A graffalókölyök-kvíz!

Most megnyerhetitek A graffalókölyök című új Julia Donaldson könyvünket! Ebben a mesében graffalópapa hiába rémíti a szörnyű egérrel a kis kölykét, az csak nekivág bátran az erdőnek, hogy megnézze az egeret saját szemével. Persze ő is találkozik a kígyóval, a bagollyal, a rókával... Olvass tovább a játékhoz!

tovább...

Gyerekléptékű kalandok

Janó és Janka nyári meséi

Janó és Janka - holland nevükön Jip és Janneke - legalább olyan fontos és örökzöld alakja a holland gyerekirodalomnak, mint a cseheknek a Kisvakond vagy a svédeknek Niels Holgersson. Az óvodáskorúak kedvenc mesehősei tavaly voltak ötven évesek, de úgy tűnik, hogy az a gyermeklogika, ami a történeteket működteti, sosem kopik meg. - Rádai Andrea ajánlója

tovább...

Színház és lámpás árnyékból

Egy korábbi posztban írtunk arról, hogy miért jó árnyszínházat készíteni a gyerekekkel, és hogyan fogjunk hozzá egy árnyszínház készítéséhez. Azóta folyamatosan gyűlnek nálunk az újabb és újabb fekete-színes alakok. Eleinte olyan előadásokat készítettünk/készítettek a gyerekek, amelyek nem egy konkrét ismert meséhez kapcsolódnak, hanem mindenféle figurák, absztrakt formák, saját körbevágott rajzok köré szövik a saját maguk által kitalált meséket. Innen jött az ötlet, hogy elkészítsük az aktuálisan legkedvesebb mesék szereplőit is, és adjuk elő őket! A graffalót és a Janó és Jankát készítettük el árnyékszínház és árnylámpás formájában. A lámpást ti is elkészíthetitek szombaton, a PagonyFeszten, a Kisladik segítségével!

tovább...

Mamazon, az otthon illata

minden, amit a horgolt figurákról tudnod kell

Ha bejössz a Pagonyba, és a játékos részleg felé fordulsz jobbra, akkor rögtön meglátod a sok-sok színes horgolt kacsát, majmot, baglyot, nyuszit, elefántot, zsiráfot és Ruminit!

Megálmodójuk, létrehozójuk László Zsuzsi, a Mamazon bolt alapítója folyamatosan újabb és újabb ötletekel áll elő, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebb figurát.

László Zsuzsi írása alkotásról, munkáról és személyes kedvencekről.

tovább...

10 éves a Bogyó és Babóca!

Boldog születésnapot!

A Bogyó és Babóca szerzője, Bartos Erika megkerülhetetlen és meghatározó alakja a mai gyerekirodalomnak, rengeteg családban nincs lámpaoltás az ő meséi nélkül. Bogyó és Babóca része az életünknek – és idén a Könyvhéten tíz éves.

tovább...

Képeskönyves ajánlat

a Scolartól

Már most készülj a nyárra és a nyugis utazás érdekében szerezz be olyan képeskönyveket, melyek hosszú ideig lekötik a gyerekek figyelmét!

A Scolar Kiadó népszerű Ravensburger sorozata a kicsik nagy és örök kedvencei, de most két másik izgalmas könyvet ajánlunk, az egyiket fiúknak, a másikat lányoknak!

tovább...

Ezt visszük a Könyvhétre!

újdonságok

Hogy mit? Sok-sok jó könyvet, kicsiknek, nagyoknak. Nehéz lesz választani, persze nekem könnyű, mert én már mindet olvastam. Mi csak izgatottan fogjuk nézni, hogy mit vesztek kézbe, mit szóltok az új dolgainkhoz - szeretni fogjátok-e azokat a könyveket, amiket mi úgy dédelgettünk eddig, és most kiengedjük őket kritikus olvasóinknak.

tovább...

Egy Funny Prize díjas szerző: Philip Ardagh

ő írta egyik új könyvünket, a Trutymóék a pácban-t

Ő itt Philip Ardagh, a Trutymóék a pácban című könyvünk szerzője. Legfontosabb tulajdonsága, azonkívül hogy rettentő vicceskönyveket ír, és ezért számos díjat is nyert - például a Roald Dahl Funny Prize-t, hogy hatalmas szakálla van. Természetesen ha ettől nem lenne elég feltűnő jelenség, még azt is hozzá kell tennem: Ardagh borzasztó fintorokat tud vágni, ijesztően morgós hangon beszél, és előszeretettel mond kellemetlen dolgokat az újságíróknak. Ha mindez kevés lenne ahhoz, hogy ne tűnjön el London forgatagában (ahol egyébként nem gyakran mutatkozik), hát elmondom: pontosan két méter és három centiméter
magas.

tovább...

A legtrutymósabb mese

Philip Ardagh: Trutymóék a pácban, ill. Axel Scheffler, Pagony 2014.

Trutymó úrék kétségtelenül a meseirodalom legtrutymósabb szereplői közé tartoznak. (De legalábbis biztosan benne vannak az első párban.) A Trutymó házaspár és egy kerti szárítókötélről lopott fiuk, Boldi egy lakókocsiban élnek, és céltalanul vándorolnak szerte a világban. - Kovács Tamás ajánlója

tovább...

Sütihasználati beállítások