Színezd ki a Szélkirálynőt!

Hamarosan megjelenik a 10. Rumini-könyv, a Rumini és az elsüllyedt világ, de addig is, amíg megérkezik Berg Judit meseregénye, ti hangolódjatok, és színezzétek ki a híres Szélkirálynőt!

tovább...

A képek története

Művészetről gyerekeknek

A Képek története olyan, mint egy szuper térkép a ránk zúduló, minket körülvevő képrengetegben. Mintha egy nagyon nagyon sűrű erdőben járnánk: a fák ezrei monoton ritmussá olvadnak össze, amelyek mellett csak elhaladunk; nem is igazán tudunk különbséget tenni egy gyönyörűséges bükkfa vagy egy szépséges csertölgy között. De ha valaki megáll mellettük velünk, aki már felfedezte egyenként is ezeket a csodálatos lényeket, és együtt nézzük meg őket, az már egész más. “Mit látsz?” - kérdezi, és nekünk el kell gondolkodnunk, oda kell figyelnünk, hogy mit is látunk. - Olvassátok el Paulovkin Boglárka írását a Képek története gyerekeknek című könyvről!

tovább...

Gyerekkorom óta Ruminibe illő ötletekkel van tele a fejem

Interjú Berg Judittal

Hamarosan a boltokban a legújabb Rumini, úgyhogy kifaggattuk Berg Juditot: hogyan lehet tíz kötet után is inspirálódni? Milyen ötlettel indult az új rész? Milyen volt karanténban ragadva, Peruban írni? És persze megkérdeztük tőle, amit ti is rendszeresen kérdeztek tőlünk: milyen Ruminihez hasonló meseregényeket tudna ajánlani? A szerző még egy spoilert is elárult az új kötetből, úgy olvassátok!

tovább...

Miért nem a tengerben élnek a tengerimalacok?

Olvass bele a könyvbe!

Biztosan minden szülő fel tudja idézni azt az érzést, amikor a gyereke valami olyasmit kérdez tőle, amitől kicsúszik a lába alól a talaj és hirtelen azt sem tudja, hogy ez hogyan jutott utódja eszébe, nem hogy értelmes választ adjon rá. Szerencsére itt ez a szuper könyv, ami segítségünkre lesz a válaszadásban is, sőt, újabb és újabb izgalmas kérdéseket vet fel, hogy együtt fedezhessük fel a gyerekekkel a világ furcsaságait és érdekességeit.

Olvass bele most te is!

tovább...

Bolyongás a hóviharban

Itt az Éjszaka az állatkertben társasjáték!

Végre kapható boltjainkban az Éjszaka az állatkertben társasjáték! Ha ismerős nektek ez a név, akkor semmiképpen se gyanakodjatok véletlenre: van egy ilyen című könyvünk is. Kattints, és tudj meg róla mindent!

tovább...

Amit egyedül megoldottam…

Kreatívírás-pályázat 3-4. osztályos tanulóknak

Írj minimum 300, maximum 600 szóból álló fogalmazást, rövid elbeszélést egy izgalmas élményedről, amelyben TE mint főszereplő megoldottál valamilyen számodra nehéz feladatot! A történetnek nem kell mindenben a valósághoz ragaszkodnia, használd nyugodtan a fantáziádat is!

tovább...

Legyen ünnep az egész tél!

Megérkeztek a 3-5-8 perces téli mesék!

A legújabb 3-5-8 perces kötetben téli meséket találtok. Nem csak karácsonyos mesét, nem csak olyat, amiben a Mikulást várják a gyerekek, hanem az egész telet megünneplő, varázslatos és meghitt hangulatú történeteket, ami végigkísérhet majd benneteket az évszakon.

19 magyar szerző írásait gyűjtöttük csokorba ebben az igazi téli antológiában, amivel biztosan kevésbé érzitek majd hosszúnak sötét estéket!

tovább...

A Szárazság a Dugonics András Irodalmi díj shortlistjén!

Szurkolunk Rojik Tamás könyvének

Vajon milyen érzés lehet, amikor disztópiát ír az ember, és hirtelen belecsöppen? Rojik Tamással éppen ez történt. Télen megírta, tavasszal valóra vált: kijárási korlátozás, a készletek felhalmozása, a boltok kifosztása... De nemcsak aktualitásával ragadta meg az olvasók figyelmét, a Szárazság egyedi, tömör stílusa és az egyre népszerűbbé váló climate fiction műfaj is hozzátesz a sikerhez. Tudj meg többet a könyvről és a díjról!

tovább...

Kiss Judit Ágnes: Mese a fenyőfáról, aki várta a Karácsonyt

Olvass bele a 3-5-8 perces téli mesékbe!

A 3-5-8 perces mesék sorozatunk új résszel bővült, méghozzá egy igazi téli kötettel, ami az egész évszakon át elkísér majd titeket! 16 kortárs magyar szerző meséjét olvashatjátok benne, és Szimonedesz Hajnalka varázslatos, meghitt hangulatú illusztrációi díszítik.
Szuper társatok lesz a hosszú téli estéken, most pedig hoztunk nektek egy mesét, hogy kicsit elkezdhessetek hangolódni! Olvass bele a legújabb 3-5-8 perces kötetbe!

tovább...