Igy épül a meseváros

Lámpaoltó Pöttyös néni berepül

Amália és Dodó ikerpár, a Kolumbusz utcában laknak. Pöttyös néni pedig talán boszorkány, talán vasorrú bába, talán Bors néni távoli rokona, vagy csak egy egyszerű öreg néni? Egy biztos: pöttyös a pongyolája, a főfoglalkozása pedig a lámpaoltás. Miatta van este! Csodálatos kalandokat élhettek át vele! Ismerd meg Kiss Noémit, a szerzőt és Lámpaoltó Pöttyös nénit!

tovább...

Mit főzzünk ma?

Játssz velünk szuper nyereményekért!

Recepteket és fotókat várunk, hiszen megjelent Kalas Györgyi nyomozós, gasztro meseregénye, a Tilda és a kövér macska!

tovább...

Nem kezdődött túl jól

Bemutatom a családom

Anzoról annyit kell elöljáróban tudnod, hogy nagyon-nagyon kicsi, míg a többiek nagyon nagyon nagyok... Az Abszolút könyvek-sorozat első három könyvének egyike, az Óriás a kilencéves korosztálynak szól a nagyon szerethető, érzékeny, mégis végtelenül vicces hangján. Szerintünk abszolút jó olvasni, próbáld ki te is, kattints és olvass el egy fejezetet az Óriásból!

tovább...

Így kezdődik a Gipsz

Olvasd el az izgalmas regény legelejét!

Milyen a válás, a barátság, a szerelem és a világ két kiskamasz lány szemével? Anna Woltz legújabb könyve mindenre választ ad. Most olvasd el, hogyan indul a regény, amikor a lányok életükben először vannak apjuk új lakásában. Hidd el, nagyon izgalmas lesz!

tovább...

"A legtöbb ötlet hirtelen jött"

Ismerd meg Kalas Györgyit!

"Tizenöt éve vagyok újságíró, 2003 óta dolgozom az Indexnél, de nagyon sok más helyre is írtam már, így az elmúlt 15 évben napi szinten írok, - igaz nem szépirodalmat, hanem főleg újságcikkeket. A Tilda és a kövér macska a második könyvem... - kezdte az interjút Kalas Györgyi, akivel legújabb könyve kapcsán beszélgettünk.

tovább...

Abszolút (hiány)könyvek iskolásoknak

Új sorozat indul, tudd meg, miért!

A Pagony Kiadó a Könyvfesztiválon egy friss, kiskamaszoknak szóló sorozattal debütált – az Abszolút könyvekkel. Kovács Esztert, a Pagony főszerkesztőjét kérdeztük a sorozatról és arról, hogyan tudod az olvasás számára megnyerni a 9-12 éves korosztályt. Kattints tovább, és nevelj boldogan olvasó gyereket!

tovább...

"Viru az én ideális tizenhatéveskori énem"

Interjú Szirmay Ágnessel

Megjelent a sokak által várt Szerelemre castingolva című regény folytatása. A Titkok árnyékában ? Szappanopera 2. születéséről, kulisszatitkokról faggattuk a szerzőt, Szirmay Ágnest, aki elárulta miért csúszott a regény, min dolgozik éppen és a ti kérdéseiteket is megválaszolta.

tovább...

Tele titokkal, drámai feszültséggel

Interjú Gimesi Dórával a Mini Textúrára írt jelenetéről

2018 tavaszán második alkalommal mutatják be kortárs gyerekirodalmi szerzők jeleneteit a Magyar Nemzeti Galériában. A Mini Textúrára négy vasárnapon át várják a gyerekeket és szüleiket. A kiindulópont minden jelenet esetén egy-egy, a galériában található festmény volt, amelyből a szerzők inspirációt merítettek. Bemutató: március 25-én vasárnap.

tovább...

Slavenobráz a barátom!

Intergalaktikus kalandok kezdődnek Mészöly Ágnes új könyvében!

Milyen egy igazi bolygóközi kaland? Hogyan képes egy űrlény kapcsolatot teremteni az emberekkel? Milyen ételeket esznek a különböző bolygók lakói? Mészöly Ágnes Slutty az űrből című legújabb könyvének segítségével bepillantást nyerhetsz Ali és egy nagyon szeretni való űrlény, Slutty életébe, aki egy véletlennek köszönhetően a Föld nevű ? más intergalaktikus lények szempontjából meglehetősen elmaradott ? bolygóra téved egy viharos délután...

Ismerd meg a regényt!

tovább...

Sütihasználati beállítások