Kicsik szemével a világ

Könyvek és sorozatok az ovisok nézőpontjából

Vitathatatlanul fontos, hogy sokat olvassunk a gyerekeknek, de mi érdekelheti igazán az óvodást korosztályt? Természetesen azok a történetek, amik róluk és nekik szólnak. Különösen, ha némi varázslat, vagy pár aranyos állat is helyet kap a mesékben! Olyan könyveket gyűjtöttünk össze neked, amik mind a kicsik nézőpontjából szólnak, és amelyek lapozgatása rengeteg pozitívumot hozhat a gyerekek életébe. Kattints, és nézd meg a mi kedvenceinket!

tovább...

Pucéran a Ruhák Országába

Interjú Harcos Bálinttal

Harcos Bálintot már jól ismerhetitek, ő a nagy sikerű Szofi-sorozat és az egyik kedvenc elalvós könyvünk, a Dorka és az elgurult gomb szerzője. Most legújabb kötete, A halandzsarablók kapcsán beszélgettünk vele, olvasd el interjúnkat!

tovább...

Manka mindig talpra esik

avagy éljenek a belevaló lányok!

Lány hősökre, mintákra nagy szükség van! Fontos megmutatni, hogy a lányok is bátrak, kalandvágyóak, és bizony időnként rosszcsontok is. Most olyan meséket gyűjtöttem nektek, amiknek a főszereplői egytől-egyig vagány, okos és talpraesett kislányok, akik rettenthetetlenül menetelnek előre, és oldanak meg minden felmerülő problémát.

tovább...

Szofit szeretni kell!

A sorozat, amit nem hagyhatsz ki!

Újabb résszel bővült a Szofi-sorozat, hiszen megjelent a Szofi lufija című könyv. Ebben a cikkben összefoglaljuk, mit kell tudnod a magyar-spanyol szerzőpáros könyveiről, ha még nem ismered, akkor ízelítőt kapsz az egyes kötetekből, megtalálhatod a te kedvencedet, hiszen Szofit valóban csak szeretni lehet!

tovább...

Én rajzolom Szofit!

Ismerd meg a spanyol illusztrátort!

A Szofi könyvek egyre népszerűbbek, és most végre megismerheted a mindig mosolygós és vagány spanyol iluusztrátort is, akivel személyesen is találkozhatsz majd!

tovább...

Mit csinál az író nyáron? 5. rész

Interjú Harcos Bálinttal, a Szofi-sorozat, és a Petya és Tulipán szerzőjével

Megkezdődött a VAKÁCIÓ! Mi pedig nagyon örülünk, hogy az szerzők és illusztrátorok is pihennek néha, és ráérnek válaszolni a kérdéseinkre.
Ismerjétek megHarcos Bálint író, költőt, aki volt már szerkesztő, ösztöndíjas Moszkvában és Stuttgartban, most pedig a progresszív felnőttirodalmi kötetei után a magyar gyerekirodalom tehetséges megújítója.

tovább...

Kígyóihar és Krinta

Az életünk egyik legfontosabb helyszíne a Szabadság tér. Úgy értem: Julcsié, Danié, Zsófié meg az enyém. Ámde nem azért az, mert ezen a téren áll a birodalmi sas és Ronald Reagan, a szovjet emlékmű és az erődítménynek beillő Amerikai Nagykövetség, hanem azért, mert itt van a Kisjátszó és a Nagyjátszó, Krinta és Kígyóihar, Kaffa birodalma és a Cirbolyafenyő, ahol Aurél és Pindki laknak, a cirkuszi hangyák. Ennek a térnek vagy inkább parknak szinte már minden négyzetcentijéhez kötődik valamilyen emlékünk. Most az óra járása szerint teszek benne egy kört. - Harcos Bálint netnaplója

tovább...

Irány az Állatkert!

Állatkert vagy Planetárium? Erre vagy arra? Először erre, aztán arra? Egy tavaszi vasárnap két igen élénk, sőt, éber és ötletteli gyerekkel Harcos Bálintéknál, amelyben fentiek csak a legegyszerűbb kérdések voltak. Továbbá nagyon fontos jó tanácsot kapunk a naplót elolvasván arra nézvést, hogy hogyan kell, illetve hogyan nem szabad tüsszenteni! Elvégre itt van egy-két öltözés- és tüsszentésszakértő!

tovább...

Elszabadul a Paradicsom

interjú Harcos Bálinttal -

Harcos Bálinttal, a Szofi tüsszent írójával beszélgettünk az új könyvről, a gyerekek és a költészet szoros kapcsolatáról, képzeletről és mindennapokról. Aki figyelmesen olvas, sok-sok izgalmas új könyvről fog megtudni részleteket!

tovább...

Öltöztesd fel a szökevény Szofit!

Színező a Szofi tüsszent című képeskönyvünkhöz

Cristina Quiles, a Szofi tüsszent spanyol rajzolója nemcsak a könyvet rajzolta meg nekünk, de egy aranyos kis öltöztetőt is küldött a könyv mellé! Válassz egy ruhát Szofinak, színezd ki, vágd körbe és ragaszd rá a Szofi-bábura! Ha gondolod, vágd ki azt is, és ragaszd fel egy hurkapálcára! Kész is!

tovább...

Bemutatkozás, avagy Szofi ébreszt

Harcos Bálint képes apablogja

Nem könnyű egy fiatal író élete, de annál mulatságosabb! Harcos Bálint - ahogy blogjából rögtön ki is derül - ugyan nagyon keveset alszik, de így legalább van ideje olyan vicces történeteket kitalálni, mint a Szofi tüsszent.
Olvassátok legújabb szerzőnk írását, könyvét pedig keressétek a boltokban!

tovább...

Szofi, a tüsszögő bajkeverő

Új könyv zoknit viselő - vagy éppen nem viselő 3-6 éves gyerekeknek és szüleiknek

"Anyunak mindig igaza van” - ez az alapvetés előbb-utóbb mindig bebizonyosodik, lássuk be. Nem történik ez másképp Harcos Bálint új könyvében sem. Hiába figyelmeztette anyukája, hogy vegyen fel zoknit, Szofi nem tette, és jól meg is fázott. Hihetetlen kalandokba sodorva ezzel nem csak saját magát, hanem a fél várost, a fél országot, sőt a végére a fél világot is! Hogy mindez hogyan történt, és mi lett a kalandok vége, megtudhatjátok új könyvünkből, a Szofi tüsszent-ből.

tovább...