Ezeket olvasd el a szünetben!

Válogass a legjobb regények közül!

A kisiskolásoknak a legnehezebb regényt találni: már határozott elképzeléseik vannak arról, mi tetszik nekik, de még túl fiatalok ahhoz, hogy maguk menjenek be a boltba, és válasszák ki a megfelelőt. Ha szeretnéd, hogy a legjobb könyveket vegyék a kezükbe, tőlünk most tuti tippeket kapsz, olvass tovább!

 

Bors Bori-sorozat
bors_bori_karacsonyfarablas.jpeg

Bori egy igazi cserfes, tűzről pattant kislány. Hogy mi benne a különleges? Hát az, hogy nyomozó szeretne lenni! Sőt, nem is ül tétlenül, míg el nem jön a pályaválasztás ideje, már 10 évesen nekilát felderíteni élete első bűntényét. A Bors Bori-sorozat azoknak a gyerekeknek készült, akik már túlvannak a néhány mondat/fejezet hosszúságú első olvasós könyveken, de egy hosszabb szöveg még megterhelő lenne a számukra. Sok illusztrációval, nagy betűkkel, játékos szövegrészletekkel tartja fenn a gyerekek figyelmét, miközben a történet is könnyen befogadható, vicces és izgalmas. Bors Bori leginkább Clarice Bean karakteréhez hasonlít, aki már az egész világon elképesztően népszerű. Ebben a részben, A karácsonyfarablásban Bors Bori nyomozócsapata eltűnt karácsonyfák és egy leégett fenyőfatelep után nyomoz. Igazi karácsonyi, hangulatos, rejtélyes olvasmány.

7 éves kortól ajánljuk.topolai_mozi.jpeg

Szerezd be itt az egész sorozatot, vagy itt a karácsonyi részt!

A topolai mozi titka

Paulon Viktória második kötetét, ahogyan a Kisrigókat is, átjárja a varázslat és különleges, egyedi hangulatot teremt gyönyörű képeivel, érzékletes leírásaival. Ezúttal egy hátborzongató esemény, egy rejtélyes üzenet megfejtése a történet fő vonala: Ferdinánd mozit nyit Topolán, a megnyitó dokumentumfilmet azonban tönkreteszi a vásznon megjelenő rejtélyes szempár és egy rémisztő üzenet. Az addig napfényes Topola lakosai felbolydulnak, az egyszerűségükben csodálatos hétköznapok hirtelen feszültté válnak, és mindenki gyanús lesz. Még az örökké virágzó almafa szirmai is hullani kezdenek! Ki áll az események hátterében? Talán pont Ferdinánd, a mozitulajdonos? Ágoston, aki valamit rejteget a padláson? Netán az idős tudós, Máriusz? Tarts a topolaiakkal, fejtsd meg velük a rejtélyt!
8 éves kortól ajánljuk.

Tedd kosárba itt!

Az óra rejtélye
ora_rejtelye.jpeg

Ha olyan olvasmányt keresel, ami azonnal a lapjaihoz szegezi a fiatal olvasót, akkor Berg Judit és Kertész Erzsi regénysorozatának két kötete a te könyved!

A könyvek különlegessége, hogy a két író fejezetről-fejezetre adja át egymásnak a stafétát. A stílus egységes marad, mégis kicsit más oldalról tapasztalhatjuk meg a történteket minden váltás után.

A második részben, Az óra rejtélyében sem kell csalódnunk, melyben Kiki és Gerda kalandjai folytatódnak. Ismét egy igazi detektívregénnyel van dolgunk, amit a szerzőpáros megfűszerezett még egy jó nagy adag misztikummal, mágiával, természetfeletti erővel. Az összetett, mégis letisztult szöveg nem fukarkodik a csodás elemekkel, mégis hétköznapi karakterekkel, reális eseményekkel is operál. Komplex, mégis egyszerű, mindenki talál benne olyan szálat, ami miatt számára is letehetetlenné válik a regény. Mindemellett fontos üzeneteket is igyekszik átadni Berg Judit és Kertész Erzsi: hogy egyáltalán nem a lexikális tudás a legfontosabb a világon. Használd jól a képességeidet, szerezz tapasztalatokat, amikből táplálkozhatsz, és nem utolsósorban használd az eszed!

Felejthetetlen élmény 8 éves kortól!

Szerezd be az első és a második részt is!

A nagy csekklopás
csekklopas.jpeg

A nagy csekklopás igazi nyomozós, izgalmas történet azoknak, akik még ismerkednek a detektívregények műfajával, és közben nem akarnak nagyon elrugaszkodni a realitás talajáról. A nagy csekklopás egyszerre detektív- és hétköznapi sulis eseményeket feldolgozó regény az Abszolút könyvek között, amiket a Pagony Kiadó kifejezetten az olvasással már aktívabban barátkozó 8-12 éves korosztálynak indított.

Howard Wallace átlagos fiú egy átlagos városban, kicsit azonban mégis különleges: van egy régi biciklije, amit még az apukájától örökölt (a Nagy Kék), némi rágófüggősége, ballonkabát helyett pedig egy frottírkabátja (fürdőköpenye), továbbá egy eldugott nyomozóirodát üzemeltet az iskolai raktár mögött. Unaloműzésből indítja az irodát, de hamar kiviláglik, hogy a nyomozó szakma az igazi szenvedélye. Segédjével, a kitartó, logikus, nagydumás Ivyval belekezdenek az év legnagyobb ügyének felgöngyölítésébe, mint egy igazi profi detektívcsapat. Légy része a nyomozásnak!

9 éves kortól ajánljuk.

Szerezd be most!

Kulcs a múltba
kulcsamultba.jpeg

Szintén az Abszolút könyvek sorozat tagja a Kulcs a múltba, mely tökéletes választás olyan kisiskolás gyerekeknek, akik kedvelik a sci-fi műfajból ismert alapötleteket, érdeklődnek a társadalmi problémák iránt, miközben korosztályuknak megfelelő témákról is szívesen olvasnak. Hannah és Magie két 12 éves kislány. Igaz, Magie Hannah idejében már több mint 100 éves. Mégis hasonló problémákkal küzd, mint a 21. században élő Hannah. A két lány egy különleges tükör segítségével helyet cserél, hogy a másik világában új tapasztalatokat szerezzen. A könyv fontos kérdéseket is feszeget a 20. századi nőjogi küzdelmek világán keresztül. Megismerkedhetünk egy múlt századbeli kislány mindennapjaival, miközben fontos párhuzamokat is felfedezhetünk a két világ között.

Mindeközben a szöveg végig könnyed és olvasmányos, ráadásul egy rejtélyes nyomozás is fokozza az izgalmakat.

9 éves kortól ajánljuk.

Doktor Proktor pukipora 5. - (Dermesztően) csendes éj
doktor_poktor.jpeg

Jo Nesbø elképesztően vicces, kétbalkezes professzora, Doktor Proktor hihetetlen népszerűségnek örvend a haladó olvasók körében, nem véletlenül! Zseniális, nyers, abszurd humora, jó értelemben vett őrültsége, elképesztően kreatív fantáziája és fordulatos történetei olyan szórakoztató olvasmányélményt nyújtanak, hogy a gyerekek egy életre megszeretik a könyveket.

Doktor Proktor olyan pukiport talál fel a sorozat elején, ami képes az űrbe is felrepíteni a használóját. Míg segítői a világhírnév felé vezető útját egyengetik, a találmány rossz kezekbe kerül. A professzort elfogják a gonoszok, a jó oldal tagjai vesztésre állnak. De a kaland még csak most kezdődik!

Immár az 5. résznél jár a sorozat. Az új kötetben, a (Dermesztően) csendes éjben a felszín mögött felfedezhetünk némi társadalomkritikát is, a norvég király ugyanis eladja a karácsonyt. Csak annak jut az ünnep meghittségéből, aki mérhetetlenül sok pénzt fizet érte. Az illetéktelen ünnephasználókra könyörtelenül lecsap a karácsonyrendőrség. Itt már csak Doktor Proktor és a Mikulás segíthet! Szerezd be mellé a Bestiák, amelyek bár ne lennének című szupervicces csúflény-gyűjteményt, és kezdődhet is a harc! Sugárhajtású rénszarvasok, időszappan, holdkaméleon és megannyi vicces, abszurd bestia és kaland vár Jo Nesbø új, ízig-vérig karácsonyi világában!

9 éves kortól ajánljuk.

Szerezd be itt a legújabb részt, vagy itt az egész sorozatot!

Kapcsolódó termékek