Ismerd meg az Abszolút Könyveket!

Egy kihagyhatatlan könyvválogatás 9-12 éveseknek

Mit adjunk a gyerek kezébe, amikor már nem kisgyerek, de még nem is igazán tinédzser? Sokáig nagy kihívást jelentett számunkra olvasmányt ajánlani nekik, mert elég összetett a helyzetük. Ne legyen mese (azok már száműzve vannak a dedós kategóriába), de ne is legyen olyasmi, amit még nem feltétlenül tudnak megemészteni, mert túl nyomasztó, vagy egyszerűen nem a korosztályuknak megfelelő problémákról, sajátosságokról szól.

tovább...

Minden egy helyen az Abszolút könyvekről

Itt vannak a legjobb könyvek kiskamaszoknak

Úgy érzed, elveszel a sok, jobbnál jobb Abszolút könyv között? Egy szuper könyvet szeretnél a kiskamaszodnak, de megnehezíti a dolgodat a bőség zavara? Segítünk, hogy megtaláld a tökéletes regényt! Olvass tovább!

tovább...

Abszolút nyomozás

Odavagytok a detektívregényekért? Ott pihen a szekrényben a farsangi Sherlock-jelmez? Szerettek együtt nyomozni, gondolkozni, fejtegetni és találgatni a karakterekkel? Akkor jó hírünk van, mert egy csomó Abszolút könyvvel bővíthetitek ebben a témában a könyvespolcot! Ismerd meg az összes nyomozós Abszolút könyvet ebből a cikkből!

tovább...

Abszolút elgondolkodtató

Kiskamasz korban már annyi mindenről lehet beszélgetni a gyerekekkel, annyi mindenre nyitottak, és annyi minden érdekli őket! Ha olyan könyveket kerestek, aminek kapcsán elgondolkodhattok az olyan témákról, mint a természetvédelem, a feminizmus, a bullying, a teljesítménykényszer, a mesterséges intelligencia vagy az énkeresés és az identitás, akkor a legjobb helyen jártok! Olvassatok tovább!

tovább...

Gratulálunk a díjazottaknak!

Itt vannak Az Év Gyerekkönyve Díj nyertesei!

A hagyományokhoz híven idén is az Ünnepi könyvhéten került sor a HUBBY Év Gyerekkönyve Díjak átadására. Nagy örömmel jelentjük, hogy a 2022-ben megjelent könyveink közül tizenöt cím kapott jelölést, és ezek közül három elnyerte a szakmai zsűri díját, két kötet pedig a diákzsűri tetszését nyerte meg. És itt még nincs vége! Egy különleges kötetünk elnyerte a Libri Év gyerekkönyve Díját, és a szerzői és illusztrátori különdíjakat is pagonyos szerzők kapták! Ebből a szemléből az összes nyertes Pagony-könyvet és -szerzőt megismerheted! Olvass tovább!

tovább...

Megérkezett a HUBBY shortlistje!

Ismerd meg Az Év Gyerekkönyve Díj várományosait!

Elképesztően boldogok vagyunk, hogy 2022-es könyveink közül TIZENÖT cím is felkerülhetett Az Év Gyerekkönyve Díj shortlistjére! Szurkoljatok velünk a Pagony és Tilos az Á könyvekért! Ismerjétek meg az összes idei jelölt könyvünket!

tovább...

Nyomozásra fel!

A rejtélyek minden korosztályt egyaránt lázba hoznak, nincsenek ezzel máshogy a kiskamaszok sem. Összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb nyomozós könyveket, amik nem hiányozhatnak a polcról!

tovább...

22 szuper Pagony- és Tilos az Á könyv 2022-ből

Olvasson az egész család! Mutatjuk azt is, hogy mit!

2022-ben sem unatkoztunk a kiadóban. Idén is rengeteg új könyvet és játékot jelentettünk meg kicsiktől kezdve, az iskolásokon át, a kiskamaszokon keresztül a középiskolásokig, sőt, a felnőttekig mindenkinek. Év végén szuper érzés kicsit megpihenni, visszatekinteni, és egyszerűen csak örülni, mennyi izgalmas dologgal foglalkoztunk ebben az évben. Ebben a szemlében a teljesség igénye nélkül összeválogattunk pár idei kedvencet, nosztalgiázz velünk te is!

tovább...

A tökéletes karácsonyi könyvek kiskamaszoknak!

Abszolút karácsony!

Kiskamaszoknak nem könnyű olyan karácsonyi meglepetést választani, ami elég menő, elég izgalmas és még könyv is - ebben egyetérthetünk. Mi most kategóriákra bontva listáztuk nektek az összes Abszolút könyvet, hogy megkönnyítsük számotokra a választást, és partnereink korosztályos újdonságait is belecsempésszük a listába. Így biztosak lehettek abban, hogy karácsony másnapján egy fotelben összegömbölyödve olvasó gyereket találtok majd a nappaliban!

tovább...

"Az olvasás is kaland, rejtély, borzongás, izgalom"

Wéber Anikóval beszélgettünk

Wéber Anikó újabb azonnal behúzós, nyomozós regénnyel lepett meg minket. Ám A Gondolatolvasó sokkal több, mint izgalmas krimi. Az iskolai dinamikákról, a folyamatos versenyhelyzetről, a teljesítménykényszerről és a barátok fontosságáról is olvashatunk benne. Tudj meg mindent A Gondolatolvasóról ebből az interjúból! Olvass tovább!

tovább...

Légy te is detektív!

Fejtsd meg A Gondolatolvasó rejtélyét!

Elgondolkodtál már azon, hogy a jótanulók élete sem mindig fenékig tejfel? Hogy ők is csak gyerekek, akik barátokra vágynak és játszani szeretnének? Wéber Anikó legújabb vérpezsdítő iskolai krimijében lelepleződik, ki szivatja a tehetséggondozó-szakkörösöket, miközben az újdonsült nyomozók egymást, és önmagukat is jobban megismerik. Az Abszolút Könyvek sorozat legújabb tagja, A Gondolatolvasó egy laza, mégis tartalmas detektívregény, amely izgalmakkal és fontos tanulságokkal is szolgál a felső tagozatos és kisgimnazista olvasóközönség számára. Olvass tovább!

tovább...

A Gondolatdoboz

Olvass bele Wéber Anikó legújabb regényébe!

Wéber Anikó ismét egy letehetetlenül izgalmas krimivel lepett meg minket! Olvass bele A Gondolatolvasóba, és merülj el ebben a pörgős, realisztikus, és mégis varázslatos regényben! Kattints ide az első fejezetért!

tovább...