Az időkapu őre

Olvass bele Berg Judit könyvébe!

Berg Judit szuper, fordulatos regényt írt az Abszolút Töri sorozatba! A középpontban ezúttal Petőfi Sándor áll és az 1840-es évek. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

3+1 ok, amiért el akarod olvasni Berg Judit új regényét

Ismerd meg Petőfi és Szendrey Júlia egy új arcát az Abszolút Töri sorozatban

Megjelent Berg Judit Abszolút Töri-regénye, a Szélvésztől kergetve! Mi már alig vártuk, reméljük, ti is. Ismét megnyílik a varázslatos platánfa, mi pedig alámerülhetünk az időalagutakba, hogy megismerjük az 1840-es éveket, Petőfit, Júliát, Egressyéket, Jókait és még sok mindenki mást. Összegyűjtöttük a legfontosabb okokat, amiért nem akarod kihagyni ezt a könyvet. Olvass tovább!

tovább...

"Kellő lendülettel és összefogással kifordíthatják a sarkából a világot"

Berg Judittal beszélgettünk Szélvésztől kergetve című regényéről

Megérkezett Berg Judit várva várt könyve az Abszolút Töri sorozatban. Itt a Szélvésztől kergetve! A szerzővel alkotásról, inspirációról, kutatómunkáról és persze Petőfiről beszélgettünk. Olvass tovább!

tovább...

Miről szól a történelem, amikor nincs háború?

Abszolút Töri a boldog békeidőkben, megérkezett a Gőzgépek és pomponlányok

Abszolút Töri-rajongók, figyelem, szuper hírünk van a számotokra! Berg Judit petőfis könyvével egyidőben megérkezett egy másik várva várt kötet is a sorozatban, Baráth Katalin regénye, ami az iparosodás éveibe, a boldog békeidőkbe kalauzol minket. Itt a Gőzgépek és pomponlányok. Olvass tovább!

tovább...

Zenta, 1895

Olvasd el a Gőzgépek és pomponlányok első fejezetét!

A Gőzgépek és pomponlányok egy sodró lendületű ifjúsági regény. Rengeteg benne a remek dramaturgiával megírt párbeszéd, ami miatt úgy is érezhetjük olvasás közben, mintha egy elragadó kosztümös filmet néznénk. Baráth Katalin tökéletes érzékkel adagolja a humort, a hiteles történelmi információkat és a jelenleg is aktuális társadalmi kérdéseket.

Olvass bele!

tovább...

„Sose becsüld alá az olvasóid képességeit”

Baráth Katalinnal beszélgettünk

Vajon milyenek voltak a boldog békeidők? És hogyan változtatta meg az éppen zajló iparosodás a parasztfiúk, úrikisasszonyok és mérnök urak életét? Baráth Katalin Abszolút Töri regényéből, a Gőzgépek és pomponlányokból kiderül! Olvasd el a szerzővel készült interjúnkat!

tovább...

Sétálj bele a történelembe!

Megérkeztek az első Abszolút Kalandséta könyvek!

Sok rajongója van a Pagony Abszolút Töri sorozatának – és mi is nagyon szeretjük a szerkesztőségben ezeket a könyveket. A fordulatos, kalandos, múltban játszódó történetekből egy csomó minden kiderül arról is, hogy hogyan nézett ki Budapest (területe) száz vagy éppen ezer éve, és hogyan éltek itt az emberek.

Mivel nagyon szeretünk a városban sétálni és biciklizni, úgy gondoltuk, ezeket a kalandokat még élőbbé tesszük, ha egy-egy kalandséta keretében végigjárhatóak a regények helyszínei! Elsőként 1867-be és 1956-ba utazhatunk el!

Olvasd el Győri Hanna, a Pagony szerkesztője és a sétakönyvek társszerzője cikkét!

tovább...

Abszolút folklór, abszolút fantasy

Rojik Tamás: Holdezüst és éjsötét

Ha azt mondjuk, folklórra épülő fantasztikus regény, szinte biztos, hogy elsőre valamilyen vikinges vagy kelta mitologikus történet jut az eszedbe. Esetleg valami görög-római alapokon nyugvó könyv, talán az egyiptomi mitológiára épülő Füstmágus. De arra gondoltál már, hogy a gyerekkorunkból ismert népmesék is éppen annyira alkalmas alapjai egy jó fantasy regénynek, mint az ír tündérek és az északi istenek? Mutatunk egy példát, ami bebizonyítja. Olvass tovább!

tovább...

Megérkezett a Holdezüst és éjsötét!

Olvasd el az első fejezetet!

Itt van Rojik Tamás legújabb regénye az Abszolút Könyvek sorozatban! A Holdezüst és éjsötét egy ismert népmese, az égig érő fa történetét meséli újra egy modern, fantasztikus regényben. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...