Játszd el a Graffalót plüssökkel!

Donaldson-rajongóknak kötelező!

Julia Donaldson másfél évtizede rendkívüli népszerűségnek örvend hazájában, Angliában, de úgy tűnik, a Donaldson-kultusz begyűrűzik Magyarországra is. Egyre több könyvét olvashatjátok magyarul is: talán hallottatok már Tüköry Lédáról, vagy Behemankáról, az óriáslányról, de a legnépszerűbbek egyértelműen a láncmeseszerű történeteket tartalmazó lapozói, ezek közül is A graffaló és A graffalókölyök. A nemrég a boltokba került Graffaló-plüssök minden Donaldson-rajongó kedvencei lesznek, ez biztos!

tovább...

A leglegleg Pagony-könyvek kicsiknek-nagyoknak

Válogass korosztályokra lebontott ajánlónkból!

Azt szeretem a Pagony-könyvekben, hogy annyira sokfélék. Van köztük klasszikus, gyönyörű illusztrációkkal díszített nagyalakú mesekönyv, van köztük meghitt hangulatú, és olyan is, aminek minden során nagyokat lehet nevetni. Van olyan, amelyiket gyerekek tömegei követelik esti mesének, de olyan is, amit a szülők (is) forgatnak elalvás előtt. Van fiúsabb, van lányosabb, van olyan, ami egy aktuális témát dolgoz fel, és olyan is, ami tabutémákra is kitér. Mindegyik tökéletesen alkalmas arra, hogy már a legfiatalabbakkal is megismertesse, megszerettesse az olvasást. Most összeszedtük a legeslegebb Pagony-könyveket, hogy könnyebb legyen a választás.

tovább...

A mese, amit legszívesebben egész nap olvasnál

Egy vérbeli mackós könyv

A Medvetalp és barátai egy nagyon szuper vérbeli mackós könyv, mindenkinek, akinek valaha volt mackója! Igazi mese, zárt, egész és teljes, szóról szóra tökéletes, minden mondat a helyén van. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeret mesélni és játszani, aki nem felejt el az élet forgatagában gyerek maradni, aki képtelen a mackóját a padlásra, vagy a pincébe száműzni!

tovább...

Biri és Brúnó barkácsmeséi

a Cellux csoport ajánlásával

A Cellux Csoport évek óta tart alkotó foglalkozásokat, ahol a környezettudatos szemlélettel barátkozhatnak meg a gyerekek. Ebben a könyvben olyan játékok és tárgyak elkészítését mutatjuk be, amelyek újrahasznosítással készíthetőek el.

tovább...

Egy könyv (nem csak) kockáknak

Pillants bele a Minecraft világába!

A Minecraft a kockák világa. Kocka alakú blokkokból áll minden. Kockákból van a föld a lábunk alatt, kockákból vannak a fák, a hegyek, az állatok, de még a Nap is. Mi magunk is két blokk magas, szögletes vállú, kockafejű emberek vagyunk. Az Alkoss és építs - Hihetetlen Minecraft városokban 36 lélegzetállító Minecraft-projektet találunk, rengeteg, a játékhoz elengedhetetlen hasznos tippel fűszerezve. Minecraft-őrülteknek kötelező!

tovább...

Hat új könyv az egész családnak

Szemezgess a Scolar újdonságai közül!

A Scolar gondozásában megjelent új könyvek egytől egyig lenyűgöztek! Találunk benne olyat, ami messzi korokba repít minket vissza, kisiskolásoknak való foglalkoztatót, de olyat is, amivel felidézhetjük a nyár hangulatát… Lássuk a szemlét!

tovább...

A nagykorúság küszöbén

Egy fangirl története

Mára az amerikai tömegkultúra olyan mennyiségben öntötte el az egész világot, hogy az embernek az az érzése, hogy több ezer kilométer távolságból is csukott szemmel eligazodna mondjuk egy Egyesült Államokban található kisváros  gimis bálján, vagy bárhol egy hálaadási családi ünnepségen, és pontosan tudná, hogy mit jelentenek az egyetemi bulis hétköznapok. A Fangirl is egy ilyen közhelyesnek számító alapszituval indul...

tovább...

Ponyvaregény 2.0

Kala, Nyikov, Rózsa és Füzér története

A Kalasnyikov és Rózsafüzér a Fekete András-Grancsa Gergely szerzőpáros első regénye, de remélhetőleg nem az utolsó. Egy bevállalós sztori útkeresésről, sok-sok kulturális utalással és rendkívül szabados nyelvhasználattal. Vigyázat, mélyvíz! Csak úszóknak!

tovább...

Ébresztő!

Kemény Zsófi a 7 napról és a bullyingról

"A 7 nap egy bátor könyv az iskolai zaklatásról. Jess kövér, Kez pedig gonosz. Itt körülbelül le is zárhatnánk a sztorit; Kez nyilván csúfolja Jess-t, aki ettől nyilván nem érzi magát túl jól, nyilván lesz valami nagy tragédia a végén, hogy komoly tét legyen, de végül nyilván happy end lesz mégis. Gondolná az ember." Olvassátok Kemény Zsófi ajánlóját!

tovább...

Sütihasználati beállítások