Ismerd meg az Abszolút Könyveket!

Egy kihagyhatatlan könyvválogatás 9-12 éveseknek

Mit adjunk a gyerek kezébe, amikor már nem kisgyerek, de még nem is igazán tinédzser? Sokáig nagy kihívást jelentett számunkra olvasmányt ajánlani nekik, mert elég összetett a helyzetük. Ne legyen mese (azok már száműzve vannak a dedós kategóriába), de ne is legyen olyasmi, amit még nem feltétlenül tudnak megemészteni, mert túl nyomasztó, vagy egyszerűen nem a korosztályuknak megfelelő problémákról, sajátosságokról szól.

tovább...

Ismerd meg Goldberg Emíliát!

A Vácz Irénnek vége! szerzőjével beszélgettünk

Bemutatjuk legújabb szerzőnket, Goldberg Emíliát, aki egy fantasztikus Abszolút Könyvvel debütált! A szerzőt a Vácz Irénnek vége! filmes előzményéről, saját iskolai éveiről és jövőbeli terveiről kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

Mindenedmegvan?

Olvasd el a Vácz Irénnek vége! első fejezetét!

Megérkezett a legújabb Abszolút Könyv Goldberg Emília tollából! Fordulatos, letehetetlen regény, ami igazán fontos témákat vet fel, ráadásul egy olyan főszereplővel, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni! Olvass bele!

tovább...

Tudok úszni?

Olvasd el a Kicsimackó a Balatonon első meséjét!

Megérkezett Vadadi Adrienn és Egri Mónika fantasztikus, nyári mesekönyve! Nyaraljatok Kicsimackóékkal a Balatonon, kalandozzatok a mackócsalád új barátaival, fedezzétek fel együtt az összes Balaton-parti finomságot, egyszóval vessétek bele magatokat a nyárba! Olvasd el az első mesét a Kicsimackó a Balatonon című kötetből!

tovább...

Megérkezett a Lányka, tükörben!

Lapozz bele!

Tasi Katalin érzékeny, lírai versi mellett Szimonidesz Hajnalka káprázatosan szép illusztrációiban is gyönyörködhetünk, itt a Lányka, tükörben! Lapozz bele ebbe a csodaszép könyvbe!

tovább...

Kicsimackóval kerek a világ...

Otthon és a Balatonon is!

2021-ben ismerhettük meg Kicsimackót, Vadadi Adrienn végtelenül cuki mesehősét, és vele együtt természetesen az ötletes és türelmes mackószülőket. A Kicsimackó című kötetben az ovisok hétköznapi kalandjait, konfliktusait, kihívásait mesélte el a szerző, a legújabb, Kicsimackó a Balatonon című részben pedig nyaralni indul a mackócsalád! Ebben a cikkben felelevenítjük, miért szeretjük annyira Kicsimackóékat, és bemutatjuk legújabb kalandjaikat is! Olvass tovább!

tovább...

Szellem az iskola tetején

Goldberg Emília: Vácz Irénnek vége!

Most őszintén! Ki nem vágyott arra iskolásként, hogy legyen egy saját, vicces szelleme, akit csak ő lát és hall, és aki a maga módján átsegíti a mindennapok nehézségein? Talán volt is hasonló, kitalált barátunk, akivel mindent megoszthattunk, és aki mindig mellettünk állt. Goldberg Emília regényében ez az alak egy cinikus figura, aki előszeretettel gúnyolódik, és aki legszívesebben nassol vagy szunyókál. Mégis ő az egyetlen, aki a hatodikos Eszternek erőt tud adni ahhoz, hogy legyőzze a szorongásait és megtanuljon kiállni magáért. Mindezt rengeteg humorral, egy letehetetlen új Abszolút Könyvben! Olvass tovább!

tovább...

Mit látsz a gyerekkor tükrében?

Mit látsz a gyerekkor tükrében?

Ez valójában nem egy könyv, hanem egy könyvborítók közé zárt varázsdoboz. Ha kinyitjuk, kiszabadul a gyerekkor varázslata. Lapozgassátok, olvasgassátok, csodáljátok meg Tasi Katalin és Szimonidesz Hajnalka új könyv-varázslatát! Itt a Lányka, tükörben!

tovább...

Gimesi Dóra varázslatos világai

Megkérkezett az Emma csöndje!

Gimesi Dóra az egyik legegyedibb hangú kortárs gyerekkönyvszerző, egyben az egyik legsokrétűbb is. Legyen az olvasó 3 vagy akár 33 éves, mindenképpen találni fog kedvére valót a könyvei között. Történeteit olvasva nevetünk, elgondolkozunk, elérzékenyülünk, megváltozunk... Valami olyan mélyen emberi, lényegi dolgot jár körbe minden meséjében, amit talán meg sem fogalmaztunk, amire azonban mégis ismerősként, közösként csodálkozunk rá. Ebben a cikkben körüljárjuk, miért is szeretjük annyira Gimesi Dóra varázslatos világait, és bemutatjuk legújabb mesekönyvét is!

tovább...