2021-ben is belépünk a Kapun!

Folytatódnak a beszélgetések!

A reményeink szerint boldogabb új évben is folytatódnak a Kapu-beszélgetések – tanároknak és szülőknek.

tovább...

Tavaszi foglalkozásterv kiscsoportosok számára

Fenyő Enikő óvodapedagógus tavaszi foglalkozástervet készített kiscsoportosok számára. Reméljük, sokatoknak hasznos lesz majd!

tovább...

És a szlenghez kitől kértél segítséget…?

Ilyen egy online író-olvasó találkozó!

A digitális oktatás mindenkire nagy terhet ró. A tavalyi indulás után tanárok is gyerekek is egyre rutinosabbak vagyunk, online órákat tartunk és hallgatunk, gond nélkül osztunk meg képernyőt, dolgozunk közös dokumentumon. A mindennapi oktatás során azonban egyre nehezebb az órák színesítése. Ebben nyújt segítséget a Pagony online író-olvasó találkozók szervezésével.

Olvassátok el Szalay-Fegyver Erika beszámolóját!

tovább...

NAGYSZÜLEINK JÁTSZÓTERE

Kreatív írópályázat felső tagozatos diákoknak

A Pagony kiadó új tavaszi pályázatában arra biztatja felső tagozatos diákokat, hogy beszélgessenek el a nagyszülőkkel, dédszülőkkel nagy-nagynénikkel, és - bácsikkal. Meséljenek ők a saját gyerekkorukról, hogy aztán az unokák, dédunokák ebből izgalmas történetet írhassanak.

tovább...

Kísérletezz és légy kreatív! - Elektromágnes és hídépítés?

Rendhagyó pályázat 5-6. osztályosok számára!

A Pagony Kiadó különleges kalandra hív minden felfedezni, kísérletezni és alkotni vágyó 5-6. osztályos diákot. Ebben a különleges, kreatív pályázatban bárki részt vehet, akit érdekel, hogyan lehet a fizikai kísérletet és az alkotást összekapcsolni. A nagy tudósok is így kezdték....

tovább...

LEHETNÉK BÁRKI

A Pagony Kiadó/Tilos az Á könyvek VERSÍRÓ PÁLYÁZATA KÖZÉPISKOLÁSOK SZÁMÁRA

Versíró pályázatot indítunk!

Pályázatunkban arra hívunk minden verset író és olvasó középiskolást (14-19 év közötti fiatalt), hogy ne féljen feltenni azt a kérdést, "Ki vagyok én?", és ne legyen rest versben körüljárni a témát.

tovább...

2020 - A kihívások éve

Vinczellér Katalin mesél a pedagógus-programról!

A Pagony Kiadó/Tilos az Á könyvek iskolai projektje 2017 őszén kezdett körvonalazódni, és, paradox módon, épp 2020, a globális bezárkózás és izoláció éve hozta meg a szélesebb közönség számára a program láthatóvá válását. A projekt lényege röviden, hogy minél többekhez eljuttassuk a kiadó azon könyveit, amelyeket haszonnal be lehet vinni a közoktatásba.
Olvasd el, hogyan alakult a program az elmúlt év során!

tovább...

Hogyan írtam nem véletlenül egy pályázatot?

Kisiskolásoknak kiírt pályázatunk eredményei és tanulságai

Még a tanév elején hirdettük meg 4., 5. és 6. osztályos diákok számára történetíró pályázatunkat, most pedig összegezzük, amit tudni érdemes róla. Olvass tovább!

tovább...

Segítség az új utakhoz

Nyitott pedagógusoknak és őket támogató szülőknek

Tanár, szülő és diák jó esetben szövetségesek. Mindannyiu(n)k közös érdeke és célja, hogy az iskolai órák élvezetesek legyenek. 

De mikor jó egy óra?

tovább...