Művészi mesekönyvek karácsonyra

Ovisoknak és kisiskolásoknak

Így az ünnepek közeledtével egyre gyakrabban keresitek nálunk azokat a könyveket, amikben a Mikulásról, karácsonyról, télről szóló meséket találtok. Nagyon könnyű elveszni ekkora választékban, így mindig igyekszünk nektek kategóriákra szűkíteni a kínálatot.
Ebben a kis összegzésben olyan könyveket szeretnénk mutatni nektek, amik kifejezetten az ovis és kisiskolás korosztálynak szólnak, de nem csak hosszuk és hangvételük, hanem gyönyörű kivitelezésük és megnyerő illusztrációik miatt is, amiket legalább olyan sokáig lehet nézegetni, mint a történeteket olvasgatni.

tovább...

Újdonságok az őszi PagonyFesztre

Ez történt a könyvhét óta

Alig múlt el a Könyvhét, máris itt a PagonyFeszt! E rövid idő alatt sem lazsáltunk ám! Nézd meg, mennyi újdonsággal készültünk a Pagony 20. születésnapjára!

tovább...

Apró kikacsintásokkal

Szegedi Katalint a Kéményseprő Kelemenről kérdeztük

Újabb gyönyörű, Szegedi Katalin által illusztrált mesekönyvet mutatunk be! Itt a Kéményseprő Kelemen, ami Marék Veronika első meséje volt. Szegedi Katalin rajzai egyszerűen a falra kívánkoznak, legszívesebben a kötet minden oldalát bekereteznénk! Olvasd el az illusztrátorral készült interjúnkat!

tovább...

Marék Veronikával beszélgettünk

Ki is valójában Kéményseprő Kelemen?

Marék Veronika neve még annak is ismerős, aki gyereket sem látott soha. Egy egészen különleges történetet mutatunk most be az ő tollából. Megjelent a Boribon, Kippkopp, és még rengeteg más gyerekkönyv szerzőjének legelső meséje! Az írónővel a Kéményseprő Kelemen kapcsán beszélgettünk. Kattints ide, és olvasd el a vele készült interjúnkat!

tovább...

Kéményseprő Kelemen

Olvass bele Marék Veronika Legelső meséjébe!

Ismerd meg Kéményseprő Kelement, Marék Veronika legelső mesehősét! A hatvanas években született gyönyörű történet most került először nyomtatásba. Olvass bele!

tovább...

Hétköznapok hősei és szerelmesei

Ismerd meg Marék Veronika legelső meséjét!

Marék Veronikát aligha kell bemutatni az olvasóknak. A Boribon- és a Kippkopp-sorozatok néhány kötete biztosan minden család otthonában megtalálható. Az írónő eddigi életműve elképesztően sok címet számlál, és könyveit többek között még japánra is lefordították! Ebből a cikkből megtudhatod, honnan indult ez a nagyszerű karrier. Ismerd meg Marék Veronika legelső meséjét! Itt a Kéményseprő Kelemen!

tovább...