5 ok, amiért szerintünk a legmenőbb sorozat most az Abszolút Töri

Ha valamit meg szeretnénk tanítani a gyerekeknek, elengedhetetlenül fontos, hogy azt a magukénak érezzék, megtalálják benne az újdonság izgalmát, ugyanakkor saját magukat is. Ez a történelem tanulásánál különösen nehéz feladat, hiszen több száz éve történt eseményekhez kell valamilyen módon kapcsolódnunk.
Az Abszolút töri sorozat pont ebben segít: olvasd el, hogyan!

tovább...

Év végi jutalomkönyvek felsősöknek

Ajánlat iskolák, tanárok, könyvtárak számára

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani a felső tagozaton tanítóknak a Pagony&Tilos az Á könyvek kínálatából merítve.

tovább...

HANDLING!

avagy egy Oscar-díjas rendező, az I. világháború és a 21. század kamaszainak találkozása

Remélem, világos: Handling! – mindenki a helyére, felvétel indul! Figyelem, összpontosítás, akció. Sok-sok apró snitt, gyors vágások, időbeli ugrások. Jászai Mari és Berky Lili mint zombik egy kolozsvári forgatáson, ahol Kertész Mihály borít ki éppen mindenkit, hogy aztán ő is jól kiboruljon. Mindez nem sokkal az I. világháború kitörése előtt gróf Bánffy Miklós bonchidai birtokának közelében. Nem sok ez így együtt? De, igen, mégis organikusan összeáll Zágoni Balázs Szamos-parti Hollywood című regényében, amely az Abszolút töri – sorozat legújabb kötete.

Olvasd el Vinczellér Katalin magyar-média szakos tanár ajánlóját!

tovább...

Ahol Casablanca és Kolozsvár összeér

Itt a legújabb Abszolút töri regény!

Megérkezett Zágoni Balázs Abszolút töri regénye, a Szamos-parti Hollywood! Állítjuk, hogy ezt a könyvet a szülők ugyanannyira fogják élvezni, mint a kamaszok. Ismerd meg ezt a sodró lendületű, kalandos történetet a kolozsvári némafilmforgatásról és az első világháborút megelőző utolsó pillanatokról Budapesten és Erdélyben. Olvasd el Szakács Zsu ajánlóját!

tovább...

Szamos-parti Hollywood: Rendkívül gyúlékony

Látogass el a Magyar Nemzeti Filmarchívumba az Abszolút Töri szereplőivel!

Zágoni Balázs legújabb regényének, a Szamos-parti Hollywoodnak a jelenbeli és a történelmi szála is magával ragadó. A hetedikesek a történet kezdetén ellátogatnak a Filmarchívumba, ahol sok érdekes információ, és néhány váratlan bonyodalom is vár rájuk. Olvass bele!

tovább...

Szamos-parti Hollywood: 1917

Olvass el egy jelenetet a legújabb Abszolút töri regényből!

A Szamos-parti Hollywood az Abszolút Töri-sorozat megelőző részeihez képest is rendhagyó módon kezdődik. Rögtön a múltban vagyunk, időutazó hőseink pedig kalandjuk legvégén járnak. Vajon sikerül megmenteniük Kertész Mihály filmjét? És ők visszajutnak a saját korukba? Olvass bele Zágoni Balázs regényébe!

tovább...

"Régi szerelmem a film"

Zágoni Balázzsal beszélgettünk

Vajon hogyan lehet a némafilmek világát, a 20. század eleji pezsgő színházi élet hangulatát és az első világháborút közelebb hozni a kamaszokhoz? Ráadásul egy regényen belül? A válaszunk: Zágoni Balázs és a Szamos-parti Hollywood segítségével. Ismerd meg a legújabb Abszolút Töri kötet szerzőjét!

tovább...