Rumini - Hajónapló és Kincsesláda

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékokról!

A sikerkönyvek sorsa régebben az volt, hogy megfilmesítették őket. Ez ma is igaz, de ehhez a trendhez felzárkózott a „megtársasjátékosítás”. Apropó, kiírhatnánk egy pályázatot az új magyar szó kitalálására – de vigyázat, a gamifikáció (gamification) azért nem ugyanaz! És hát mi lett volna nagyobb sikerkönyv, mint az eredetileg 2006-ban megjelent Rumini, Berg Judit közismert gyerekkönyve, amit aztán 9 másik kötet követett egészen 2020-ig. Az én privát viszonyom a Rumini regényfolyamhoz meglehetősen ambivalens, de ez nem befolyásolt abban, hogy az arra épülő játékokat élvezettel próbáljam ki és írjak róluk elfogulatlan ismertetőt.

Olvasd tovább Kiss Csaba a JEM magazin 2021. decemberi számában megjelent cikkét!

tovább...

Éjszaka az állatkertben

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

"Késő este van, már aludnotok kéne, de az öcséd noszogat valami hülyeséggel átjárókról meg kalandokról. Oda se figyelve lerázod, csak hogy valamivel később arra ébredj: egyedül vagy a szobában. Dodó keresésére indulsz, mire a különböző, szobátokban heverő játékoktól (???) megtudod, hogy a korábban említett átjárón tett egy kis kiruccanást, így hát kénytelen-kelletlen utána eredsz – bár még mindig nem hiszed el teljesen ezt a furcsa maszlagot. A takaró alatt el is jutsz a kívánt helyre, amiről hamar megállapítod, hogy ez bizony az állatkert. Csak épp most mintha kicsit más lenne, mint szokott. A hátizsákodban kényelmesen megbújó cicáddal együtt nekivágsz a ropogó hóban, hogy megkeresd a kisöcsédet a számtalan különös élőlény segítségével, akik mind itt élnek az éjszakai állatkertben…"

Olvasd tovább Porvayné Török Csilla a JEM magazin 2021. júniusi számában megjelent cikkét!

tovább...

Lajka

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

"Mindig öröm, amikor magyar szerzők és illusztrátorok játékaival bővül a társasjátékpiac, az utóbbi időben pedig a Pagony kiadó a gyerekkönyvek mellett egyre több és több magyar készítésű társasjátékkal igyekszik színesíteni ezt a palettát. Ez különösen igaz a jelen cikkben bemutatott játékra, a Lajkában ugyanis pontosan ezt csináljuk: színezünk. Igen, rendesen, színes ceruzával. Igen, ti, felnőttek is, nem csak a gyerekek. Igen, kelleni fog a végére a Flector krém. De ne szaladjunk ennyire előre, térjünk inkább vissza egy kicsit a kezdet kezdetére…"

Olvasd tovább Porvayné Török Csilla a JEM magazin 2021. májusi számában megjelent cikkét!

tovább...

Abszolút megvadult betűk

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

Ha az utca emberét megkérnénk, hogy sorolja fel azt a három társasjátékot, ami először eszébe jut, a Scrabble minden bizonnyal még ma is előkelő számú említést kapna. Ez nem véletlen, ugyanis a keresztrejtvény elemekkel fűszerezett kreatív szóalkotás folyamatát rengetegen kedvelik, de el kell ismerni, hogy a nagy öreg kissé elavult, feleslegesen sok benne a holtidő, és a pontozása is elég furcsának hat. Örömteli tendencia hát, hogy a klasszikushoz hasonló, de leporolt, modernizált játékok érkeznek időről időre. Ilyen Lencse Máté egyik új szerzeménye, az Abszolút megvadult betűk is.

Olvasd tovább Bozsik Márton a JEM magazin 2021. márciusi számában megjelent cikkét!

tovább...

Matricás Laci - Kapj el!

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

"Ha azt hallom, hogy Kruppa Gergely – aki korábban az Antler games fejlesztőjeként a karakteres, disztópikus hangulatú Saltlands és Critters Below címeken dolgozott – egy új, titkos szerepes játékot tervez, sok mindenre asszociálnék, de eszembe sem jutna, hogy mindez a Pagony kiadó gondozásában kap cuki arculatot, és hogy elsősorban 8-12 éves gyerekek számára készül."

Olvasd tovább Bozsik Márton a JEM magazin 2022. februári számában megjelent cikkét!

tovább...

KalandoZOO - Marci az állatkertben

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

"Gémerként mindig nagy érdeklődéssel ülök le gyerekjátékok mellé, azt keresve, hogy vajon milyen eszközökkel próbálja rávenni a játék tervezője a kicsiket, hogy ez bizony jó móka lesz. A KalandoZOO - Marci az állatkertben esetén ez viszonylag kézenfekvő: a játékosok egy napra beszabadulnak az állatkertbe, és megpróbálnak minél több állatot megfigyelni, közben az ajándékboltban érdekes tárgyakra szert tenni, és (bár már tavaly sem sikerült) ezúttal tényleg nem lemaradni a 14:45-kor kezdődő fókaetetésről."

Olvasd tovább Bozsik Márton a JEM magazin 2021. decemberi számában megjelent cikkét!

tovább...

Ezt rejtse a nyuszi kosara!

Szuper ajándékötletek húsvétra

Tény, hogy a csokinak senki nem tud ellenállni, de ha idén mégis valami mást ajándékoznátok, akkor szívből ajánljuk ezeket a kisebb-nagyobb játékokat! A mi kedvenceinket gyűjtöttük csokorba, gondoltunk a kis művészekre, és a társasok szerelmeseire is! Reméljük, szeretni fogjátok őket!

tovább...

Minden, ami Boribon

Játssz, kalandozz, mesélj Marék Veronika ikonikus medvéjével!

Ismered Boribont, a játékmackót? Annipannival lakik, van egy cicája és egy saját, kis kék játékmackója is. Vele indult a Pagony Kiadó története, és meséi már évtizedek óta kísérik a legkisebbeket. Hát persze, hogy ismered! De azt tudtad-e, hogy már nem csak mesék, de plüss, különböző társasjátékok, sőt, kalandjáték is született Boribonhoz kapcsolódva? Kattints ide és ismerd meg az összes boribonos újdonságunkat!

tovább...

Ha a tökéletes játékot keresed...

23 verhetetlen játék kicsiktől nagyokig mindenkinek

Társasozni szuper, ebben megegyezhetünk. A tökéletes játékot megtalálni viszont néha igazi kihívás. Ebben szeretnénk most segíteni neked. Összeválogattunk egy gazdag és sokszínű játékkínálatot, amiben biztosan megtalálod, amit keresel. Olvass tovább!

tovább...