Sétálj bele a kalandba!

Pagony-kalandséták minden korosztálynak

Olyan kültéri programot keresel, amit az egész család élvezni fog, és amihez részetekről semmilyen előkészület nem szükséges? Próbáljátok ki a Pagony Kalandsétákat és az Abszolút Kalandkönyveket! Az óvodásoktól az általános iskolásokon át a kamaszokig mindenkinek van egy jó sétánk. Olvass tovább!

Mi is az a kalandséta?

Ismert szerzők népszerű meséire és regényeire épülő, izgalmas feladványokból álló városi séta, ahol Budapest csodaszép részein kalandozhattok. A kalandséták a Pagony boltjaiból indulnak, itt kapjátok meg a küldetést és a teljesítéséhez szükséges felszerelést.

A kalandséták alapjául szolgáló történeteket nem kell ismernetek, a séták mindenki számára egyformán izgalmasak és teljesíthetőek.

A legkisebbek Boribonnal kalandozhatnak a Szent István Parkban, az 5 éven felüliek szintén a Pagony Játékházból kiindulva a kuflikkal nyomozhatnak, a kisiskolásokat és kiskamaszokat a Gellért-hegyre hívjuk egy varázslatos kalandra, a 12 éven felüliek számára pedig a Frankel Pagonyból indul a legújabb, időfutáros séta.

Görgess le, és válaszd ki a nektek valót!

Nem kell alkalmazkodnotok senkihez, hiszen a csapatok önállóan mozognak. A saját tempótokban haladhattok a feladványokkal, lesz időtök bóklászni Buda dimbes-dombos utcáin és Újlipótvárosban a Szent István Park környékén.

Nagyon egyszerű eljutni hozzánk autóval és tömegközlekedéssel is, időpontot foglalni pedig talán még egyszerűbb! Online pillanatok alatt elintézheted, és már indulhattok is a sétára! Amennyiben az időjárás nem kedvez a kalandnak, akkor sem kell megijednetek, ebben az esetben természetesen egyeztetünk egy másik időpontot.

Röviden bemutatjuk az összes kalandsétánkat korosztályos ajánlás szerinti sorrendben. Ha óvodás vagy kisiskolás gyerek van a családban, kezdd az elején, ha viszont kiskamasznak vagy középiskolásnak keresel programot, bátran görgess lejjebb!

Boribonnal a parkban – Pagony Játékház

3-7 éveseknek

kepernyofoto-2023-04-04-85841.pngBoribon ma a játszótérre készül. Magával viszi a játékait. Nagyon izgatott, mindent szeretne kipróbálni. Tartsatok vele ti is!

A vászonzacskóban mindenféle izgalmas dolgot találtok, amivel változatos feladatokat fogtok tudni elvégezni. Ehhez kaptok egy kis füzetet mesével, feladatokkal, színezővel, ami a játék végén a tiétek lehet, ahogy egy kicsi kék mackó is.

A Boribonnal a parkban nem annyira séta, mint inkább egy játszótéri kalandozás mindenki kedvenc mackójával, amiben már 3 éves kortól részt vehetnek a gyerekek.

Foglalj időpontot itt!

Nyomozás a Kuflikkal a Pozsonyi úton - Pagony Játékház

5-12 éveseknek

kepernyofoto-2023-04-04-85943.pngMost már nemcsak mese és társas, de egy várostörténeti kalandséta keretében is találkozhattok Dániel András kuflijaival, Zödönnel, Béla bával, Hildával, Titusszal, Valérral, Pofánkával és Fityirccel! Ugyanis az elhagyatott rét itt van – itt, körülöttünk!

Éppen most tévedt el rajta Lebegényi Lebéd, kalaprepülő-pilóta. Nemhogy eltévedt, de el is vesztette a repülőjét. Valaki bizonyára kölcsönvette... Minden kufli segítségére szükség lesz, hogy kövessétek a repülő nyomait, és megtaláljátok, ki és hova rejtette.

A mesés-játékos sétát, melyet az 5 év feletti gyerkőcökre terveztünk, a felnőttek és nagyobb gyerekek örömére egy várostörténeti kisokos is kiegészíti. Mert a valóság is (majdnem) olyan érdekes, mint a mese.

Kattints ide és foglalj most!

A Gellérthegy titkai - Bartók Pagony

6-12 éveseknek

kepernyofoto-2023-04-04-90031.pngBerg Judit és Kertész Erzsi közös regénye, A négy madár titka annyira különös körülmények között indult, hogy nem volt kérdés: ennek a történetnek folytatás kell! Először csak könyv formában, majd egy különleges kalandséta keretein belül is.

Talán hallottatok már róla, hogy a Gellérthegy környékén gyógyerejű források fakadnak, melyekhez az emberek fürdőket építettek. Minden forrásnak van egy-egy titkos őre: nyolc tündér, akik védővarázslattal óvják a vizeiket. Ennek érdekében sok évvel ezelőtt mindannyian készítettek egy-egy különleges gyöngyöt, vagy, ahogy ők nevezik, miriklót, melyeket láncra fűztek. A gyöngyök formáját, mintázatát egy számukra kedves hely vagy épület ihlette. Ez a gyöngysor lett a környék forrásainak és fürdőinek védő talizmánja. A zsinór azonban valahogy elszakadt, és a miriklók mind szétgurultak!

A feladatotok, hogy Kikivel és Gerdával együtt segítsetek a tündéreknek, ám ehhez igazán szemfülesnek kell lennetekk: a válasz ott van a budai utcakövek között, a házak falán és az udvarokon! Garantáljuk, hogy minden 6 év feletti nyomozópalánta imádni fogja ezt a sétát!

További részletekért és az időpontfoglaláshoz kattints ide!

Időfutár kalandséta - Frankel Pagony

12-18 éveseknek

kepernyofoto-2023-04-04-90129.pngSzeretitek a rejtélyeket és az időutazást? Kedvenc könyvetek az Időfutár? Akkor tartsatok Sándor bával ezen a különleges sétán, és mentsétek meg a Földet a mérgezett baktériumoktól!

Born Ignác, a híres botanikus felfedezte, hogy a török időkben salétrommal, a lőporgyártás anyagával szennyezett földben bizonyos baktériumok megbolondultak, és veszélyt jelentenek a növényvilágra. A szennyezett földből szerzett mintákat el kell juttatni egy még nagyobb tudósnak, hogy kifejlessze az ellenszert. Megkéri Sándort, ő azonban nem jár sikerrel, ezért nektek kell segíteni, és kideríteni kinek és hogyan lehet eljuttatni a létfontosságú mintákkal teli üvegcséket. Jó utat, jó szerencsét!

Ennek a sétának Buda dimbes-dombos utcái adnak otthont, így biztosan felejthetetlen élmény lesz az egész családnak.

Foglalj időpontot, és kalandra fel!

Mi a helyzet az Abszolút Kalandsétával?

a_csaszar_vacsoraja_borito_1000px.jpg
Az Abszolút Kalandséták az Abszolút Töri sorozathoz kapcsolódó kiadványok, melyekben három szálat szerettünk volna összefonni:

- egy-egy Abszolút Töri kötet helyszíneit és korszakát,
- a város történetét és
- egy kalandos-játékos feladatsort, amit a részletek megfigyelésével tudunk megoldani.

A kalandséták során úgy teszünk kicsit, mintha a múltbéli városban járnánk, ugyanúgy időutazók lennénk, mint az Abszolút Töri szereplői. Akárcsak ők, egy korabeli kalandban veszünk részt, és elképzeljük a történet, a fényképek és a rajzok, no meg a még álló régi épületek alapján a múltbéli várost.

az_elrejtett_kabat_seta_borito_1000px.jpgEgyfajta városi szabadulószoba ez tehát, amit vezető nélkül, bármikor meg lehet oldani együtt: szórakoztató családi programként, vagy nagyobbaknak (14-15 éves kor fölött) akár felnőtt nélkül, csapatban is. Sőt, iskolai programnak sem utolsó így bevezetni a történelembe a gyerekeket!

Az Abszolút Kalandséta sorozat eddig megjelent két kötete a Wéber Anikó és Kiss Judit Ágnes Abszolút Töri regényéhez kapcsolódik, de semmit nem árul el a könyvek történetéből, így a regények olvasása előtt vagy után ugyanúgy végigjárhatóak!

Az Abszolút Kalandsétákat 12 éves kortól ajánljuk.

Kattints ide és szerezd meg A császár vacsoráját és Az elrejtett kabátot!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek