Négy könyv, amit most ingyen hazavihetsz!

Könyv Café – a kávézós könyvkihívás!

Vidd haza az Én még sosemet, aBlack Boxot, a Csikket, a Csillagainkban a hibát vagy még a további 100 ifjúsági regény egyikét!
Olvassunk nyáron is! Nézz be a Bartók Béla úti Pagony könyvesboltunkba kéthetente szerdán és csatlakozz a Tilos az Á Könyvek kihívásához!

Kemény Zsófi: Én még sosem

"Igen, igen, igen!

Magyar, kortárs, ifjúsági, valódi helyszíneken (…) valódi bulikkal, valódi problémákkal, valódi nyelvhasználattal, valódi megoldhatatlannak tűnő helyzetekkel, valódi főhősökkel, valódi tanulsággal."
(részlet egy moly.hu értékelésből)

Talán túlzásnak tűnhet, de Kemény Zsófi regénye azt jelenti a mai magyar fiatal olvasóközönségnek, amit anno a Zabhegyező jelenthetett a szüleinknek. Az Én még sosem kíméletlenül szókimondó, nem veszi figyelembe a szabályokat, nem érdekli, milyennek kéne lennie mások szerint. Ilyenek vagyunk, ez a mi világunk, ez a könyv rólunk szól.

„Mialatt ezt a csodát olvastam, valami egészen fura érzés támadott meg. (…) az első oldaltól kezdve mindenkinek, de mindenkinek el akartam mondani, hogy ez a könyv egyszerűen…. De mi? Sokkolt! Lenyűgözött! Kinyitotta a szemem! Átvitt egy másik világba, ami olyannyira kőreális volt, mint a Gellért-hegy.”
(részlet egy moly.hu értékelésből)Anna Woltz: Black Box

Anna Woltz Black Box c. könyve egyszerre hozható összefüggésbe A Legyek Urával és Az éhezők viadalával és Jane Teller Semmi című ifjúsági regényével. Szóba kerül az eutanázia, a plasztikai műtétek, a fogamzásgátlás, a média és a valóság között feszülő ellentét.

Jacob Rijn, a rendkívül kék szemű és hozzá illő kék pulcsit viselő tehetséges, fiatal, ambiciózus filmrendező és Jamie, a rózsaszín bolyhos pulóveres, gimis lány vezetik többek között a Black Box c. valóságshow-t, ahol kétmillió euró a fődíj. Hét gyerek felnőttek nélkül egy hónapig összezárva: Ticket-rajongók és Ticket-ellenzők. Egyikőjük pornó oldalt üzemeltet, a másikjuk a börtönből jött. Meddig mennek el a gyerekek a fődíjért? Meddig mennek el a felnőtték a botrányért és a pénzért? Ki a felelős a történtekért?

Ahogy a kérdések egyre csak sorjáznak egymás után, számuk növekedésével párhuzamosan emelkedik a pulzusszámunk is. Anna Woltz regénye mindent megad, amit egy kamasz várhat egy neki szóló regénytől: izgalmat, lázadást, románcot és titkokat. Ez a könyv a részeddé válik!

Ha érdekel a cikk folytatása katt ide!Wolfgang Herrndorf: Csikk

Ha szeretted az Útont, az Egy különc srác feljegyzéseit vagy a Trevort, akkor ebbe a könyvbe is szerelmes leszel! Csikk és Maik nekivágnak Németországnak egy rozzant, lopott Ladával. A könyv végig kíméletlenül őszinte.
„Ha valakinek nincs beceneve, annak két oka lehet. Vagy eszelősen unalmas fazon, és ezért semmi sem ragad rá, vagy nincsenek barátai.”
Pont ezért lehet neki elhinni azt, ahogy a barátságról, a szerelemről, magukról az érzelmekről ír. Nincs benne szentimentális országúti naplemente, mégis tele van katartikus pillanatokkal. A folyton felbukkanó bizarr, különc karakterekbe egytől-egyig beleszeretünk, mert ezek a szereplők élnek. Felfedezzük bennük az osztályfőnökünket, vagy a kedvenc menzás néninket, a szüleinket vagy éppen a szomszéd házaspárt. Velük már mind találkoztunk, de valahogy mégsem úgy, ahogyan Wolfgang Herrndorf ír róluk. Wolfgang könyvét olvasva átélhetjük azt a jelenetet a Holt költők társaságából, amikor Mr. Keating feláll a tanári asztalra. Rájövünk, hogy onnan fentről egészen másmilyen a kilátás, hogyha valamiben egészen bizonyosak vagyunk, akkor meg kell nézni más szemszögből is.
„Kicsi korom óta azt tanította az apám, hogy a világ rossz. A világ rossz, és az emberek is rosszak benne. Ne bízz meg senkiben, ne állj szóba idegenekkel, satbböi. Ezt mesélték a szüleim, ezt mesélték a tanáraim, és ezt mesélték a tévében is. Ha belenézel a hírekbe: rosszak az emberek. Belenézel a Spiegel tévébe: rosszak az emberek. És talán ez igaz is, az emberek 99 százaléka tényleg rossz. Azért furcsa: mert Csikk és én az utazásunk alatt szinte csakis azzal az egy százalékkal találkoztunk, akik nem rosszak."

John Green: Csillagainkban a hiba

csillagainkban_1.jpgNagyon nehéz olyat írni aCsillagainkban a hibáról, amit eddig még ne írtak volna meg. John Green könyve meghódította az egész világot, kamaszokat-felnőtteket egyaránt, majd a film is hatalmas sikert aratott. Szinte 100%, hogy a te várólistádon is szerepel a könyv, de ha még mindig nem érzed meggyőzve magad, akkor itt van 5+1 érv, miért muszáj elolvasnod:

1.     Mert Hazel és Augustus önironikus, szarkasztikus humorát egyszerűen imádni fogod. 

2.     Mert rádöbbent arra, hogy bármilyen nagy tragédia ér, ne add fel, mert élhetsz boldog életet!

3.     Mert a regény nem csak a betegségről szól. Csodálatosan kidolgozott, összetett karaktereket láthatunk, akik megküzdenek a mindennapi élet problémáival.

4.     Mert a legambivalensebb érzéseket fogja belőled EGYSZERRE kiváltani.

5.     Mert tele van kulturális utalásokkal, menőbbnél menőbb műveket és művészeket ismerhetsz meg belőle.

+1    Mert végre te is érteni fogod, hogy mit jelent ez:

        "- Oké?
         - Oké!"Olvassunk nyáron is!Nézz be a Bartók Béla úti Pagony könyvesboltunkba kéthetente szerdán és csatlakozz a Tilos az Á Könyvek kihívásához! NYERJ KÖNYVET!Amit tenned kell:választani egy könyvet a listánkból, elhelyezkedni valamelyik kényelmes kávéházi székünkön, olvasni egy órát, és a végén megnyerheted a kötetet! Ha éppen nem neked kedvez a szerencse, 25%-kal olcsóbban vásárolhatod meg a választott könyvet!A Pagony Café 30%-os kedvezménnyel vár téged a helyszínen, így ha megszomjazol vagy megéhezel olvasás közben, csak rendelned kell!

unnamed.jpg

Ez a Könyv Café, a kávéházi könyvkihívás – kihagyni TILOS!

IDŐPONTOK:
július 13. 17-18h
július 27. 17-18h
augusztus 10. 17-18h
augusztus 24.17-18h
HELYSZÍN:
Budapest, XI. Kerület, Bartók Béla út 5.

Csatlakozz Facebookon az eseményhez, hogy ne maradj le semmiről!

Kapcsolódó termékek