A Nagy 2018-as Pagony-Kvíz

Játssz velünk, és nyerj!

Csupán tizenkét kérdésünk van, amelyekre ha megadod a választ, talán éppen te leszel az, aki 30.000 Ft értékű könyvcsomagot válogathat össze magának a Pagony Kiadó könyveiből. Ne habozz, hiszen egy egész évre elég könyvet nyerhetsz, ráadásul a számodra legkedvesebbeket! Felkészültél? Játékra fel!

A JÁTÉK LEZÁRULT! Köszönjük, hogy velünk játszottatok!

A megfejtés: BOLDOG ÚJ ÉVET


A nyertes: S. ANDREA! Gratulálunk! Emailben felvesszük veled a kapcsolatot!

Mennyire ismered a 2018-as Pagony-könyveket? Most letesztelheted magad, hiszen nagyon furfangos kérdéseket tettünk fel, de ne aggódj: mindegyik válasznál súgunk egy kicsit! Minden kérdéshez tartozik egy link, ha fejből nem tudod a választ, a linkelt cikkből már biztosan ki fogod tudni találni.

A válaszokból mindig csak egyetlen betűre lesz szükséged. Ezeket a betűket írd fel magadnak egymás után, és az azokból kiolvasható üzenetet küldd el nekünk január 31-ig a jatek@pagony.hu-ra, mert egy 30.000 Ft értékű Pagony-könyvcsomagot sorsolunk ki! Ráadásul te válogathatod ki, melyik könyveket szeretnéd tőlünk kapni!

Fejtörésre fel!

1.jpg

1. Imbusz mester, az autószerelő és Pudlimász, a három lábú kutyus a legviccesebb páros!

Pudlimásznak hihetetlenül stílusos triciklije van - mit szeretne a tetejére? A megfejtés egy szó, írd fel a hetedik betűjét!

 

2. Jusztina és Ágoston élete felbolydul, és a kisváros, ahol élnek, hirtelen megszűnik békés és nyugalmas lenni. Melyik könyv főszereplője a két kíváncsi kiskamasz? A megfejtés négy szó, írd fel a harmadik betűjét!

 

3. Kiss Noémi első gyerekkönyve a Lámpaoltó Pöttyös néni, ami rögtön az olvasók kedvence lett 2018-ban, hiszen varázslatos, humoros, és ismerős budapesti helyszíneken játszódik. Melyik a szerző kedvenc nyári étele? A megfejtés egy összetett szó, írd fel az ötödik betűjét!

 

4.jpg

4. Kuflik-kuflik-kuflik! Imádjuk őket! De vajon hányadik kufli-kötet jelent meg 2018 őszén? A megfejtést betűvel írd le, és jegyezd fel az ötödik betűjét!

 

5. Liftesfiúnak lenni nem is olyan egyszerű. Pláne, ha a lift kirepül az áruház tetején, és meg sem áll… meddig? Hol teszi le először a lift Ábelt és utasait az Ábel és a repülő liftben? A megfejtés két szóból áll, írd fel a második szó második betűjét!

 

6. Pitypangot mindenki imádja, hiszen az örökbefogadott kiskutyánál nincs is kedvesebb és édesebb! Mi a címe a legújabb Pitypang és Lili-kötetnek? Írd fel a megfejtés nyolcadik betűjét!

7. Galaktikus kérdés következik a csillagok szerelmeseinek: mi az a GESZA? A megfejtés négy szóból áll, írd fel a harmadik szavának ötödik betűjét!

 

8. Ki mondta:évekig tartoztam Robin Hood bandájába, és mondhatom, komoly sérüléseket is szereztem egy-egy keményebb csatában, a Fecskék és Fruskák szereplőivel megtanultam vitorlázni, és volt egy szerelmes történetszálam, amikor If várából megszökve (már a kincsek birtokában) engem vett feleségül Edmond Dantes”? A megfejtés két szóból áll, írd fel az ötödik betűjét!

9.jpg

9.  NIncs is jobb, mint a csodálatos vidéki levegő, a gyönyörű kilátás, a fák susogása és az állatok neszezése! Mindez megtalálható ott, ahová a Galád-család költözik. De pontosan hol is van az? A megfejtés két szó, írd fel az első betűjét!

 

10. A képzeletbeli barátok a gyerekkor velejárói. Nati életében pedig egy percről a másikra felbukkan Mazsi, a kis tündér, akinek még a szemöldöke is kócos, és nagyon furcsa étkezési szokásai vannak. Mi Mazsi kedvenc étele? A megfejtés egy összetett szó, írd fel a harmadik betűjét!

 

11. Babarókát már ismerjük a Babaróka ajándékából, de 2018-ban folytatódtak a kisróka kalandjai! Mit kap Kiscica, Babaróka legjobb barátja a születésnapjára? A megfejtés egy szó, írd fel a második betűjét!

 

12.jpg

12. A játékfüggőség veszélyes, és sokszor nem ismerjük fel, hogy az egészséges határt mikor lépjük át. Melyik játék szippantja be Jonast a Restart című könyvben? Írd fel a megfejtés negyedik betűjét!

Mindegyik betűt felírtad? Ha jól csináltad, mostanra egy három szóból álló üzenetet olvashatsz ki a betűkből. Küldd el nekünk a jatek@pagony.hu-ra január 31-ig, hiszen esélyes vagy a 30.000 Ft értékű csomagra!Játékszabályzatunkat ITT találod.