A Pagony 15 pillanata

Könyvek, események, boltok - és ti

Születésnapkor az ember egy kicsit számot vet, hogy mennyi minden történt az elmúlt években. Mi most évről-évre tekintünk vissza, és kiemeljük a legfontosabb, legkedvesebb, legviccesebb pillanatokat, hogy újra átéljétek velünk ezeket is is, mert jó nosztalgiázni és emlékezni, erőt gyűjteni a következő 15-20 évre.

tovább...

SZÜLINAPI KVÍZ

Legyél te a legügyesebb olvasó! Játssz és nyerj!

Köszönts fel minket a szülinapunkon! Hogy hogyan?

Válaszolj meg 10 kérdést, küldd el a megfejtést vasárnapig a jatek@pagony.hu-ra és reménykedj a nyereményben, a Szülinapi Könyvcsomagban!

Most kiderül, hogy elég jól ismered-e a Pagony könyveket!

tovább...

Ha híres leszek, akkor boldog is - vagy mégsem?

Egy kamaszlány őrlődései a szappanoperák színfalai között

Ki ne álmodozott volna arról kamaszként, hogy egyszer híres sztár lesz belőle és fotósok hada követi majd minden lépését? Hogy azokkal fogyaszthatja a zavarba ejtően íztelen lasagnét, akiket azelőtt csak a képernyőn látott? Szirmay Ágnes Szerelemre castingolva című könyve egy olyan tinédzser körül forog, akivel ezek egyik napról a másikra megtörténnek, ám hamar rá kell jönnie, cseppet sem annyira rózsaszín ez a világ, mint eredetileg gondolta…

tovább...

A reménytelen szerelem őrlődéseit a saját kamaszkoromból ismerem, a lányaim csak segítettek átismételni a leckét

Interjú Szirmay Ágnessel, a Szerelemre castingolva szerzőjével

Milyen lehet 16 évig a Barátok közt dramaturgjaként dolgozni? Milyen lehet egy költő feleségeként élni? Milyen érzés belezúgni a legjobb barátunkba?
Szirmay Ágnes dramaturggal beszélgettünk családról, munkáról, sorsokról és első könyvéről, a Szerelemre castingolváról!

tovább...

Kamaszkritikus kerestetik! - Eredményhirdetés

Szeptember 12-én lezárult a Kamaszkritkus kerestetik! pályázatunk és most végre megszületett az eredmény is! A Tilos az Á új, állandó kamaszkritikusainak névsorát olvashatod:

tovább...

A visszaszámlálás megkezdődött!

Megjelent a Kepler62 folytatása

Ha szereted a számítógépes játékokat, ha olvastad már az első részt, ha érdekel, milyen egy piszkos gazdag fegyverkereskedő lányaként élni, vagy ha szereted a jól illusztrált fantasztikus történeteket, a finn Timo Parvela és Bjørn Sortland ezt a könyvet kifejezetten neked írta, Pasi Pitkänen, az Angry Birds illusztrátora pedig igazi videójáték-hangulatot kölcsönzött neki.

Bánáti Kende írását olvasod.

tovább...

Alkoss, ha fúj a szél!

Kreativitás minden korosztálynak

Szeretsz színezni, barkácsolni és egyáltalán szabadon engedni a kreativitásodat? Összegyűjtöttük a legjobb foglalkoztató könyveket és füzeteket: Fess, matricázz, kösd össze a pontokat, vagy főzz valami finomat! Ebben a válogatásban megismerkedhetsz a legizgalmasabb újdonságokkal, amelyek segítségével megtanulhatsz pipacsszörpöt főzni vagy akár vízfestményeket készíteni.

tovább...

Légy része a történetnek!

Kíváncsi vagy a folytatásra?

Olvass bele Timo Parvela és Bjørn Sortland Kepler62  - A játék című regényének a következő kötetébe,A visszaszámlálásba! Aki olvasta az elsőt, az biztos már tűkön ülve várja a folytatást, aki pedig nem, annak muszáj lesz, ha szeretne egy izgalmas, szuper dramaturgiával megírt, káprázatos vizualitással bíró kalandba csöppenni.

Vigyázat, ha elkezded, nincs kiút!Addig pedig olvasd el az első fejezetet!

Pár nap és a könyv már a boltokban lesz.

tovább...

Utolsó lehetőség!

Olvasásnépszerűsítés alsósoknak

A 2016/17-es tanévben hatodik évadját kezdi a Kaméleon Olvasóklub levelezős játéka alsós gyerekeknek. Az Olvasóklub fő partnere az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, melynek alapítója, Erős Antónia híradós műsorvezető is támogatja az Olvasóklub célkitűzéseit, az olvasás és a kortárs irodalom népszerűsítését, a szövegértés fejlesztését, amely talán az egyik legfontosabb és egyben leghasznosabb készség, amivel a gyerekek rendelkezhetnek.

tovább...

Sütihasználati beállítások