
Elő a fakanalakkal, kötényekkel: itt az őszi-téli főzőskönyvetek!
Az őszi-téli időszak legmeghittebb pillanatai, amikor szülők-nagyszülők-gyerekek együtt sürögnek-forognak a konyhában és készülnek az igazi szezonális finomságok. Mert azt ugye tudjátok, hogy ezek az évszakok is csodálatos ételalapanyagokatat kínálnak? Használjuk ezeket bátran, és készítsük őket úgy, ahogy a gyerekek is imádni fogják. Engedd, hogy vezessen ezen az úton titeket Kalas Györgyi és a Méz, dió, csicseri című kötet! Tudj meg róla mindent!
Emlékszel még, amikor kicsi korában a gyereked az edényeiddel szeretett a legjobban játszani? Talán azóta is vonzza a konyha világa, és egyre csak ügyesedett a különböző finom ételek alkotása terén. Bármilyen szinten is áll a gyereked a főzésben, ebből a szakácskönyvből közösen – vagy akár önállóan is! – bármit el tudtok készíteni, legyen az egy hétköznapi reggeli vagy az ünnepi asztal ékességei. A receptek mellett stílusosan kis fakanalak jelzik a nehézségi szintet: kezdőknek tökéletesek az egy fakanalas receptek, a legvagányabb séfek pedig a három fakanalas ételekig mindent el tudnak készíteni.
Na de mitől különleges ez a főzőskönyv? Egyrészt imádjuk, hogy ez a kötet úgy szól az egész családhoz, hogy közben a gyerekeket is behívja a gasztronómia világába. A Méz, dió, csicseri ugyanis nemcsak egy receptgyűjtemény: ez a kötet mesél. Minden recept előtt megismerhetitek az adott étel történetét vagy az alapanyag érdekes tulajdonságait. Tudtátok például, hogy az angol reggeli Viktória királynő uralkodása alatt vált népszerűvé, és az angolok csak úgy hívják, hogy teljes reggeli? Vagy hogy a pasztinák egy teljesen másik zöldség, mint a fehérrépa, és télen minél hidegebb a talaj, az íze annál édesebb lesz? De az is kiderül a gyönyörű kötetből, hogy a csicseriborsó vajon borsó-e, és hogy melyek az illatos rizsfajták a több mint nyolcezer féle rizs közül.
LAPOZZ BELE ITT!

Szerezd meg a főzőskönyvet itt!

Kalas Györgyi már számtalan gasztrokönyvet írt gyerekeknek – ilyen a Sandwich grófja és a nápolyi pizza, a Pavlova kisasszony és a dobostorta és a nemrég megjelent Világkóstoló –, de ez az első igazi receptes könyv, amely nemcsak az ételek történetével ismertet meg titeket, de a megalkotásukat is pontosan leírja nektek. Ráadásul ez most tényleg a legaktuálisabb: ennél a főzőskönyvnél kevés jobb dolog történhet veletek az őszi-téli bekuckózós időszakban.

A Méz, dió, csicserit tedd a kosaradba itt!
LAPOZZ BELE MOST!
