Lemaradtál a könyvbemutatóról?

Felvettük neked!

Nézd meg a Helló, Héraklész! online könyvbemutatójának felvételét! Sőt! Nézz bele a Budapest Bábszínház előadásába is! Tudj meg minden kulisszatitkot a regény és a darab születéséről!

tovább...

Képes regény egy ógörög szuperhősről, és egy lírai könyv az emlékekről

Két különleges ifjúsági regénnyel bővült az Abszolút Könyvek sorozata

Tasnádi István a görög mitológia legvonzóbb szeletét választotta: minden szuperhős ősét, Héraklészt. Vagány, mai nyelvezettel, pörgős, humoros párbeszédekkel megírt kötet friss, olvasmányos gyerekkönyv, ami nem csak szemelvényeket mutat be a görög mitológiából, hanem teljes történetet mond el a szerző jellegzetes humorával és egy vérbeli képregényrajzoló, Felvidéki Miklós vagány rajzaival.

A science fiction és a futurisztikus történetek a gyerekirodalomban is ugyanúgy hódítanak, mint a felnőtt könyvekben. Ebbe a műfajba tartozik Kolozsi László legújabb regénye, A Hold emlékei is. Gyönyörű, lírai történetet mesél el, melynek fő kérdése: Kik vagyunk az emlékeink nélkül? A két könyv a 92. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg.

tovább...

Helló, Héraklész!

Képes regény egy ógörög szuperhősről

Végre valahára született egy friss, olvasmányos gyerekkönyv, ami nem csak szemelvényeket mutat be a görög mitológiából, hanem teljes történetet mond el. Tasnádi István Héraklészről írt vicces és izgalmas regényt, Felvidéki Miklós képregényes illusztrációi pedig végleg gyerekmágnessé teszik a Helló, Héraklész!-t. Itt tudhattok meg mindent az új Abszolút Könyvről!

tovább...

Különös ikrek

Olvass bele a Helló, Héraklész! -ba

Szeretitek a legendákat, de Homérosz eposzaiba azért még nem kezdenétek bele? Akkor lessétek meg a legújabb Abszolút könyvet! Tasnádi István a görög mitológia legvonzóbb szeletét választotta: minden szuperhős ősét, Héraklészt. Vagány, mai nyelvezettel, pörgős és humoros párbeszédekkel és egy szokatlan csavarral meséli el, hogyan lesz a beképzelt osztály bikájából igazi hős. Kattints ide, és olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Mi van a sorok mögött?

avagy Hány rétege lehet egy ifjúsági regénynek?

Hogyan képes az ifjúsági irodalom észrevétlenül gazdagítani a fiatalok kulturális ismereteit? Hogyan képes közel hozni a mai olvasóhoz olyan elképzelhetetlenül távoli korokat is, mint az antikvitás? Ráadásul mindezt könnyedén, természetesen, szórakoztatva? Olvasd el Vinczellér Katalin cikkét, és megtudod!

tovább...

Héraklész - A Marvel-hősök ősatyja

Interjú Tasnádi Istvánnal a Helló, Héraklész!-ről

Az Abszolút Könyvek legújabb kötete az európai kultúra egyik legismertebb alakjának fiatalkorát és hőssé cseperedését dolgozza fel. A regény persze sokkal több, mint Herkules kalandjainak sokadik újramesélése. Az archetipikus szereplők és helyzetek mellett modern családi dinamikákról, népszerű és háttérbe szoruló testvérek kapcsolatáról, identitásról, és még sok minden másról is szól a Helló, Héraklész! Ráadásul mindezt vagány, mai nyelvezettel, és Felvidéki Miklós elképesztően vicces, képregényes illusztrációival. A kötet szerzőjével, Tasnádi Istvánnal beszélgettünk. Olvass tovább!

tovább...

92. Ünnepi Könyvhét

Nagyszerű Pagony- és Tilos az Á- könyvek 2021-ből

Mi nagyszerűen éreztük magunkat a Könyvhéten, reméljük, ti is! Azoknak, akik esetleg lemaradtak volna róla, most összegyűjtöttünk minden Pagony és Tilos az Á újdonságot, amit a Vigadó téren bemutattunk. Az egyszerűség kedvéért nem a megjelenés dátuma szerint rendeztük a könyveket, hanem életkori ajánlás alapján haladtunk az egészen kicsiktől az egészen nagyok felé. Kattints és ismerd meg a legeslegújabb könyveinket!

tovább...