Matyi furcsa karácsonya

Bendl Vera karácsonyi meséje

Egy igazán különleges mesét hoztunk most nektek Szentestére, egy olyat, ami eddig még sehol sem jelent meg. Bendl Vera karácsonyi története egy sok gyerek számára ismerős helyzetről szól: arról, hogy idén karácsonykor nem lehetünk a szeretteink körében. Persze Matyi, a mese főszereplője ezt nem hagyja annyiban! Olvassátok el, mit eszelt ki, hogy mégis találkozhasson a nagymamájával karácsonykor!

Boldog karácsonyt kívánunk!

tovább...

Egy zseniális meseregény az otthon töltött napokra

Mihályi Csongor és az időgyurma

Ha valami unalmas, akkor legszívesebben azonnal túllennénk rajta, belepörgetnénk, mint egy film kevésbé izgalmas jelenetibe, vagy összenyomnánk az időt, hogy sokkal-sokkal kevesebbet kelljen vele foglalkozni. Ha pedig valamivel nagyon jól szórakozunk, akkor persze jóóól megnyújtanánk az időt, hogy sose legyen vége! Ugye, hogy te is gondolkoztál már ilyeneken? Akkor ezt a könyvet nagyon fogod élvezni, ugyanis főhőseink feltalálnak valami egészen szuper dolgot az idő kezelésére! Olvass tovább, ismerd meg a Mihályi Csongor és az időgyurma című könyvet!

tovább...

HELLÓ, SRÁCOK ÉS LÁNYOK!

Olvasd el a Mihályi Csongor és az időgyurma 1. fejezetét!

Bemutatkozunk, és kiderülnek a barátaim különleges tulajdonságai. Felteszem a kérdést továbbá: egy lánynak minek kell folyton a haját nézni, illetve, miért nem érdekel mindenkit úgy a Voyager–2 űrszonda, ahogy engem?

tovább...

Mitől különleges Csongi és Duplamik?

Részletesebben a Mihályi Csongor és az időgyurma főszereplőiről

Mihályi Csongor és legjobb barátja, Duplamik két igen különleges kisfiú. Csongi éles eszű, bizonyos területeken felnőtteket megszégyenítő szaktudással büszkélkedik, és minden vágya, hogy értékes tagja legyen a közösségének. Duplamik (alias Miklósi Miklós) rengeteg energiájával, Usain Boltot megszégyenítő gyorsaságával pörgeti fel maga körül az eseményeket. Bendl Vera Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregényével egy különösen olvasmányos és izgalmas történet keretein belül kaphatunk képet két ismert, mégis keveset emlegetett szindrómáról, az Aspergerről és az ADHD-ról.

tovább...

Csongi hiába „csak” mesehős, igazából annál sokkal több

Interjú Bendl Verával

Bendl Verát már ismerhetitek, szerepelt egy novellája az Ezentúl lesz banán! antológiánkban és az elmúlt hetekben debütált a blogunkon a Berci nem megy iskolába című folytatásos meséjével, ami segít feldolgozni a gyerekeknek ezt a furcsa és kaotikus helyzetet, ami az utóbbi időszakot jellemzi. De nemcsak a Berci-mesékre jellemző az, hogy rávilágít problémákra és a gyerekek szintjén, de nem leereszkedve beszél hozzájuk, ilyen az első gyerekkönyve, a Mihályi Csongor és az időgyurma is, ami egy elképesztő utazás humoros, pörgős és utánozhatatlan története. Tudj meg többet a hamarosan megjelenő meseregényről!

tovább...

A norma sokszínűsége

Különbözőség és azonosság a gyerekkönyvekben

A gyerekek korán megtanulják, hogyan zajlanak a mindennapok, megtanulják az élet alapvető szabályait, egyre többet tudnak meg az őket érintő eseményekről, folyamatokról, szokásokról, de új közösségekhez csatlakozva megismerhetnek olyan élettörténeteket, amelyekkel eddig nem találkoztak. A kérdés, hogy mikor kezdjünk arról beszélni, ami őket személyesen nem érinti, de találkozhatnak az adott problémákkal, miközben járnak-kelnek a világban.

tovább...