Boldog szülinapot, Bogyó és Babóca!

Interjú Bartos Erikával 20 év sikertörténetéről

Mi is nehezen hisszük el, de így van: idén húsz éve jelent meg az első Bogyó és Babóca-kötet a Pagonynál. A siker azóta is töretlen, a gyerekek rajonganak Bartos Erika történeteiért. A szerzővel készült jubileumi interjút alább olvashatjátok.

tovább...

Vadadi Adrienn nélkül nincs ovi...és suli sem!

Tudj meg mindent a szerzőről és könyveiről!

Vadadi Adrienn könyveivel már szinte minden óvodás és kisiskolás szülő találkozott, és mindenki rögtön bele is szeret a meséibe. Mi a szerző titka, melyek a legkülönlegesebb könyvei, és miért ajánljuk mi? Olvasd el cikkünket a szerzőről!

tovább...

Kóstoljunk meg mindent!

Interjú Kalas Györgyivel a Világkóstoló című kötete kapcsán

"A Világkóstoló inspirációi a gyerekeim voltak, akik szerencsére hozzánk hasonlóan nagyon szeretnek utazni. Amikor tudunk, sokat utazunk együtt és nagyon érdekli őket minden, szívesen fedezik fel az idegen helyeket, ételeket, piacokat. Számomra öröm átélni, hogy mennyire nyitottak a világra, új élményekre és kultúrákra, ezért úgy gondoltam, talán más gyerekek számára is érdekes lehet egy utazós könyv." - árulta el a könyv születéséről Kalas Györgyi a vele készült interjúban.

tovább...

Julia Donaldson-rajongó vagy?

Fogadjunk, hogy ezt még te sem tudtad róla!

Elárulunk 3 olyan érdekességet, amit csak kevesen tudnak az egyik leghíresebb brit gyerekkönyvszerzőről, és ami szerintünk minden Julia Donaldson-rajongót érdekelni fog.

Olvass tovább!

tovább...

Táborozz a Pagonyban 2024 nyarán is!

Idén is két boltunk programszobáiban táborozhattok majd: a Bartók Pagonyban és a Zuglói Pagonyban. Különféle érdekes és izgalmas tematikus táborokkal várjuk a gyerekeket, hogy élményekben gazdag, feledhetetlen nyarat töltsenek el velünk! Nálunk találkozhatnak Ruminivel, legózhatnak, társasjátékozhatnak, filmet forgathatnak, alkothatnak vagy elrepülhetnek a mesék és a múzeumok világába is.

Olvass tovább, tudj meg mindent!

tovább...

Több mint egy könyvesbolt

A Bartók Pagony lett a Visa Boltok Boltja versenyének nyertese

Különleges díjjal gazdagodott a Pagony könyvesbolthálózata: az első magyarországi Visa – Boltok Boltja megmérettetésen a Bartók Pagony első helyezést ért el. Azért különösen fontos ez az elismerés a Pagony számára, mert a díjakat a vásárlói élmény és elégedettség alapján kapták meg az üzletek. Ezzel a Kiadó kapott egy erős visszajelzést arról, hogy sikerült elérni azt, ami a bolthálózat indításával célként kitűzött maga elé: a Pagony könyvesboltokba betérni kiemelkedő kulturális és közösségi élmény.

tovább...

„A legvadabb álmaimban sem...”

Interjú Annet Schaappal, az Emilia és a tenger fia szerzőjével

A 2023-as Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmával volt szerencsénk találkozni Annet Schaappal, a sokszorosan díjnyertes Emilia és a tenger fia szerzőjével. Az írónővel a kötet fordítója, Rádai Andrea beszélgetett. Ennek az interjúnak a magyar fordítását osztjuk most meg veled.

Olvass tovább!

tovább...

Helló, itt Julia Donaldson!

Szerzőportré sok-sok izgalommal

Julia Donaldson az egyik legmagasabb eladási arányokkal rendelkező gyerekkönyvszerző. Mi a titka? Milyen érdekességeket érdemes az eszedbe vésni vele kapcsolatban? Olvass tovább!

tovább...

Együtt élni a legfurább állatokkal

Ismerd meg Vibók Ildi könyveit

Vibók Ildi az állatok, az állatbarátok oldaláról közelíti meg a legmindennapibb témákat, és bebizonyítja, hogy a legfurább, „nem szeretem” lények is lehetnek cukik, kedvesek, szeretetreméltók. Sorra jelennek meg vicces ismeretterjesztő könyvei, így belevetettük magunkat a szerző állatokkal teli világába. Tartsatok velünk, és ismerjétek meg a munkásságát!

tovább...

Sütihasználati beállítások