Üdvözöllek Anyaverzumban!

Egy különleges vásárlói beszámoló

A Pagony-boltokban kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy a vásárlás és a boltban töltött idő egyaránt élvezetes legyen szülőknek és gyerekeknek. Amellett, hogy minőségi olvasnivalóval lássuk el a kicsiket, az is nagyon fontos számunkra, hogy a vendégeink kellemes élményekkel távozzanak, és örömmel térjenek vissza hozzánk. Nemrégiben kaptunk egy elképesztően kedves vásárlói levelet, ami ismételten bizonyította számunkra, hogy jó úton járunk. Olvassátok el ti is!

tovább...

Új tanév – új Kapuk

Az irodalom újból visszavág

Itt van az ősz, itt van újra, s nyílnak az újabb Kapuk a kortárs irodalomra. Csatlakozz az online találkozónkhoz szeptember 15-én!

tovább...

"Egy kovászos kenyér házi vajjal néha bőven elég a boldogsághoz."

Kalas Györgyivel beszélgettünk

Mi imádjuk a Sandwich grófja és a nápolyi pizzát, és úgy látjuk, ti is szívesen olvastok az ételek történetéről. Most bepillanthattok a kulisszák mögé! Ismerjétek meg a könyv szerzőjét, Kalas Györgyit, és tudjatok meg mindent arról, hogy született ez a szuper könyv!

tovább...

Trikó és Nyamm, meg az UNICEF

Mindannyian tudunk segíteni - Interjú Berg Judittal

Hogyan segíti Trikó és Nyamm az UNICEF munkáját? A következő interjúból megtudhatod! Berg Judit, a Két kis dínó sorozat írója mesél az UNICEF-fel közös munkájáról, arról, hogyan lett a két kiéhezett időutazóból világjáró kalandor, és arról, hogyan segíthet bárki, hogy egy jobb világban éljünk. Olvass tovább!

tovább...

Interjú Kolozsi Lászlóval

Farkas Bercitől A Hold emlékeiig

Kik vagyunk az emlékeink nélkül? Hogyan lesz egy forgatókönyvből regény? És hogy lehet, hogy minden hét-nyolcéves tudja, ki az a Farkas Berci? Kolozsi Lászlót legújabb ifjúsági regényéről, A Hold emlékeiről kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

Matyi tigrissel álmodik

Olvass el egy mesét Bendl Vera új kötetéből!

Megjelent Bendl Vera legújabb kötete, a Matyi tigrissel álmodik, tele gyönyörű, gondolkodós, beszélgetős mesékkel! Ízelítőképp itt az első mese. Mély, és érzékeny hangjával, közvetlen egyszerűségével és Szimonidesz Hajnalka csodás illusztrációival garantáltan le fog venni a lábadról! Olvass bele!

tovább...

Kicsik szemével a világ

Könyvek és sorozatok az ovisok nézőpontjából

Vitathatatlanul fontos, hogy sokat olvassunk a gyerekeknek, de mi érdekelheti igazán az óvodást korosztályt? Természetesen azok a történetek, amik róluk és nekik szólnak. Különösen, ha némi varázslat, vagy pár aranyos állat is helyet kap a mesékben! Olyan könyveket gyűjtöttünk össze neked, amik mind a kicsik nézőpontjából szólnak, és amelyek lapozgatása rengeteg pozitívumot hozhat a gyerekek életébe. Kattints, és nézd meg a mi kedvenceinket!

tovább...

Fogadj örökbe egy tigrist!

Beszélgetős mesék kicsiknek

Egy tigris félelmetes, de ha közel jön, kiderülhet, hogy nem is veszélyes, sőt. Így van ez a való élet sok jelenségével: érdemes közelről megnézni őket. Fedezzük fel Matyi és a tigris szemével újra a mindennapjainkat és beszélgessünk róla közösen! Tudj meg mindent Bendl Vera legújabb mesekönyvéről!

tovább...

Hogy volt? - Nagyi, mesélj!

Wéber Anikó: Luca és Máté régi körhintája

Olyan könyvet szeretnél, ami amellett, hogy könnyeden és észrevétlenül ismerteti meg a gyerekekkel a 19. századi életet, még a generációk közötti távolságot is képes csökkenteni? Ami a gyerekek nézőpontjából mutat be olyan híres történelmi nőalakokat, mint például Szendrey Júlia, és ami bepillantást enged abba is, milyen lehetett a monarchia korában gyereknek lenni? Aminek hatására talán könnyebben kezdhettek el beszélgetni a nagyival, papival arról, vajon az ő idejükben hogy volt? Akkor a Luca és Máté régi körhintáját keresed! Olvass tovább, és tudj meg mindent erről a nagyszerű igaz-mesekönyvről!

tovább...