Üdv Hollandiából

Ismerd meg Anna Woltz könyveit!

Mi a Pagonyban nagyon szeretjük a holland gyerekirodalmat. A természetességét, a humorát, a mélységét... De nemcsak a kicsiknek, hanem a kisiskolásoknak és a kamaszoknak is bőven tudunk ajánlani kihagyhatatlan olvasnivalót Hollandiából. Ismerd meg Anna Woltz magyarul megjelent könyveit!

tovább...

Jacob Rijn Wonka és az ő Brown Boxa

Anna Woltz: Black Box, ford. Rádai Andrea

A kamasznak meg kell felelnie mások elvárásainak. Nincsen arra ideje, hogy E/3-ban szemlélje magát. A Ticket elvárásellenes lányok kampányaként indult, aztán hatalmas szervezetté nőtte ki magát, ahol a kamaszok végre hatalmat gyakorolhatnak a felnőttek felett. - Kalcsó Krisztina kritikája

tovább...

Örök kedvenceink

A Tilos Az Á legmenőbb könyvei

Iskolai zaklatás, illegális bokszmeccsek, gyerekeket összezáró reality show, két New York-i könyvmoly levelezgetései egy piros füzet lapjain, egy alternatív irodalomtankönyv, egy Tarantino filmre emlékeztető ámokfutás... És persze három sorozat, az Időfutár, a Lucky Girls és Tallér Edina új kötete. Ízelítő a Tilos az Á könyveiből!

tovább...

Négy könyv, amit most ingyen hazavihetsz!

Könyv Café – a kávézós könyvkihívás!

Vidd haza az Én még sosemet, aBlack Boxot, a Csikket, a Csillagainkban a hibát vagy még a további 100 ifjúsági regény egyikét!
Olvassunk nyáron is! Nézz be a Bartók Béla úti Pagony könyvesboltunkba kéthetente szerdán és csatlakozz a Tilos az Á Könyvek kihívásához!

tovább...

Mennyit érsz valójában?

A Black Box egy tanár szemével

Anna Woltz Black Box című regényével már sokat foglalkoztunk: egy felnőtt és egy kamasz nézőpontja után most arról olvashattok, milyennek látja a Ticket-lázban égő hollandok világát egy tanár. Olvassátok Széni Katalin lauderes tanár írását a könyvről – ha pedig ezzel megvagy, ne hagyd ki Vinczellér Katalin óravázlatát sem a Carlo Párizsbanról!

tovább...

Az élet nagy kérdései és rózsaszínű pulcsi

Ajánló Anna Woltz Black Box című könyvéről

Anna Woltz Black Box című könyve egyszerre hozható összefüggésbe A Legyek Urával és Az éhezők viadalával, Sánta Ferenc Sokan voltunk című novellájával és Jane Teller Semmi című ifjúsági regényével, a Való Világgal, illetve a standfordi börtön- vagy az Asch-kísérlettel. Szóba kerül az eutanázia, a plasztikai műtétek, a fogamzásgátlás, a média és a valóság között feszülő ellentét, és még hosszasan sorolhatnám a súlyosabbnál súlyosabb szavakat és kifejezéseket.- Nagy Eszteranna írása.

tovább...

Felelőtlen felnőttek

Kamaszkritika Anna Woltz Black Box című könyvéről

A legtöbben azért olvasunk, hogy valamilyen módon kiszakadjunk a mindennapok szürkeségéből. Erre tökéletesek a népszerű utópisztikus könyvek vagy fantasyk, de néha nekünk is muszáj a minket érintő problémákon elgondolkodni. Persze nem kell egyből a mély vízbe ugrani, és szakszavakkal teleírt szuperbonyolult cikkeken agyalni. Anna Woltz Black Box című könyve után (és közben) viszont szerintem mindenki elkezd kicsit töprengeni arról, hogy nem biztos, hogy az élet legnagyobb gondja, ha a buli közepén lemerült a telefonunk. – Raposa Renáta ajánlója

tovább...

Black Box

Részlet Anna Woltz regényéből

Egy százezredik valóságshow, mi ebben az érdekes? Hát az, hogy ide gyerekeket zárnak be. Kiskamaszokat és nagyobbakat, akik vagy Ticket-őrültek vagy Ticket-ellenesek. Hogy mi az a Ticket? Egy közösségi oldal, ami lázban tartja a holland gyerekeket: a profilod megmondja, mennyit érsz. 57%-ot vagy 94-et esetleg? Számít a külső, az egészség, az ész, a pénz és a vonzerő, hogy mások mennyire szeretnek. Ennyi, és semmi más. És egész Hollandia, majd az egész világ azt lesi, hogy hogyan ugranak egymás torkának a gyerekek. Mi a szerkesztőség szemével látjuk őket és a felnőttek és a gyerekek párhuzamos ámokfutását. Finoman fordul át a gátlástalanság erkölcstelenségbe, és csak sejtjük a tragikus végkimenetelt. Hátborzongató, elgondolkodtató és tűpontos kép a társadalomról. Itt egy részlet a könyvből.

tovább...

Sütihasználati beállítások