Vakáció mesterfokon!

Széna Bogi visszatért!

Mennyire vártuk, hogy Széna Bogi újra szórakoztasson elképesztően jópofa történeteivel! Végre itt van, és Bogi most is kócos, most is iszonyú jófej és még mindig szókimondó. Csak néha keveset látunk belőle, mert eltűnik az arca egy óriási szelet görögdinnyében.

tovább...

Tudod, hol van a világ legeslegklasszabb helye?

Széna Bogi pont ott nyaral!

Széna Bogi nem viccel: megmutatja, hogy vakációzni nem lehet csak úgy félgőzzel, azt csak szívvel-lélekkel érdemes. Indulás hajnalban, és onnantól mindent bele! Lapozz bele a mesekönyvbe, és kapj egy kis ízelítőt abból, hogyan lehet nyaralni Széna Bogi-módra!

tovább...

Irány a Nyári Pagonyfeszt!

Egy igazi nyári, családi programmal készülünk nektek június 1-én a Dürer Kertben. A Pagonyfeszten 10-14 óráig várunk benneteket változatos programokkal, koncerttel, színházzal, könyv- és társasjáték újdonságokkal, kézműves foglakozással és még sok minden mással, amiben egész biztosan örömötöket lelitek majd.

tovább...

Az új vendégeink heten lesznek, mint a gonoszok...

Olvass bele az Álmodó tornyok városa című regénybe!

Kitti imád álmodozni. Mégis, legvadabb képzeletét is felülmúlja, amikor megtudja, hogy egy egész nyarat tölthet barátaival, Biankával és Barnabással Angliában, az Álmodó tornyok városában. A három jóbarát közösen nyomozta ki a Cseresznyeliget titkát, kibogozták a Platánsor rejtélyét, így hát nem csoda, hogy angliai utazásukon is egy titok közepébe csöppennek. Ki a titokzatos Henry, aki üzeneteket küld Kittinek a túlvilágról?És mi az a Legnagyobb Tudás? Olvass bele Wéber Anikó regényébe, és tudj meg többet!

tovább...

Élőben az Álmodó tornyok városából

Kitti, Bianka és Barnabás egy újabb rejtély közepébe csöppentek!

Mi lenne, ha az osztályfőnököm szerepet kapna egy hollywoodi akciófilmben? Mi lenne, ha szuperhőssé válnék és megmenteném az osztálytársaimat egy közelgő katasztrófától? Mi lenne, ha hirtelen szembejönne velem egy szellem? Ilyen és hasonló kérdésekkel szórakoztatja magát a tizenhárom éves Kitti az iskolában, mert úgy gondolja, hogy a barátnőihez képest neki bizony egyhangú az élete. Mi lenne, ha részt vehetne egy különleges külföldi utazáson az angliai Álmodó tornyok városába?

tovább...

Íme 2023 legjobb gyerekkönyvei!

A Pagony-könyvek idén is taroltak

A Pagony mindig is az igényes gyerekkönyvek kiadása mellett kötelezte el magát. Így számunkra különösen fontos, hogy nemcsak a gyerekek, de a szakma is elismeri a könyveinket, melyeket a legnagyobb odafigyeléssel hozunk létre. Hogy minden évben jelen vagyunk a legjobbak között, óriási megerősítés abban, hogy folyamatosan sikerül valódi értéket közvetítenünk. Idén 7 díjat és 3 különdíjat osztott ki a Hubby zsűrije, amelyek közül 4-et a Pagony kapott. Nagyon büszkék vagyunk a pagonyos jelöltekre és díjazottakra, és szívből gratulálunk a többi Év Gyerekkönyve Díjat kapott szerzőnek is! Olvass tovább, és ismerd meg az összes díjnyertes könyvet!

tovább...

Egy kis csoda minden napra

Itt vannak a kedvenc művészi mesekönyveink

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél fiatalabb kortól kezdve találkozzanak különleges, léleksimogató mesékkel és csodaszép, művészi illusztrációkkal. Így nem csak a kreativitásuk, de az önkifejezésük is játszva fejlődhet, és biztosan sokkal több csodát fedezhetnek majd fel maguk körül a világban. Ebben a válogatásban a kedvenc művészi mesekönyveinket válogattuk össze. Olvass tovább!

tovább...

Mi van az erdőn túl?

Olvass bele a Szörnyen szőrös barátság című meseregénybe!

A se nem kicsi, se nem óriási, hanem inkább elég nagy erdő mélyén él Sim, a félelmetlen medve, Doles, a szörnyen szőrös kutya, Ví, a macska-enciklopédia, Jú, az egyfülű róka és Pí, a kalandvágyó leopárd. Bendl Vera varázslatos meseregénye, a Szörnyen szőrös barátság egy olyan világba vezet bennünket ahol az állatok éppúgy keresik a helyüket, mint sokszor mi is. Olvass bele a könyvbe, és fedezd fel az erdő lakóinak kalandjait!

tovább...

Szörnyű szőr, puha tappancs, és még valami sárga...

Itt a Szörnyen szőrös barátság!

Képzelj el egy mesekönyvet, amiben a gyerekkorod meséinek minden eleme szerepel, modern köntösben. Erdőben élő állatok? Pipa. Mindent legyőző barátság? Pipa. Fekete Istvánhoz méltó állatnevek? Pipa. Egy nagy kaland és utazás az ismeretlenbe? Pipa. Önismeret és félelmek legyőzése? Dupla pipa. Pont ilyen a Szörnyen szőrös barátság, Bendl Vera most megjelenő meseregénye. Olvass tovább, és ismerd meg az erdő lakóit!

tovább...

Sütihasználati beállítások