Könyvheti újdonságaink - 4. nap

Ismerd meg a legújabb Pagony-könyveket!

Indul a 91. Ünnepi Könyvhét! És bár ezúttal sajnos nem lehetünk együtt a Vörösmarty téren, de mégis szeretnénk egy kicsit átélni ezt az utánozhatatlan hangulatot. Mivel nem tudunk szóban beszélgetni a legújabb könyveinkről, írásban fogunk mesélni nektek mindegyikről. Csatoltunk hozzájuk hosszabb ismertetőket is, hogy ha valamelyik különösen érdekel benneteket, többet is megtudhassatok róluk, sőt, bele is olvashattok az újdonságokba!
És természetesen a mai napon a cikkben szereplő könyveket mind-mind szuper kedvezménnyel vásárolhatjátok meg!

Ha 2 könyvet veszel = 20% kedvezményt
Ha 3 vagy 4 könyvet = 25% kedvezményt
Ha 5 vagy több könyvet, akkor pedig 30%-os kedvezményt adunk!

Gyűjtsétek be most a legújabb kedvenceket!

ki_brummog_a_barlangban_borito_1000px.jpgKiss Judit Ágnes: Ki brummog a barlangban?

Kiss Judit Ágnes, a méltán népszerű Babaróka-sorozat írójának új, piciknek szóló, Ki brummog a barlangban? című könyvében mindent megtalálsz, ami a 2-5 éves korosztály nyelvi készségeinek fejlesztéséhez elengedhetetlen.

Részletesebben is írtunk ám erről a könyvről itt!

A találós kérdések a logikai és koncentrációs készséget is fejlesztik, amik rendkívül fontos alkotóelemei a magas nyelvi kompetencia elérésének. Nem véletlen, hogy a Ki brummog a barlangban? telis-tele van rímes, ritmusos, és tartalmilag is a 2-5 éves korosztálynak való izgalmas találós kérdéssel, amikhez – mivel a könyv felső és alsó részét külön tudjuk lapozni – a megfejtést jelentő állatot/tárgyat is társíthatjuk.

A színes, egyszerű, kedves rajzokkal egyben rá is vezethetjük a legkisebbeket a megoldásra anélkül, hogy kitalálnánk helyettük a feladványt. Érdemes Kiss Judit Ágnes könyvét már babakortól forgatni, hiszen a szöveg ritmusossága és Kismarty-Lechner Zita élénk színű, gyermekrajzokra emlékeztető illusztrációi miatt már első képeskönyvnek is szuper választás!

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!

a_kuflik_es_az-elveszett_folt_borito_1000px.jpgDániel András: A kuflik és az elveszett folt

Nem túlzás azt állítani, hogy a kuflik megreformálták a gyerekkönyvpiacot és egy egészen új irányt jelöltek ki: Dániel András író-illusztrátor egy olyan univerzumot hozott létre, ahol minden a feje tetején áll, és az olvasó maximálisan engedheti szárnyalni a képzeletét. Mert milyennek “kell” lennie egy mesehősnek? Bátornak, tettrekésznek, gyorsnak, éles eszűnek és még sorolhatnánk. Ehhez képest a kuflik lassúak, lusták és rengeteget bénáznak. De tényleg, szinte egyfolytában saját magukat keverik bele valami teljes képtelenségbe.

Tudj meg többet az új kötetről itt!

Amikor azt hisszük, már nem lehet többet kihozni ezekből a szereplőkből, hogy már minden megtörtént velük, ami egy elhagyatott réten lehetséges, kiderül, hogy a fantáziának tényleg nincsenek határai. Ez a rész annyiból rendhagyó, hogy nem a megszokott két rövid történetet találjuk benne, hanem egy mesét bontott két részre a szerző. Érthető egyébként, mert egy olyan problémával találják magukat szemben a kuflik, ami komolyan veszélyezteti a lelki békéjüket: Zödön nadrágjáról eltűnik a folt!

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!

marci_es_merkur_borito_1000px.jpgWéber Anikó: Marci és Merkúr - Űrlény az osztályban

Egy új osztálytárs néha olyan, mintha egy másik bolygóról jött volna. Így látja hősünk is, ezért nyomozni kezd. Tényleg földönkívüli a Merkúr nevű fiú? Vagy mégsem? Az a szép ebben a könyvben, hogy ezek a kérdések szó szerint is érthetők, és lehetnek erősen szimbolikusak is.

Itt írtunk részletesen is erről a könyvről!

Wéber Anikó Az osztály vesztese c. regényével robbant be a gyerekirodalom világába. Érzékenyen, valódi empátiával és gyerekközösségben szerzett tapasztalattal tálalt fajsúlyos és nagyon aktuális iskolai, közösségi témákat az első három regényében. Nem a gyerekekhez ért, mint mondani szokás, hanem tényleg érti őket. Megérti a bennük zajló folyamatokat, és a köztük kialakuló viszonyokat. Remekül írja meg őket. Ábrázol, és elgondolkodtat, kulcsokat is ad a jobb megoldásokhoz, egymás közti viszonyokhoz. Jó lehet az osztályába járni.

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!

a_kepek_tortenete_gyerekeknek_borito_1000px.jpgDavid Hockney: A képek története gyerekeknek

A képek története gyerekeknek című frissen megjelent művészettörténeti könyv végigkalauzol minket azon, hogyan jutottunk el a barlangrajzoktól a telefonnal készült fotókig, érintve minden fontos állomást és a legmeghatározóbb alkotókat.

Lapozz bele a könyvbe itt!

Olyannyira nagy sikert aratott az olvasók és a szakma körében egyaránt, hogy a Bolognai Gyerekkönyvvásáron tavaly díjat is nyert, és már több, mint 12 nyelvre lefordították.

Itt olvashatsz bővebben a könyvről!

David Hockney, az egyik legnagyobb hatású kortárs művész jegyzi a könyvet, aki hatalmas tudását szerencsére rendkívül szórakoztató és magával ragadó stílusban tudja megosztani a kis olvasókkal. Hockney alkotótársa Martin Gayford művészettörténész, együtt mesélnek mindenki számára érthetően és befogadhatóan olyan nagy művészek alkotásairól, mint Monet vagy Caravaggio.
Bár a könyv a fiatalabb generációnak készült (létezik egy felnőtt verziója is egyébként), nem csak a gyerekek számára lesz érdekes. A sok-sok új információ mellett olyan kérdéseket is felvet, amik kisiskolás kortól kezdve mindenkit elgondolkodtatnak.

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!

konyvvadaszok_2_borito_1000px.jpgJennifer C. Bertman: Könyvvadászok 2. - A feltörhetetlen kód
Emily és James San Francisco-ban élnek, tagjai egy kódfejtős, rejtvénymegoldós online könyvklubnak, a Könyvvadászatnak. Az első kötetben már végére jártak egy egészen komoly bűnténynek, de úgy tűnik, a nyugodt hétköznapokat nem nekik találták ki.

Olvass többet a sorozatról ide kattintva!

Ugyanis egy könyvbemutatón furcsa eseményeknek lesznek szemtanúi, majd hozzájuk kerül egy minden eddiginél izgalmasabbnak tűnő, titkosírással írt szöveg.
Miután ezt megfejtik, már "csak" azt kéne kideríteniük, hogyan kapcsolódik ez a szöveg egy rég elsüllyedt hajóhoz, a Niantic-hoz, mi ez a Feltörhetetlen Kód, amire csak homályos utalások vannak a levélben, na és persze hogy mi köze ennek az egésznek Mark Twain-hez, Mr. Quisling-hez, a magyartanárjukhoz, és a városban előforduló rendszeres tűzesetekhez...

Itt olvashatsz bele a második részbe!

Mert bizony ezekből az összetevőkből kell valamit kifőzniük! Mr. Quisling-nek biztos, hogy vaj van a füle mögött, de vajon ő okozza a tüzeket? Ha igen, miért? Ezt a gyerekek nehezen tudják elképzelni, úgyhogy elhatározzák, hogy a végére járnak az ügynek.

Sok-sok kódfejtés, rejtélyek, gondolkodás, nevetés és izgalom vár rátok ebben a regényben, ami - ha egyáltalán lehetséges - még az elsőnél is parádésabban sikerült!

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!
Kapcsolódó termékek