Molnár T. Eszter regénye a legjobb háromban

Ilyen volt a 2016-os Margó-díjátadó

Kihirdették a Margó-díj győztesét, melyet a legjobb első prózakötetesnek ítél oda a szakmai zsűri. A korábban összeállított hármas shortlisen helyet kapott Molnár T. Eszter Stand-up! című regénye, amely a Tilos az Á Könyvek gondozásában jelent meg! Mészáros Dorka pedig felkerült a TOP10-es listára Én vagy senki kamaszkrimijével! Gratulálunk a szerzőinknek! :)

tovább...

Az Akcelerátus eszközei mintha a jövőből kerültek volna elő

Kamaszkritikus kerestetik! - Sziklai Panni pályázata

Sziklai Panni az Akcelerátus trilógia második kötetéről írta pályázatát! Olvassátok el! :)

tovább...

Egyébként óriási focidrukker vagyok

Kovács Hanga, Kamaszkritikus bemutatkozó levele

"Legszívesebben egyik helyről a másikra stoppolnék, és be se fejezném, amíg be nem jártam az egész világot, és meg nem ismertem az összes kultúrát."
Ismerjétek meg Hangát! :)

tovább...

A felnövés perspektívái

Kamaszkritikus kerestetik! - Orbán Bence pályázata

Kemény Zsófi 2014-ben publikálta első regényét Én még sosem címmel. A könyvcselekménye egyszerű, lényegében egy baráti háromszöget mutat be borzasztó reális szituációkkal. A történetet a három főszereplő (Ágó, Eszter és Toma) nézőpontjából ismerhetjük meg, átitatva saját filozófiájukkal, egyéni problémáikkal, karakterekhez igazított szóhasználattal és stílussal.

tovább...

Mennyi idő szükséges ahhoz, hogy megváltozzanak az emberek?

Kamaszkritikus kerestetik! - Kovács Hanga pályázata

Tegnap a kezembe vettem a 7 nap című regényt, és pár óra alatt el is olvastam. Tetszett. Elgondolkodtató az alapszituációja, ami viszont – sajnos – bárkivel bárhol ma is megtörténhet. A könyv fő témája ugyanis az iskolai zaklatások, de fontos szerepet kapnak a karakterek háttértörténetei is. Megismerkedhettünk a családon belüli erőszakkal, a szegénységgel,és a borzalmas és érzéketlen szülők viselkedésével. Megmutatta azt is,hogy egy hét alatt mekkora fordulatot vehet az életünk.

tovább...

Keresem, hogy milyen is a beat életérzés

Orbán Bence, kamaszkritikus bemutatkozó levele

Bence egy olyan 17 éves srác, aki az Úton hatására kezdett el írni, aki szerint az olvasás egyenlő a fejlődéssel és művelődéssel, aki szeretne megfelelni az elvárásoknak, miközben szembe megy velük. Bence a Tilos az Á Könyvek egyik új kamaszkritikusa, most nektek írt egy bemutatkozó levelet.

tovább...

Mesés regények, regényes mesék

Válogatás a kedvenc mese- és ifjúsági regényeinkből

Milyen a jó meseregény? Mitől izgi egy gyerekkönyv, és melyek azok, amiket nem fog lerakni a gyereked, sőt, még a vacsihoz is magával hozza? Frindt Julcsiban, Navratil Domiban és Udvari Orsiban két dolog biztosan van, ami közös: mindhárman bölcsész hallgatók és a Pagony munkatársai. Szerettek és szeretnek olvasni. Most az ő szemükkel veheted sorra a legfrissebb gyerekirodalmat, ők szemezgetik ki a legjobbakat a kínálatból.

Tájékozódj a cikkben!

tovább...

Akkor van vége, ha úgy döntünk...

Kamaszkritikus kerestetik! - Cseh Noémi Angéla pályázata

Két idegen összetalálkozik a manhattani éjszakában, ahogyan egyre jobban megismerik egymást, mindinkább bevonják az olvasót is a történetben...
Cseh Noémi Angéla, új kamaszkritikusunk pályázatát olvashatjátok.

tovább...

Köztük van a te kedvenced?

A Pagony őszi újdonságai

Egész nap az iskolapadban gubbaszt a gyerek? Nincs időtök utazgatni? A Pagony legújabb, őszi könyveivel most körbejárthatod a nappaliban ülve, esti mese közben, vagy az olvasókuckódba kucorodva az egész világot. 
Ha pedig kinőttétek a meséket, akkor sem fogtok unatkozni, mert itt van sikerlistás Az osztály vesztese című könyv! A Pantherában pedig öt gyerekkel izgulhatsz, hogy kiszabaduljanak a hegy fogságából, és legyőzzék a gonosz, kapzsi ellenséget… Vigyázz, mindegyik letehetetlen! OLVASS MÁR MEGJELENT ÉS MEGJELENÉS ELŐTT ÁLLÓ ŐSZI KÖNYVEINKRŐL!

tovább...

Sütihasználati beállítások