Ahogyan a gyerekek az árnyékokon ugrálnak hazafelé

interjú Marosvári Tamás játékfejlesztővel

Ritka eset, pedig mindig nagyon jó a végeredménye: amikor először van a könyv, a mese, és abból lesz a társasjáték. Az Árnyékmókus így készült – meséli a tervezője. Ráadásul nem is akármilyen meséből készült ez a szuper ovisoknak szóló társasjáték: Berg Judit Maszat- és Sári-meséiből ismert Sári kalandjait dolgozza fel.

Tudd meg, honnan jött a játék ötlete, hogyan készült, és kiknek ajánlja leginkább a készítője!

tovább...

"Ezt a játékot kifejezetten saját kedvemre készítettem"

Kruppa Gerellyel, a Yunka tervezőjével beszélgettünk

Megérkezett a Yunka, Kruppa Gergely legújabb társasjátéka a Pagony Játékkiadó gondozásában. A játék során őserdei expedícióra indulnak a játékosok, és ritka állatok nyomában járhatnak. A tervezővel készített interjúnkból megtudhatod, hogyan jött létre ez az egészen különleges társas, ami még a legnagyobb gémereket is meg fogja lepni. Olvass tovább!

tovább...

Vajon ki bujkál a takaró alatt?

Pizsamaparti Babarókánál - Itt a legújabb Babaróka-társasjáték!

Talán minden szülői szembesült már azzal a problémával, amikor a gyereket le akarja fektetni aludni, de az elbújik, párnát rak maga helyett a paplan alá, és egyéb cseleket vet be. Fokozódik a helyzet, hogyha jófej módon ottalvós pizsamapartit szervezünk óvodás gyerekünknek, és 5-6-15 felpörgött, bulizó gyereket kell ágyba kergetni. Erről szól új, kicsiknek szóló társasjátékunk, a Pizsamaparti Babarókánál, amelyben Babaróka meghívta az összes barátját, és mind elbújtak a takarók alá, mert nem akarnak aludni menni.

Olvass tovább!

tovább...

Milyen a tökéletes első társasjáték?

Ismerd meg az Árnyékmókust!

Sokan érkeznek azzal a kéréssel-kérdéssel a Pagony boltjaiba, különösen a társasjátékokra szakosodott Játékházunkba, hogy első társast keresnek, illetve három-négyéves kisóvodásoknak keresnek játékot. A boltjainkban szakképzett eladók segítik a választást, de nagyon szerettük volna játékkiadói oldalról is megkínálni valamivel a legkisebbeket!

Így született meg az Árnyékmókus. Olvass tovább!

tovább...

Hol lakik a bébihangyász?

Ismerd meg Kruppa Gergely újszerű társasjátékát!

Ezer és ezer társasjáték van a világon, ezért természetesen nagyon ritkán lehet igazán újat mutatni – általában olyan ötletekkel, amik valamiképpen a társasozás világán kívülről érkeznek, mint a Dixit, ami a verbális játékok reneszánszát hozta el, a Pandemic Legacy a több játékon átívelő történetével, vagy a Micromacro CrimeCity a böngésző történetfelfedezéssel. Mégis, időnként az ismert alkatrészek kombinációjával is lehet olyat mutatni, amiről azt érzi az ember, hogy wow, ilyet még sosem próbáltam!

Olvass tovább és ismerj meg egy ilyen játékot!

tovább...

Babarókával minden jobb

Ismerd meg a Babaróka-univerzumot!

A Babaróka-sorozattal valami egészen különleges dolog született. Kiss Judit Ágnes meséi rámutatnak, hogy nem kell mindig tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy tökéletes család legyünk, és hogy az igazán szoros kötelékhez hibákon, tévedéseken és bocsánatkérésen át vezet az út. Egri Mónika pedig egy olyan gyönyörű világba rajzolta bele a rókacsaládot, melybe örömmel látogatunk vissza estéről estére, akár éveken keresztül is.

A sorozatban a mesekönyvek mellett található lapozó, társasjáték és még sok minden más is! Ebben a cikkben mindent megismerhetsz, amit Babaróka!

Olvass tovább!

tovább...

Rajzolj Ruminit! alkotópályázat – Eredményhirdetés

Rumini kisfilmek – gyerekektől mindenkinek

2023 májusában hirdette meg a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum Klassz Programja és a Pagony kiadó a Rajzolj Ruminit! című alkotópályázatot.

A pályázaton való részvétel során különböző kulturális fesztiválok helyszínén 55-60 darab 35 mm-es filmkockára lehetett alkoholos filccel megrajzolni azokat a kis képecskéket, amelyek egy-egy csodálatos, szórakoztató kisfilmmé álltak össze.

Olvass tovább!

tovább...

Sétálj bele a kalandba!

Pagony-kalandséták minden korosztálynak

Olyan kültéri programot keresel, amit az egész család élvezni fog, és amihez részetekről semmilyen előkészület nem szükséges? Próbáljátok ki a Pagony Kalandsétákat és az Abszolút Kalandkönyveket! Az óvodásoktól az általános iskolásokon át a kamaszokig mindenkinek van egy jó sétánk. Olvass tovább!

tovább...

Színezd ki Kicsimackót!

Hoztunk nektek egy nyári színezőt

Mi úgy gondoljuk, minél kicsimackósabb a nyár, annál jobb! Éppen ezért készítettünk nektek egy szuper, letölthető színezőt Egri Mónika egyik illusztrációja alapján. Elő a színes ceruzákkal! Kattints ide!

tovább...

Sütihasználati beállítások