Vagány apák karácsonyi listája

Válogass a legszuperebb apás könyvek és játékok között!

Megmutatjuk, hogy ünnepelnek az apukák, akik mindig kaphatóak egy jó kis heccre, szeretik a vicces meséket olvasni, szórakoztatni a családot, és szívesen játszanak mindig valami izgalmasat. Ebben a szemlében csupa olyan apás könyvet és játékot találsz, amiket érdemes beszerezni az ünnepekre, vagy az egyszerű hétköznapokra!

tovább...

Az Abszolúton túl

Ha már az egész sorozatot kiolvastátok

A 9-12 éves kiskamaszoknak megfelelő regényt találni talán a legizgalmasabb feladat a munkánkban. Nagyon szeretjük ezt az életkort, irtó jókat szoktunk beszélgetni a boltban, ezeknek a gyerekeknek nagyon határozott véleményük és ízlésük van. Ezek a könyvek pedig valóban fantasztikusak: izgalmasak, ötletesek, róluk és hozzájuk szólnak, és amellett, hogy viccesek, komoly témákat is feldolgoznak, mint például a válást, egy szülő elvesztését, az iskolai szekálásokat vagy a klímaváltozást. Nézd meg, mik azok a könyvek, amik mellett a kiskamaszok elfelejtik a mobiltelefonjukat bámulni!

tovább...

Sci-fi gyerekeknek

Hány éves kortól ajánljuk?

Szeretünk A szolgálólány meséjét nézve, vagy az 1984-et olvasva elgondolkodni azon, merre halad velünk világ, és gyakran tartunk tükröt a segítségükkel a jelennek. Idézünk belőlük, mémeket gyártunk, elbeszélgetünk róluk. A gyerekeknek is szükségük van erre.

tovább...

Kepler62

Első könyv: A játék

Ha kinyitottuk, letenni sem lesz könnyű. Ez a könyv úgy szippantja be az olvasót, ahogy a Kepler62 nevezetű számítógépes játék Arit és Jonit. Itt az ideje tisztázni: mi is a Kepler62? Játék? Könyv? Esetleg még valami? Járjunk utána!

Udvari Orsi ajánlóját olvasod.

tovább...

A visszaszámlálás megkezdődött!

Megjelent a Kepler62 folytatása

Ha szereted a számítógépes játékokat, ha olvastad már az első részt, ha érdekel, milyen egy piszkos gazdag fegyverkereskedő lányaként élni, vagy ha szereted a jól illusztrált fantasztikus történeteket, a finn Timo Parvela és Bjørn Sortland ezt a könyvet kifejezetten neked írta, Pasi Pitkänen, az Angry Birds illusztrátora pedig igazi videójáték-hangulatot kölcsönzött neki.

Bánáti Kende írását olvasod.

tovább...

Mit kezdjünk a digitális nemzedékkel?

Cikkünk folytatása megoldási lehetőségeket kínál a digitális nemzedék kezelésére

A múlt héten közöltünk egy rövid, áttekintő cikket a digitális nemzedékről, a írásos kultúra vizuálissá és szóbelivé váltásáról. A technikai fejlődésekkel az agyunk, ha tartja is a lépést, a társadalmi, intézményi elvárásaink több évszázados beágyazódása nem tud egyik pillanatról a másikra átalakulni. Mivel azt észleljük, a probléma mindenkit érint, és sokakat foglalkoztat, most megpróbálok egy-két megoldási lehetőséget és tanácsot kínálni a szülőknek.

Lássuk!

tovább...

Ezt tedd, ha beszippantotta a játék!

Timo Parvela: Kepler62

A finn klasszikus segítségével átvezetheted a virtuális játékok világából a gyereket az irodalom dimenzióiba.

A Kepler 62 maga a játék, ami beszippant. Egy testvérpár próbál egy futurisztikus világban a Kepler62 segítségével "kimenekülni" a városból, a világból. Egy esélyük van: nyerni. Varázslatos képek, kaland és izgalom!!! Ez az a könyv, amit nem lehet lerakni. 

Olvassátok, hogy ti legyetek a Kepler62 győztesei!

tovább...

"Nem szabad gondolkoznod... Érezned kell!"

Részlet a Kepler62-ből

A Föld erőforrásai fogytán vannak, egyre kevesebb embernek jut élelem és lakóhely. Az emberiség küldetést szervez: a KEPLER62 bolygórendszerben találtak egy a Földhöz hasonló, lakható égitestet. De vajon mi köze ennek a Kepler62 számítógépes játékhoz, amit állítólag senki sem tud végigjátszani? Ari és Joni, ez a mindenre elszánt testvérpár megszerzi egy játékot, ami beszippantja a fiúkat... Vajon álomvilágba vagy rémisztő lázálomba vezet az út az utolsó utáni szinten? Timo Parvela a finn ifjúsági irodalom legnépszerűbb szerzője, számos könyve jelent már meg magyarul is... Most a Kepler62-be olvashatsz bele!

tovább...