Annie M.G. Schmidt varázslatos világa

Az időtálló esztétika teszi naggyá a Schmidt – Westendorp könyveket

Annie M.G. Schmidt és Fiep Westendorp nagyjából olyanok voltak a hollandoknak, mint nekünk a Janikovszky Éva – Réber László alkotópáros. Legendás szimbiózisban élő művészek, a gyermekbirodalomba bebocsátást nyert szelíd óriások. Az általuk teremtett világ generációk számára jelenti a kellemes bizsergést valahol a szív és a gyomor között félúton, ahol a honvágy is születik. Az otthonosság érzését, a meghitt nosztalgiát. És bár magabiztosan állíthatjuk, hogy nem túlzó az előbbi jellemzés, a hazai olvasók számára talán még ma is kevéssé ismertek az általuk jegyzett könyvek. A Pagonynál 2011 óta jelennek meg a kultikus életmű darabjai.

Üdvözlünk a Schmidt – Westendorp mesevilágban!

tovább...

Jó könyveket az oviba!

A lista, ami megmutatja, hogyan nevelj könyvmolyt

Manapság már az ovisoknak is örülnek egy jó színes képeskönyvnek, és valljuk be, mi magunk szülők is örülünk, hogy ha gyerekünk csoportjában valóban klassz könyvek vannak. Segítsük az óvó néniket, lepjük meg őket és a gyerekeket sok-sok könyvvel!

tovább...

Mardoska

részlet a Titi3-ból

Hamarosan megjelenik a nagyon népszerű Titi sorozat harmadik része.

Sajnos ez lesz az utolsó rész, de ne csak ezért olvassátok annál nagyobb élvezettel, hanem azért azért is, mert rengeteg új szereplő, izgalmas kalandok, és vicces történetek várnak a holland szerzőpáros népszerű könyvében.

A könyvből majd az is kiderül, miért nem szabad harapni...

A Titi a toronyház tetetjén és a Titi a parkban után Titi most állatokat ment majd...

Az új könyv címe Titi és az Időjós lesz majd.

tovább...

Egy belevaló gyerek

Annie M. G. Schmidt: Titi a parkban, illusztrálta: Fiep Westendorf

Vannak nagyon belevaló gyerekek: szabadidőben nyomozgatók, vakációs kalandorok  mint Csukás István hősei, a Fecskék és fruskák vagy akár a Pál utcai fiúk, de azért ők általában otthon vacsoráznak. És van a kemény vonal: Pán Péter meg Harisnyás Pippi, akikre nem vetül semmiféle szülői árnyék, jobbára szó sem esik felmenőkről, önállóságuk zavarbaejtő. - Szombati Enikő ajánlója a sorozat második kötetéről.

tovább...

Ki kicsoda Titiéknél?

Keress és játssz!

Ismered Titit, Penna bácsit, Ágicát? Ha nem, akkor ismerkedj meg velük most a képeken, aztán szaladj, és olvasd el a róluk szóló meseregényéinket: a Titi a toronyház tetején-t és a Titi a parkban-t. 

Keresd meg a lapon, hogy kinek melyik az árnyéka! Küldd vissza nekünk csütörtök délig a neveket a számokkal összepárosítva a titi@pagony.hu címre, és a beküldők között kisorsolunk egy Titi a parkban-t!

tovább...

A Gerlicepark

itt az új Titi könyv!

Megjelent a legújabb Titi! Ha élvezted Titi kalandjait az első kötetben, és kíváncsi vagy, mi lesz a tengerparttól elhozott titokzatos tojással, akkor a második részt is nagyon fogod élvezni!

A Gerlicepark veszélyben van, de hogy pontosan ki és mi fenyegeti parkot, az kiderül az itt következő részből...

tovább...