Mia, Masa, Ciró, Medvetalp és a többiek

Agócs Írisz rajzait nem lehet nem szeretni

Mi a hasonlóság a címben szereplő nevekben? Mindenki Agócs Írisztől kapta megnyerő külsejét. Agócs Írisz illusztrációi a jellegzetes akvarell technikának köszönhetően jól felismerhetők. Készített már illusztrációt Berg Judit, Varró Dani, Tandori Dezső és Innes Shona szövegeihez is. Munkáit nemcsak a hazai közönség ismeri, rendszeresen dolgozik külföldi könyvkiadóknak is, emellett ír is meséket - mindannyiunk legnagyobb örömére.

A következőkben azokat a mesekönyveket vesszük sorra, amik elválaszthatatlanok Agócs Írisz nevétől.

Mesék Barnabásnak

Agócs Írisz kisfiának dedikált két kötete most jelent meg a Pagonynál. Az unatkozó medvebocs és az álmatlan kiscica olyan ismerős, jellegzetes élethelyzeteket mutatnak be, amik a kisgyerekek életében nap mint nap jelen vannak, éppen ezért könnyedén tudnak azonosulni a kedves kis főszereplőkkel. Mia mindent megpróbál, hogy elaludjon: finom tejet iszik, tornával próbálja kifárasztani magát, sőt, még a délutáni rajzot is befejezi és csillagokat számol, de sehogy nem jön álom a szemére. Masa pedig egész nap unatkozik: nincs kedve kirakózni, se olvasni, de még kekszet enni sem! Mindkét mese egyszerű, végtelenül kedves, és olyan kézenfekvő megoldást ad a kezünkbe, amelyek nekünk is eszünkbe juthatnak egy-egy ilyen tipikus, bosszantó hétköznapi helyzet esetén.

Rendeld meg Mia meséjét ITT, Masáét pedig ITT!

01.jpg

maszat_oltozik_borito_1000px-1.jpgMaszat – sorozat

A sorozat meséi a két-hároméves korosztályt célozzák meg, mind témájukat, mind a megfogalmazást tekintve. Berg Judit meséiben megjelennek olyan minden családban felmerülő problémák, mint az alvás, a hajvágás, a számolás vagy az együtt játszás. Minden könyvben két-két mese található, ezek nem összefüggő történetek, a folytonosságot az állandó szereplők biztosítják. A mesék szövege a célcsoport igényeinek megfelelően tömör és egyszerű. Az illusztrációk tartalmasan egészítik ki a meséket, figyelembe véve a korosztály készségeit. A sorozat sikerét bizonyítja a médiumváltás, hiszen több mese is megjelent diafilm formájában, illetve a kötetek mellett kapható a Maszat Trió társasjáték is.

Rendeld meg a részeket: Maszat játszik, Maszat a fodrásznál, Maszat és a csőtörés, Maszat a vonaton, Maszat űrhajózik, Maszat számol, Doktor Maszat, Maszat alszik, Maszat épít, Maszat öltözik

Olvasnál még Maszatról? Kattints IDE!

rajzolj_egy_krumplit_borito_1000px.jpgRajzolj egy krumplit!

A Rajzolj egy krumplit! című könyv funkcióját tekintve nem csak egy kreativitást és a finommotorikus készségeket fejlesztő foglalkoztató, de egy olyan könyv is, ami sikerélményekhez vezet, így a kisebbeknek és nagyobbaknak is segít megtapasztalni az alkotás örömét.

Krumplikból rajzolhatunk mindenféle állatot, és közben észrevétlenül egyre felszabadultabbak leszünk, egyre bátrabban fogjuk kézbe a ceruzát. Ez a könyv sok-sok gyereknek és felnőttnek tanította meg, hogy a rajzolás valójában egy boldog és örömteli időtöltés, ami bárki által elsajátítható!

Tedd kosárba itt!

Cipelő cicák – sorozat 03.jpg

A cipelő cicák hamarabb léteztek hordozható marokállatként, mint könyv lapjain. Várnai Zsuzsa textilművész macskáinak történetét a Berg Judit írta meg. Ciró, Pepe és Lőri (CiPeLő) kalandjait az óvodás korosztálynak szánta a szerzőpáros. Mind a három köteteben négy-négy mese található. A cicák és gazdáik mindennapjai első látásra nagyon hasonlítanak az átlag óvodások mindennapjaihoz. Míg a felnőttek csak játéknak látják a cicákat, a gyerekek tudják, hogy nagyon is élnek, sőt varázserővel bírnak. Ha baj van, segítenek, ha nincs, akkor örömmel csinálnak. A köteteket Agócs Írisz illusztrációi teszik bájosabbá, a lapokon legalább olyan élénken és elevenen jelennek meg a cipelők, mint amennyire kézzel foghatóak Várnai Zsuzsa marokállatkái.
A sorozat több kiadást is megélt, a kötetek méretüket tekintve kisebb változáson mentek át, az újabb kiadás már belefér egy ovis hátizsákba is, a cicák mellé.

Rendeld meg itt: Cipelő cicák a városban, Cipelő cicák a hátizsákban, Cipelő cicák a cirkuszban

Szeretnél cipelő cicás könyvjelzőt? Itt mindent megtalálsz hozzá!

Tudj meg még többet Ciróról, Pepéről és Lőriről!

Tandori Dezső medvéi04.jpg

Milyen könyvek születhetnek abból, ha két medverajongó találkozik?

Három olyan medvés kötet is megjelent Tandori Dezsőtől, melyek illusztrátora Agócs Írisz. Ebből kettő verseskötet: Medvék minden mennyiségben és Medveálom medveszárnyon, a harmadik egy meseregény: Medvetalp és barátai. Valamilyen formában már mindet ismerheti az olvasóközönség.

A Medvék minden mennyiségben több kiadó gondozásában megjelent már, így nem ismeretlen a szülők számára, találkozhattak velük gyerekkorukban. A versek magukkal ragadják a hallgatókat filozofikus hangvételükkel, azzal, ahogy a különböző hangulatokat és érzéseket közvetítik. Az illusztrációk nagyon pontosan adják vissza a versekben megjelenő érzelmeket, tökéletes egységet alkotnak velük. Míg az új kiadás különlegessége az, hogy a versek sorrendjének újraszerkesztésével új olvasatot kapott a kötet, addig a Medveálom madárszárnyon érdekessége az, hogy ugyan különböző folyóiratokban találkozhattak velük az olvasók, de ilyen formában, egy kötetben még nem jelentek meg.

A Medvetalp és barátai egy meseregény, mely az 1970-es évek végén jelent meg először. A történet különlegessége, hogy minden megtörténik benne, ami megtörténhet: a főszereplőkből mellékszereplők lesznek, a tárgyak életre kelnek, és el lehet hajózni egy trafik kirakatában fellelhető gőzhajóval. Valóság és mese tökéletes egyvelege. Nagyobb óvodásoknak esti meseként, gyakorlottabb olvasóknak önálló olvasásra is ajánljuk.


Kicsi, nagy 06.jpg

Írisz első szerzői könyve egy madár és egy elefánt barátságát mutatja be. A kötet egy kérdésfelvetéssel indul, majd mind a két szereplő szemszögéből megnézünk hat-hat szituációt. Ezekből megtudhatjuk, hogy miért lehet értékelni azt, amilyenek vagyunk: lehetünk kicsik vagy nagyok, abban kell meglelni az örömünket, amilyenek vagyunk. A kismadár és az elefánt is ugyanazokat a helyzeteket járják körbe, először a kismadár, majd az elefánt szemszögéből látjuk az adott problémát. A filozofikus hangvételű mese azt a következtetést engedi levonni, hogy mindenkinek jó, akinek van barátja. A könyv az illusztrációk redukált szín- és formavilágának is köszönheti bensőséges hangulatát. A kötet az óvodás korosztályt célozza meg, tökéletes darab együtt olvasásra és beszélgetés indítására.

Rendeld meg ITT!

Szia, jóga! 07.jpg

Agócs Írisz jógakönyve útmutató a kezdő jógabarátoknak. Jógás rajzaival már a könyv megjelenése előtt is találkozhattunk plakátokon, képeslapokon. Az illusztrálás mellett a jógának is központi szerep jut az életében, ebben a kötetben a kettő összeér. A könyv lapjain megjelenő különböző karakterek azt hivatottak megmutatni, hogy mindegy, milyen a testalkatunk, a jóga mindenkié. Három gyakorlatsorral ismerkedhetünk meg: a napüdvözlettel, a holdüdvözlettel és a földüdvözlettel. A gyakorlatok kidolgozását elismert jógaoktatók ellenőrizték, és ők írták a könyvben megjelent szöveges magyarázatot is.

A jóga nemcsak testalkatban, de korosztályban sem válogat, a kötetet az egész családnak ajánljuk.

Rendeld meg ITT!

Kapcsolódó termékek