Újdonságok Gyereknapra!

Itt a gyereknap, és mi lehetne szuperebb ajándék egy jó könyvnél? Persze, hogy semmi, úgyhogy gyorsan össze is gyűjtöttünk egy csomót, hogy kedvetekre válogathassatok!

Ha egészen kicsi gyereked van

aproka_sir_borito_1000px.jpgA piciknek is sok-sok újdonsággal készültünk: a mondókák rajongóinak a Koala a kiflin hintázik című, elképesztően cuki könyvet ajánljuk - itt írtunk is bővebben róla és a mondókák jótékony hatásairól is.
Ha kistesó érkezik a családba, akkor pedig a Babaróka legújabb részét szerezzétek be, ami ezúttal irtó cuki lapozó formájában jelent meg, kifejezetten a legfiatalabbak számára. A mesében Babaróka rendületlenül igyekszik felvidítani a keservesen zokogó Aprókát, bevetve az összes létező praktikát. Ide kattintva egy részletes cikkben olvashatsz a könyvecskéről és arról, mi mindenben segítenek az ilyen mesék az új családi felállás elfogadásában.

Ovisoknak

malna_es_misi_borito_1000px.jpgAz ovisok már hosszabb meséket igényelnek, de nekik is nagyon fontos, hogy ne csak a történet legyen izgalmas, hanem sok-sok szépséges illusztráció is díszítse a könyveket. Pont ilyen Pásztohy Panka méltán népszerű Pitypang-sorozata, aminek legújabb kötete egy igazi tavaszi mese, amiből mindent megtudhattok az ültetésről és a környezettudatosság fontosságáról és persze szokásosan egy kis bonyodalom is támad, köszönhetően Pitypang lelkesedésének.
Ádi, a kiskalóz azoknak a gyerekeknek lesz a kedvence, akik szeretik a mókás kedvű kalózokat, a fürdést és a furi kajákat viszont kevésbé. Cuki, tanulságos verses mesékben olvashattok a kisfiú tengeri kalandjairól. Kattints, ha többet szeretnél megtudni róla!
Vadadi Adrienn ovis sorozatát is biztosan sokan ismeritek, most egy újabb résszel bővült a kis csapat: Málna és Misi ikrek, az ő óvodai beilleszkedésükről szól ez a mesekönyv. Ikrekről és az ő különleges kapcsolatukról kevés könyv született eddig, itt bővebben is megismerheted!

az_elet_olyan_mint_a_szel_borito_1000px.jpgAz Ölelj meg!-sorozatról nem egyszerű röviden mesélni, ha többet szeretnétek tudni róla, itt sokat írtunk róla. Shona Innes gyermekpszichológus mesekönyveinek népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy hetek alatt elkapkodtátok, és újra kellett nyomni. Olyan fontos témákról mesél őszintén, de érthetően és sok-sok empátiával, mint a halál vagy a családi dinamikák. A szerző nem kínál a könyveiben kész megoldásokat semmire sem, sokkal inkább elgondolkodtat és egy remek alapot nyújt ahhoz, hogy elinduljon a beszélgetés.
Szintén a családi dinamikákat dolgozza fel A banánfüles fiú, amit ráadásul Szabó T. Anna fantasztikus fordításában vehettek kézbe! Mindannyiunknak ismerős érzés, amikor káoszba fullad a reggeli, a gyerekek egymást idegesítik - vagy épp minket, beteg és nyűgös a gyerek, és már azt sem tudjuk, merre vagy az előre... Máskor békésen fekszünk együtt és mesét olvasunk elalvás előtt. A banánfüles fiúban ezek a mindennapos események elevenednek meg sok-sok humorral. Itt bele is olvashatsz!


miert_gorbe_a_banan_borito_1000px.jpgÓ, a 3-5-8 perces mesék! Az egyik legnagyobb kedvencetek ez a sorozat, amit nem is csodálunk, hiszen csupa kedves, meghitt hangulatú, rövid mesét találtok a kötetekben, amik tökéletesek esti összebújáshoz, de akkor is, ha csak egy gyors mese fér épp a napba! A legújabb részben kalandozunk: van benne zsiráfháton lovagolás, rákkal diskurálás, kalózkaland és egérméretűvé zsugorodott kisfiú is! Ha ide kattintasz, el is olvashatsz belőle egy mesét!
A 3-5-8 perces mesék mintájára készült egy mesés ismeretterjesztő sorozat is kicsiknek! Biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy a gyerekek milyen találékonyak tudnak lenni az izzasztó kérdések témakörében. Biztosan akad olyan szülő, akinek gyerekjáték megválaszolni ezeket a kérdéseket, de arra tippelünk, hogy ők azért viszonylag kevesen vannak.
A címadó történeten kívül olyan érdekességeket tudhattok meg a Miért görbe a banán? című legújabb kötetből, mint például hogy hogyan kerülnek a lyukak a sajtokba, milyen érzés öregnek lenni vagy miért repül a repülő. Ide kattintva el is olvashattok belőle egy mesét!

negyeves_lettem_borito_1000px.jpgNem túlzás azt állítani, hogy imádtátok a 3 éves lettem! című, tavaly megjelent antológiánkat. Már akkor sokan kérdeztétek, várható-e folytatás, úgyhogy most boldogan jelentjük, hogy megérkezett a 4 éves lettem!, ami egy igazi szerelem-projekt volt a számunkra!
Aki ismeri az előző kötetet, annak nem lesz meglepetés, hogy a mesegyűjteményben találkozhat a Pagony-könyvek legkedvesebb hőseivel: a kuflikkal, Babarókával, a Cipelő cicákkal és még sorolhatnánk, mennyi régi és új kedvenc történetét találjátok benne csokorba gyűjtve.
A kufli-történetek rajongóinak egy másik kedves meglepetésünk is van: a legújabb kötetben, A kuflik és a furcsa árnyékban ismét két őrületesen vicces mesét találtok! Az elsőben Fityircé a főszerep, aki egy egészen rejtélyes jelenségre lesz figyelmes: megváltozik az árnyéka! Az árnyékfurcsulás zavarba ejtő és kissé talán ijesztő is lehet, de szerencsére az Elhagyatott réten Doktor Furcsa, a zsibbadások és bizsergések szakértője is megtalálható, akinek segítségével fény derül a furcsulás okára.
A második mesében a kuflik testének mérete a fő téma: van, aki túl nagyra nőtt, és ez zavarja a bújócskázásban, más pedig nem érzi elég magasnak magát. Valószínűleg nem vagytok meglepve, hogy erre is van megoldás: az odavissza-gumó segítségével méretet tudnak cserélni a kuflik!

Kaja minden mennyiségben!

cofli_receptes_bongeszoje_borito_1000px-1.jpgKét igazi különlegesség is érkezett hozzánk, amiket mindenki imádni fog, aki szeret enni. És hát legyünk őszinték: ki nem szeret?
A Cófli receptes böngészője Orbán Orsi első teljesen saját könyve. Na de milyen is egy böngészős szakácskönyv, ami egyben egy mese is? Igazából pontosan olyan, amilyennek elképzeltük, csak még jobb! Van egy cuki kerettörténete, zoknimanókkal, fincsifával és egy nagyon-nagyon rosszcsont sárkánykölyökkel, Rumlival, aki romhalmazzá változtatta a királyi főszakács, Cófli konyháját. És itt lép a képbe az olvasó: sok-sok hatalmas, szuper részletes böngésző-oldalt találtok a könyvben (ide kattintva bele is nézhettek!) a feladatotok pedig, hogy az oldalon felsorolt tárgyakat egytől egyig megtaláljátok. Ha ez sikerült, indulhat a sütés-főzés! Ami még a felnőttek szempontjából fontos lehet, hogy mindegyik recept elkészítése igen egyszerű, és olyan hozzávalókat tartalmaz, amik miatt nem kell a fél várost bejárni, hanem nagy valószínűséggel megtalálhatóak a kamrában.

sandwich_grof_borito_1000.jpgGondolkodtál már rajta, hogy azoknak az ételeknek, amik nap mint nap a tányérunkra kerülnek, mind története van? Valaki egyszer megsütötte az első pizzát, valaki kitalálta, hogy a szendvics remek eledel és valaki rájött, hogy a kakaófa terméséből port lehet kinyerni, és abból isteni italt készíteni. A Sandwich grófja és a nápolyi pizza megismertet minket ezekkel az izgalmas történetekkel, sőt, ennél sokkal többet is kínál: Kalas Györgyi író, újságíró, hosszú ideje foglalkozik gasztronómiával, nem ez az első könyve a témában. Hihetetlenül mélyen beleásta magát az ételek történetébe, úgyhogy masszív mennyiségben kapunk történelmi infókat is, természetesen teljesen érthető és gyerekek számára befogadható formában. Ráadásul olyan magától értetődően a könyv részét képezik ezek az információk, hogy fel sem tűnik, mennyi mindent tanulunk történelemről és földrajzról is lapozgatás közben!

Kapcsolódó termékek