Fejeket párnára!

Lefekvéshez, elalváshoz ajánlunk meséket

A nap legjobb része az esti mese, ebben biztosan mind egyetértünk. De mégis, mit meséljünk? Most megmutatjuk, melyik könyvekkel értük el a legnagyobb sikereket:

Hadd aludjak itt!

hadd_aludjak_itt_borito_1000px.jpgEbben a könyvecskében egy olyan szituációval találkozhattok, ami bizonyára sok kisgyerekes család számára ismerős: az “éjszakai vándorlással”.

Beni, a kistesó nem tud aludni, ezért átmászik a nővére, Lili ágyába. Így azonban Lili nem fér el kényelmesen, és bekéredzkedik a felnőttek közé, és így tovább. Vajon hogyan fogja kipihenni magát a mese végére mindenki?

Szerintünk minden gyerekszobában ott a helye. Nevessetek együtt a huncut kis vándorlókon, és merüljetek a mese után csodaszép álomba!

Szerezd meg!

Mese a kislajhárról, aki nem akart elaludni

mese_a_kislajharrol_aki_nem_akart_elaludni_borito_1000px.jpgMrena Julianna verses meséje vicces, aranyos, és minden kisgyerekes család számára ismerős szituációt dolgoz fel: Lajhárék örökké szundikáló csemetéje egy este hirtelen nem szeretne elaludni.

Hozzá hasonlóan az embergyerekekkel is előfordul, hogy az egyik pillanatban még jó alvók, a következőben viszont le se lehet fektetni őket. De vajon miért? A mesében olyan humoros magyarázata van ennek a hirtelen pálfordulásnak, hogy azon szülő és gyerek is hangosan fel fog nevetni!

A kötetet Szert-Szabó Dorottya rajzai teszik még felejthetetlenebbé. Olyan buja, zöldellő vadont varázsolt a könyv lapjaira, amibe biztosan szívesen tértek majd vissza estéről estére.

Kattints ide, és szerezd meg most!

Félsz a sötétben? A sötét jobban fél tőled!

felsz_a_sotetben_borito_1000px.jpgSok gyerek számára nem könnyű éjszakáról éjszakára megküzdeni a lámpaoltás után rájuk boruló sötétséggel. Felnőttként talán nehéz megérteni ezt a félelmet, de számos kisgyereknek okoz szorongást a sötét.

Peter Vegas meséjéből azonban megtudhatják, hogy a sötétség jobban fél tőlük, mint ők tőle! A sötétség nem valami bátor... Amíg nappal van, a zoknis fiókban húzza meg magát és nagyon megijed, amikor valaki kinyitja azt. Szegény ráadásul csak akkor merészkedik elő, amikor lemegy a nap, mert ilyenkor végre kedvére mászhat fára.

Szívből ajánljuk ezt a könyvet, mert egyrészt elképesztően vicces, másrészt úgy segít legyőzni a félelmet, hogy közben kicsit sem bagatellizálja el azt.

Itt teheted kosárba!

Kippi álmos

kippi_almos_borito_1000px.jpgKippit biztosan ismeritek már, hiszen a rajzfilmsorozat rengeteg gyerek nagy kedvence.

A könyvsorozat Kippi álmos című része egy nagyon ismerős helyzetet mutat be a gyerekeknek: amikor hiába próbálnak bekuckózni, hiába fészkelődnek, csak nem kényelmes sehogysem a pihe-puha ágyikó! Kippi el is indul felfedezni, hogyan is alszik a többi állat, sőt, még a virágcserepébe is megpróbál bebújni, hiszen a madárkák olyan kényelmes fészket raktak bele.

Kippi a felfedezőút során persze rájön, hogy az ő nyálas, összerágott plüsseivel, labdáival teli kis kosár és a saját régi, büdi takarója a legeslegjobb. És amíg Kippi ezekre rájön, a gyerekek addig megismerhetnek egy csomó állatot, és megtanulhatják, melyikük hol lakik. A mese megnyugtatja a napi eseményekben túlpörgött gyerekeket, ezzel a kötettel biztosan könnyebb lesz az altatás!

Rendeld meg itt a könyvet!

3-5-8 perces mesék

3-5-8_perces_joejtmesek_borito_1000px.jpgA 3-5-8 perces sorozat a sajátos, időtartam alapján, színkóddal jelölt szerkezete miatt is népszerű.

Az esti (sok családban alkudozásként ismert) meseválasztást megkönnyíti, hogy a mesék színnel jelölt egységekben találhatók. A gyerekek pillanatnyi befogadóképességéhez, a fáradtsághoz, vagy a rendelkezésre álló időhöz a színkódok alapján választhatunk 3, 5 vagy 8 perces mesét. A sorozat jelenleg 14 részt számlál, több is van köztük, ami kifejezetten elalvós meséket tartalmaz.

Az Elalváshoz és összebújáshoz című az esti ellazulást, lelassulást segítő meséket tartalmaz. Ezek többsége családi mese, hétköznapi gyerekekről, családokról szólnak. A Szép álmokhoz című jól jöhet azoknak, akiknél alvás közben rendre visszatérnek a napi izgalmak és feszültségek. A nyugtalanul alvó gyerekeknek a tündérmesék, vagy az állatos mesék világába vezetve ígérnek kellemes, nyugodt álmokat. A Jóéjtmesékben pedig kortárs magyar szerzők fantasztikus, elalvós meséiből válogathattok.

Rendeld meg itt a részeket!

Dorka és az elgurult gomb

imagehandler_8.jpegHarcos Bálint elsősorban verses meséiről, például a masszív rajongótábort szerző A boszorkánycicáról ismert, prózában pedig a Szofi-sorozat és a Petya és Tulipán című meseregénye nagy siker. A Dorka és az elgurult gomb - Mesék az elalvásról három mesét tartalmaz. Szereplőik óvodások és kisiskolások, akiket saját fantáziájuk repít gyönyörű utazásokra.

Ebben a kötetben lírai, andalító és félelmeket oldó fantáziavilágban találják magukat a gyerekek. A harmadik mondat után a felolvasó is kellemesen lelassul és ellazul majd.

Van az a fajta gyerekkönyv, amiről nehéz elemzést írni, nehéz megfogni, mit is talált el az író a gyereklélekben olyan tűpontosan. Csak azt érezzük hogy nagyon eltalálta. Na, a Dorka és az elgurult gomb pont ilyen.

Rendeld meg itt!

Nincs itt semmi látnivaló

nincs_itt_semmi_latnivalo_borito_1000px.jpgLáttunk már könyveket az elalvásról magáról, altatós meséket tartalmazó köteteket, vagy olyanokat, amik segítenek legyőzni a sötétségtől való félelmet. Dániel András könyve, a Nincs itt semmi látnivaló! egyik sem, és mindegyik egyszerre.

Meg valami egészen más is. Ez a történet ott kezdődik, ahol a legtöbb alvós könyv véget ér, amikor a gyerek becsukja a szemét. „Katt”, kattan a villanykapcsoló jól ismert hangja, és ezzel indul a belső mozi.

A felügyelő-óvó szülő csak futólag, egyfajta belső hang gyanánt van jelen, de hangja egyre távolabbi, teret engedve a képzelet szertelen játékának. Megszólal a főhős kisfiú belső monológja, miközben elénk tárulnak a belső mozi vásznára vetített képek. A kötet voltaképpeni tárgya maga az elalvás, a tudatos és tudattalan közti állapot, az a tágas tér, amit szabad asszociációk rakoncátlan tömege tölt be. Ez a fantázia és művészet tere, ahol minden megengedett, bármiből bármi lehet, csupa átváltozás és varázslat.

A könyv 2021-ben Az év illusztrátora díjat hozta el Dániel Andrásnak!

Kattints ide és rendeld meg!

Kapcsolódó termékek