3…2…1… Folytatódik a Kepler62!

A visszaszámlálás

Itt az alkalom, hogy a Pagony könyvek talán legizgalmasabb gyerek sci-fi sorozatát közelebbről megismerjétek! A finn alkotói csapat Kepler62 sorozatának végre megjelent a folytatása. Kötelező minden kalandornak, videojátékosnak és könyvmolynak!

Udvari Orsi ajánlóját olvasod.

tovább...

Apa-mesék minden alkalomra

Susanne Weber meséi a hétköznapok csodáiról

Egyre többet olvashatsz arról, mennyire fontos az apukák aktív szerepe a gyereknevelésben. Legújabb könyvünk, a Palkó és apa sok rövid mesét tartalmaz, amiben a hétköznapi élethelyzetek mentén egy meghitt apa-fia kapcsolatba kukkanthatunk be. A finom humorral, leleménnyel feloldott konfliktusok, az izgalmas fiús kalandok és a kedves, otthonos illusztrációk a tökéletes mesék, amikor apa olvas!

tovább...

A bakancslistám első pontja folyamatosan változik

Telkes Beáta, kamaszkritikus bemutatkozó levele

Ismerd meg Beust, új kamaszkritikusunkat! Mitől lesz valami olyan "telkesbeás"? A levélből kiderül...

tovább...

Fényt hozó sötétség

Reflexiók Anna Woltz: Száz óra sötétség című művéhez

Mi van akkor, ha a tinik viselkednek felnőttként és a szüleik pedig problémás kamaszként? Hogyan deríthet fényt az igazságra száz óra sötétség? Mi oldhatja fel ezeket az ellentmondásokat?
Telkes Beáta, új kamaszkritikusunk nyertes pályázatát olvashatjátok!

tovább...

Nem nagyon kedvelem a happy endre végződő könyveket, szerintem túl szürreálisak

Balázsi Boglárka, kamaszkritikus bemutatkozó levele

Ismerd meg Bogit, "az őrült, sok fandombeli bloggerinát", új kamaszkritikusunkat!

tovább...

Az ember természetéből eredően vágyik a természetfeletti tudásra

Kamaszkritikus kerestetik! - Balázsi Boglárka pályázata

Olvasd el Bogi kritikáját az Időfutár 4.-ről!

tovább...

Az élet nagy kérdései

Gondolkodni gyerekjáték!

Emlékszem, nyolc éves korom körül szolfézs óráról hazafelé menet hasított belém először az, ami azóta is foglalkoztat: mi az élet értelme? Az ilyen és ehhez hasonló kérdések már nagyon korán felvetődnek a gyerekekben, amiket ha feltesznek nekünk, felnőtteknek, néha bajban vagyunk. Miért élünk? Miért kell mindig jól viselkedni? Miért kell szót fogadni? Miért halunk meg? Fogós és bonyolult felvetések egytől egyig.

Udvari Orsi írását olvasod.

tovább...

Kepler62

Első könyv: A játék

Ha kinyitottuk, letenni sem lesz könnyű. Ez a könyv úgy szippantja be az olvasót, ahogy a Kepler62 nevezetű számítógépes játék Arit és Jonit. Itt az ideje tisztázni: mi is a Kepler62? Játék? Könyv? Esetleg még valami? Járjunk utána!

Udvari Orsi ajánlóját olvasod.

tovább...

Ki a legnagyobb KUFLI RAJONGÓ???

Játssz és nyerj!

Most összegyűjtöttük a kedvenc idézeteinket képrészletekkel fűszerezve! Figyelem, a cikk nyomokban eddig sosem látott és hallott szösszenetet tartalmaz a legújabb kufli könyvből!

Annak a szerencsésnek, aki beküldi a jatek@pagony.hu címre KUFLI JÁTÉK tárggyal az eddig ismeretlen részlet számát, egy új könyvet adunk ajándékba!"Nem is kilfli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli.
Egy kufli sok mindenre hasonlít és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova..."

tovább...

Sütihasználati beállítások