Pagony-szerzők az Év Gyerekkönyve díjasok között!

A Könyvhéten adták át a Hubby-díjakat

A Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum a 88. Ünnepi Könyvhéten és 16. Gyermekkönyvnapokon adta át a 2017-es év legjobb gyerekkönyveinek járó díjakat.

hubby2017_csoportkep.jpg

A 12 év felettieknek szóló kötetek közül a Jelen! Kortárs ifjúsági novellák (Móra Könyvkiadó) című antológiát választották a legjobbnak, amelynek anyagát Dávid Ádám (a Tilos az Á Könyveknél megjelenő Millennium Expressz-trilógia szerzője) és Gaborják Ádám válogatta. A válogatásban szerepel Tilos az Á-s szerzőnk, Molnár T. Eszter novellája is.

Dániel András a Pagonynál megjelent És most elmondom, hogyan lifteztem című kötetéért kapta meg a legjobban illusztrált magyar gyermekkönyv díját. A zsűri kiemelte, hogy a könyvben a szerző egyedülálló módon valósította meg a kép és a szöveg egységét, a mese a képek vezetésével, a szövegek kíséretében bontakozik ki.

Kiemelkedő gyerekirodalmi tevékenységéért különdíjat kapott Kertész Erzsi. Mint Szekeres Niki értékelésében kiemelte, a szerző egyedülálló világot hoz létre, melyet mindig megújuló nyelven tár az olvasóközönség elő.
Az innovációs díjjal az autista gyerekekkel foglalkozó veszprémi AutiSpektrum Egyesületet ismerték el a Csillagbusz című, integrációt segítő könyvért, amelyet Stefanik Krisztina írt és Bartos Erika illusztrált.

Short listre kerültek az alábbi alkotások a Pagony és a Tilos az Á kínálatából:
Kertész Erzsi: Nem mese, illusztrálta Kasza Júlia, Pagony – a legjobb illusztrációk között
Nényei Pál: Az irodalom visszavág, Tilos az Á. – a leginnovatívabb kötetek között
Kertész Erzsi: Panthera, Pagony. – a tizenkét év alatti olvasóknak szánt művek között.
Valamint a 12 év feletti, ifjúsági kategóriában:
Szabó Borbála: Nincsenapám, seanyám, Tilos az Á.
Mészöly Ágnes: Szabadlábon, Tilos az Á.
Wéber Anikó: Az osztály vesztese, Pagony.

Minden szerzőnek gratulálunk! Olvassatok díjnyertes szerzőket!

Fotók: Vörös Szilárd

Kapcsolódó termékek