvek, 2014

Tallér Edina nem elsőkönyves szerző, a Most akkor járunk? azonban az írónő legelső ifjúsági regénye. Tizenhárom évesekről írni még akkor is komoly kihívás, ha az embernek történetesen épp ennyi idős a fia: Tallér Edina viszont meghökkentően egyszerűen és letisztultan, ugyanakkor közhelymentesen mutatja be azt az állandóan változó világot, amiben nem is olyan régen mindannyian éltünk, de amire talán már nem is emlékszünk. – Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Mi fáj, Trevor?

James Lecesne: Trevor, Tilos az Á

Középiskolás fiúnak lenni nehéz. Különc amerikai középiskolás fiúnak lenni nagyon nehéz. Különc amerikai meleg középiskolás fiúnak lenni pedig elmondhatatlanul nehéz. - Vujovits Júlia ajánlója

tovább...

Most akkor járunk?

részlet egy Tilos az Á Könyvből

Az alábbi részlet Tallér Edina Most akkor járunk? című regényéből van. Beni, a tizenhárom éves fiú csetel benne barátnőjével, Esztivel, akivel kicsi koruk óta ismerik egymást és a legjobb barátok. Vajon hogyan és mivé alakul át ez a szoros barátság... Az eseményeket Beni szemszögéből követhetjük végig, felidézve az élet szépségeit és dilemmáit: barátságot, árulást, szerelmet és az élet apró örömeit. Kamaszoknak és szüleiknek kötelező!

tovább...

Rajkó

részlet egy új könyvünkből

Te tudod, mi vagy ki az a rajkó? Ő Erdős István új ifjúsági kisregényének főszereplője. Tragikus és kalandos úton egy cigány karaván fogadja be, és köztük élve új barátokat szerez, valamint megismeri a zene csodálatos erejét. Az itt olvasható részben bepiilanthatsz a tábor mindennapi életébe és megismrhetsz egy különös és nagyon régi történetet.

tovább...

Kettő

részlet Finy Petra trilógiájának első részéből

A Kettő Finy Petra Másvilágok-trilógiájának első része, a világokat és a trilógia darabjait a tizenöt éves Nikk személye és útja köti össze. De mi történik, ha a különböző világok összecsapnak egymással? Melyik tud felülkerekedni a másikon? És Nikk melyiket fogja választani…? Olvass el egy izgalmas részletet belőle!

tovább...

Hernyó, báb, lepke - amikor a fantázia szárnyra kap

Interjú Finy Petrával

Kettő - Másvilág trilógia. Szerzője a kamaszlánynak kinéző Finy Petra, aki már 3 felnőtteknek és 15 gyerekkönyv írásán van túl. Folyamatosan, intenzíven és nagyon nyitottan szemléli és fogadja be a világot, így született meg ez a fantasztikus borítójú regény, a trilógia első része. Igazi nyári olvasmány 14 éven felül mindenkinek! A szerzővel Munkácsi Anna készített interjút a Százhold magazin számára.

tovább...

Kvíz! Amíg zötyögünk!

Játsszatok velünk megint! Hiszen hamarosan megjelenik az Amíg zötyögünk, az Amíg utazunk második része, amiben Nanuk megint Budapestre látogat, és Domáék megint rengeteg érdekes helyre elviszik magukkal. Járunk az Andrássy úton, Szentendrén, Balatonon, a Várban és a Füvészkertben. És persze utazunk is: HÉV-en, vonaton, hajón, siklón, buszon, négyes metrón! Utazz velünk, és fejtsd meg a kvízt, hogy megnyerhesd Gévai Csilla és Baranyai András könyvét!

tovább...

Ezt hívjuk életnek!

Interjú Tallér Edinával, a Most akkor járunk? szerzőjével?

Beni tizenhárom éves, nyolcadikos és itt él köztünk. Suliba leginkább a haverok miatt jár, bár a legjobb barátja a szomszéd gyerek, akivel szinte ikrekként nőttek fel, és úgy hívják: Eszter. Beni és Eszter történetesen a fővárosban laknak, és az a tervük, hogy végigutazzák Budapest összes villamosvonalát. De Beni szerint előtte még le kell vakarniuk magukról a húgát, Annát, és az első csókhoz sem ártana már egy szöszi. Hamarosan kiderül, hogy egy magától értetődő barátság is bonyolulttá tud válni, és ami állandónak tűnik, bármikor megváltozhat. De talán nem is baj, ha minden változik. Ezt hívjuk életnek. – Tallér Edinát Péczely Dóra kérdezte a Százhold magazin számára.

tovább...

Beni a haverom

Kamaszkritika - Most akkor járunk? - Gerner Koppány írása

Gerner Koppány vagyok, tizenhárom és fél éves. Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskolába járok, hetedikbe. Tallér Edina az anyukám, ő írta a Most akkor járunk? című ifjúsági regényt. Apukám Gerner Csaba, színész. Van egy húgom is, ő nyolcéves és Iringónak hívják.

Szeretek olvasni és írni is, most végeztem Kurt Vonnegut Kékszakáll című könyvével, tegnap kezdtem A Titán szirénjeit. Anyukám regényét akkor olvastam, amikor írta. Nagy öröm számomra, hogy írhattam róla ajánlót. Itt is van, olvassátok!  

tovább...

Sütihasználati beállítások