Ne csak olvass, játssz is!

Új társasaink könyveink mellé az egész családnak

A Pagony gondolt egy nagyot, és játékkészítésbe fogott. És ha már elkezdte, meg sem állt három társasjátékig. Lássuk hát őket! Olvasd el ajánlókat, és válassz kedvedre!
A játékokat megtalálod a Pagonyokban és a nagyobb könyves- és játékboltokban!

tovább...

Így társasozik Berg Judit és Kemény Zsófi

Tarts velük, less el ötleteket az írónőktől!

Mindenki szeret társasozni, még az írók is. Most arra voltunk kváncsiak, mivel-kivel játszik legszívesebben Berg Judit és Kemény Zsófi. Olvassátok el és esetleg ti is próbáljátok ki kedvenc társasjátékaikat, például a Catan telepeseit!

tovább...

Varázsolj Stuart Hortennel!

A pöttöm mágus pöttöm örököse

A kis (tényleg nagyon kicsi) Stuart Horten elégedett lehet az életével. Megvan mindene. Szülei szeretik őt, meg egymást is, a munkájukért meg egyenesen bolondulnak. Otthon megvan mindenük. Stuartnak van nyolcsebességes biciklije, egy tó a kertjükben, egy lombház az egyik fán, és még barátai is vannak. Egyszóval Stuart Horten élete nagyon kellemesen telik.

tovább...

Film a könyvben, könyv a filmben

Részlet a Kalasnyikov és Rózsafüzérből

"A zenekar mellett saját filmet is akartak készíteni. Egy olyan filmet, mint az igazán nagyok, ami látszólag marhaság, röhögsz rajta, miközben valójában a végső nagy kérdéseket feszegeti. „Amit csinálunk, azt élvezzük! Azt élvezzük, amit csinálunk!” – ez volt Kala életfilozófiája. „Egyszerűen csak élvezzünk, te barom!” – szólta le mindig Nyikov."
Olvass bele a Kalasnyikov és Rózsafüzérbe – a könyvbe, ami látszólag marhaság, röhögsz rajta, miközben valójában a végső nagy kérdéseket feszegeti...

tovább...

Stuart Horten színre lép

Olvass bele a sorozat első kötetébe!

Kevés annál rosszabb dolog van, mint amikor a szüleid – a megkérdezésed nélkül – úgy döntenek, hogy költözzetek új városba. Ráadásul pont nyár ELEJÉN. Amikor a tízéves Stuart családja a kellemes és családias hangulatú, egyszóval tökéletesen unalmas Beetonba költözik, a kisfiú biztosra veszi, hogy élete legegyhangúbb nyara következik. A dolgok azonban megérkezése után nem sokkal érdekes fordulatot vesznek... Olvass bele a most megjelent sorozat első kötetébe, a Stuart Horten mágikus masináiba!

tovább...

132 fülig érő száj

Mesebeli üdvözlet Kőhalmi Feri bűvésztől

"Bűvész és óvodapedagógus szemmel olvastam el nap mint nap Szofi és Feribűvész történetét, míg rájöttem a titkára, ami nem más, mint a mosoly...
Százharminckét fülig érő szájat számoltam meg a könyvben!"
– Olvasd el Feribűvész varázsaltos ajánlóját Harcos Bálint legújabb könyvéről, a Szofi tüsszent folytatásáról, a Szofi varázsolról!

tovább...

Holnaptól tényleg minden rendben

Egy tizennégy éves problémái

Bárki mondhat bármit, nyolcadikosnak lenni nem könnyű. Sőt talán ez az egyetlen olyan időszak az ember életében, amikor később sem csak legyint rá és nevet egyet, hanem utólag nézve is emlékszik rá, hogy milyen kemény volt tizennégy évesnek lenni. A Most akkor járunk?-ból már megismert Beni a folytatásban napjainkban, 2015 őszén, tizenhat éves fejjel meséli el, hogy milyen volt az a bizonyos 2013/2014-es tanév, hogy hogyan birkózott meg azokkal a problémákkal, amikkel a legtöbb nyolcadikosnak szintén szembe kell néznie.

tovább...

"A saját anyám is rajtam röhögött..."

Részlet Tallér Edina új könyvéből

Beni élete ott folytatódik, ahol a Most akkor járunk?-ban abbamaradt. Barátnője, Eszter New Yorkba költözött, és egyre nehezebben megy a vele való kommunikáció; közeleg a felvételi, és valahogy senki sem képes semmi másról beszélni; Fedor egyre furcsábban viselkedik, Andris agya pedig csak a csajok és a sport körül jár... A kérdés csak az, hogy mi legyen ezután. Olvass bele Tallér Edina legújabb könyvébe, a Holnaptól minden rendbenbe!

tovább...

"Ez egy olyan terep, ahol szabadon őrültködhetünk"

Interjú az idei Aranyvackor-pályázat győztes párosával

"Ifjúsági regény (képeskönyv) a hétköznap hatalmáról, és a megszokás lehetetlenségéről. Lebénuló lábbal hogyan lehet új életet kezdeni? Vagy a régit folytatni? Mert létezik talán egy hely, ahol a család még utoljára felléphet együtt, megjavítva a teljesen elromlott hétköznapokat. Az iszákos nagymamából kötéltáncos, a rég elhunyt nagypapából a porondmester zsebórája lesz...
Mindenki kap egy utolsó esélyt, hátha sikerül, ami a mostban lehetetlen és egyre lehetetlenebb." – Interjú Szabó Imola Juliannával és Metzing Eszterrel, az idei Aranyvackor-pályázat első helyezettjeivel.

tovább...

Sütihasználati beállítások