Kalózok a láthatáron!

Itt a legújabb Rumini-történet

Ki ne ismerné Rumini történetét, aki bátorságával és ügyességével hajósinasból matróz lett a Szélkirálynőn, sőt, egyszer a kapitányságig is eljutott? A Most én olvasok!-sorozat 3-as szintű részében a kezdő olvasók akár önállóan is olvashatnak Rumini gyermekkori kalandjairól. Vajon hogyan szeretett bele a kisegér a hajózásba? Ezt a történetet meséli el a Rumini a Kondor-szigeten című regény!

rumini_kondor_szigeten_borito_1000px.jpgRumini apukája, Trimini maga is rettenthetetlen tengerész volt, aki bejárta a környező tengereket. Hazatérve mindig sokat mesélt kisfiának a tengeri utazásairól. Egyszer még Ruminit is magával vitte egyik utazására a Szélvész nevű kétárbócos vitorláson, hogy megtanítsa a tengerészélet alapjaira: vitorlát bontani, köteleket húzni és látcsővel a tengert kémlelni.

Tedd a kosaradba most!
Ha kikötöttek egy-egy szigeten, nem csak arra figyeltek, hogy hajójuk élelmiszer- és ivóvízkészletét újratöltsék, hanem mindig alaposan körbenéztek, megismerték a sziget lakóit és azok szokásait. A Mangó-szigeten egy varázslatos boltra bukkannak, ahol szinte minden kapható! Olyan kulacs, amelyből sosem fogy ki a limonádé, egy visszafelé pergű homokóra, vagy egy kétélű kés? Itt mindegyiket megvásárolhatod! Ruminiék alig tudnak választani, de a bolt tulajdonosa még egy mágikus erejű kővel is megajándékozza őket. Miért mágikus a kő? Olvass bele a könyvbe itt, és megtudod!

Ismerd meg Rumini összes gyerekkori kalandját!
Mikor éppen nem szigeteket barangolnak be, Ruminiék zord hegycsúcsok és félelmetes zátonyok között igyekeznek sértetlenül keresztülhajózni. Ilyenkor Rumini mindig az eget kémleli, hátha megpillantja a fantasztikus kondort, ezt az óriási madarat, ami a közeli hegycsúcsokon fészkel. Kondor helyett viszont kalózokba futnak bele, a becsületes matrózok legnagyobb ellenségeibe! Vajon ebből a slamasztikából hogyan szabadulnak ki?

Szívesen átélnéd Rumini kalandjait? Itt vannak a Rumini-társasjátékok!

Azoknak is tudjuk ajánlani a Most én olvasok! Rumini könyveket, akik még egy Rumini-könyvet sem olvastak. A nagy betűvel rumini.pngszedett, könnyen olvasható könyv nem nélkülözi az igazi ruminis hangulatot és egy olyan világot mutat be, amelyet minden 5-8 éves olvasó szívesen barangol be teljesen egyedül. A Most én olvasok!-sorozat egy pedagógusi szakértelemmel megtámogatott projekt, melybe a legjobb kortárs szerzők írnak lebilincselő történeteket. A szöveg a kötetekben fokozatosan válik egyre hosszabbá és összetettebbé: a 3-as szint már oldalanként 8-10 bővített, összetettebb mondatot tartalmaz, bonyolultabb szavakkal és kifejezésekkel, egy izgalmas történetbe szőve. És hogy még könnyebben menjen az olvasás, minden oldalt Rátkai Kornél gyönyörű, színes illusztrációi díszítenek.

Gyereked még csak most ismerkedik az olvasással? Olvassátok el Rumini és a látóüveg történetét!

Gyereked már magabiztosan olvas? Nézzetek rá a Most én olvasok 1-es és 2-es szintű Rumini-történeteire!

Kapcsolódó termékek