Ezeket olvasd el a szünetben!

Válogass a legjobb regények közül!

A kisiskolásoknak a legnehezebb regényt találni: már határozott elképzeléseik vannak arról, mi tetszik nekik, de még túl fiatalok ahhoz, hogy maguk menjenek be a boltba, és válasszák ki a megfelelőt. Ha szeretnéd, hogy a legjobb könyveket vegyék a kezükbe, tőlünk most tuti tippeket kapsz, olvass tovább!

mentsuk_meg_a_voros_pandat_borito_1000px.jpgMENTSÜK MEG A VÖRÖS PANDÁT! (8-10)

Haladó olvasóknak könyvet ajánlani nem lehet úgy, hogy ne legyen benne kislány-napló. Ezekkel elég biztosra mehet az ember. Legyen könnyű azonosulni a főszereplővel, legyen könnyen olvasható tartalom szempontjából is (rövid szakaszok, erre nagyon jó a napló; rövid mondatok, listák) és szó szerint is (nagy betűméret, kiemelt szavak, tördelés, az olvasást segítő illusztrációk). Régi ikedvenceink Bors Bori, és Grabonc Gréti voltak, most pedig itt van a Zseblámpás könyvek új sztárja, a Kalandklub sorozat.

Főhősünk Tilly, egy nagyon helyes kislány, aki új iskolájában pályázhat a Kalandklubba. Egy természetvédő, vadállat-mentő szervezet klubjába, amelynek szerencsés tagjai elutazhatnak egy izgalmas helyszínre. Tilly pedig Nepálba utazik, a vöröspandákkal foglalkozó tudósokat és aktivistákat meglátogatni!

Az expedíciós napló pont attól megragadó, hogy a valóságban is létező izgalmakat ír le. Egy igazi (például WWF) helyszíni akciótábor tényleg pont ilyen. A könyv pedig egyszerűen zseniális az olvasást könnyítő elemek kreatív használatában. Ki gondolta volna hogy ennyiféle lehet egy lista: vicces, cuki, izgalmas, elgondolkodtató. Ezen kívül kis térképek, ábrák, részletek teregetik és tartják fenn a figyelmet.

Elsősorban másodikos-harmadikos leányzóknak ajánljuk.

Tedd a kosaradba!

3840947.jpegIDEAFIX ÉS A REBELLISEK - Áll a bál Lutéciában (8-10)

Ha valakinek kicsit nyűg, hogy a szünetben is olvasni "kell", akkor egyértelműen nagy segítség, ha van kéznél egy jó képregény.

A legendás Asterix sorozat spin-offja pont ilyen. Az ókori gallok kacagtató kalandjait, római megszállókat állandóan csőbe húzó leleményeit regélő klasszikus képregény sorozat egyik népszerű figurája, Obelix kutyusa kapott saját sorozatot. Ideafix kalandjai egyszerűbbek, könnyedebbek, kevesebb történelmi utalással csavartak; és épp ettől tökéletes könnyed olvasmányok.

Most jelent meg új része, az Áll a bál Lutéciában. Kiválóan lehet vele lazulni a kanapén.

Vidd haza!

tunderek_a_tajgan_borito_1000px.jpgTÜNDÉREK A TAJGÁN (8-10)

Rókazsolt rajongók figyelem! Most, hogy Rádai Andrea ilyen masszív rajongótáborra tett szert a Rókazsolt a Margit-szigeten c. meseregényével, ideje felhívnunk a figyelmet másik, önálló olvasásra szánt regényére!

Merthogy bizony, bizony, van neki egy ugyanilyen egyedi világú, ötletes, cuki, kalandos meseregénye. Ráadásul saját olvasásra, olyan gyerekeknek akik már tudnak olvasni, de a töményebb szövegektől még hamar elfáradnak. A Tündérek tajgán ugyanúgy sajátos elemeivel lep meg és varázsol el: budapesti vegyes család (ember-tündér félvér főhős), filozófus háziteknős, tündéresküvő az orosz rokonoknál, és... transz-szibéria expressz. Igen, a vonat.

Pokrócokat, teákat betárazni, indul a humoros és fordulatos tündérvonat!

Itt rendeld meg!

3820162.jpegANNE A ZÖLD OROMBÓL (9-12)

Anne Shirley, természetesen e-vel az Anne végén, új kiadásban, újra kapható, hogy egy újabb generációt repítsen a békebeli Kanadába.

Anne hatalmas kedvenc a Pagonyban, sokan szeretjük, és a rajongók között titokban vagy kecésbé titokban fiúk és meglett férfiak is vannak. Lucy Maud Montgomery regényeit nem csak jólesik olvasni, hanem jót is tesznek az ember (különösen a kiskamasz) lelkének. Olyan világban játszódnak, ahol a legfontosabb dolgok a barátság, az összetartozás, a jellem, az emberi kapcsolatok. Ahol a legnagyobb izgalmak akörül forognak, hogy valaki kitalálja és felépíti magát és a jövőjét.

Igazi örökzöld, ami ráadásul olvastatja is magát.

Itt szerezd be!

3826545.jpegMERRE VAN A BÁRHOVA? (8-12)

Cressida Cowell a könnyen olvasható kiskamasz könyvek királynője. Mi, szakmai szemmel a haladó olvasó könyvek közé szoktuk sorolni, de nagyon sokat elárul hogy a gyerekek nem annak látják őket. Izgalmasabbak, vagányabbak, bevállalósabbak a többinél. Gyakran letehetetlenek.

Az Így neveld a sárkányodat és a Hajdan varázslói szerzője újra gazdag fantáziavilágba repíti olvasóit. Ahogy megszokhattuk, ő maga illusztrálta a könyvet.

A fiú-lány ikerpár hihetetlen és őrült világokról fantáziál, a fiú térképeket rajzol róluk. Bár azt tudják hogy mint szüleik, ők is rendelkeznek valamilyen furcsa varázserővel, arról álmodni sem mernek, hogy ezek a világok léteznek. Amikor pedig kishúgukat elrabolják, belevetik magukat a szédítő utazásba.

A rajongók nem fognak csalódni. Ha pedig még nem vagytok rajongók, most azok lesztek.

Itt vedd meg!

Kapcsolódó termékek