Mini regények kis olvasóknak

Szeretek olvasni! sorozat újabb kötetei

A Tessloff kiadó kezdő olvasóknak szóló, zsebbe való színes kis könyvecskéit csak be kell dobni az iskolatáskába, és máris van mit olvasni szünetben, délután, esetleg a pad alatt... A sorozat első darabjai külföldi szerzők művei, és elég sok bonyolultabb fordulat van bennük, ám most három fiatal magyar szerző írt a sorozatba: Bartók Imre egy űrlényekkel teli iskolába, Mán-Várhegyi Réka egy nyomozó fodrász szalonjába, Sepsi László pedig egy lopkodós éjszakai manó nyomába vezet minket.

tovább...

Kreatív írás mindenkinek!

Irigykedem a mostani gyerekekre! Ha nekem lett volna olyan könyvem, mint a Fogalmazóka vagy a Kreatív írás a Tesslofftól, még az is lehet, hogy író lettem volna. Mert mindig ötös voltam fogalmazásból, de valahogy a Toldi Miklós jellemzése, és Az én szobám belülről nem indított be kellőképpen, aztán a gimnáziumban úgy döntöttem, hogy olyan jót úgyse tudnék írni, mint amiket olvasok, úgyhogy felejtsük el az egészet.

tovább...

Szüreti mulatság

Olvass el egy igazi őszi mesét Vadadi Adrienn Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek című könyvéből, és közben nézegesd Pásztohy Panka rajzait!

tovább...

Amíg utazunk - társasjáték!

Hamarosan nagy újdonsággal várunk titeket a Pagonyban: a könyveinkből társasjátékokat is készítünk! A kisiskolás korosztály a könyvekben már megszerette Gévai Csilla és Baranyai (b) András közlekedős meséit, és most igaziból utazhat busszal, metrón, villamoson Budapesten, meglátogathatja a híres épületeket és Domáék életének fontos helyszíneit és megismerheti a város közlekedését.

tovább...

Repülj át az óceánon!

Az Amíg utazunk-sorozat

Gévai Csilla és Baranyai (b) András sorozatának harmadik kötetében Doma, Panni és Bali bácsi élete a repülés körül forog, mert anyát és Bali bácsit meghívták Alaszkába egy konferenciára. Persze a gyerekek nem hagyják annyiban a dolgot, és kiügyeskedik, hogy ők is velük tartsanak. Sok-sok repülős kiállítás után a fél világot átrepülik a Budapest-London-Seattle-Fairbanks-Kotzebue útvonalon, és mi is mindent megtudunk a repülésről. - Milán ajánlója

tovább...

Amíg repülünk

Részlet Gévai Csilla könyvéből Baranyai (b) András rajzaival

Domáék repülni készülődnek, járunk velük a Ferihegyen, a Repüléstörténeti Kiállításon, Budapest egykorvolt hidroplán kikötőjében, és azt is megtudjuk, kik és hogyan találták fel a repülést. Olvass részletet a hamarosan megjelenő könyvből!

tovább...

8 szép könyv a nyárra!

Művészi újdonságok 2-10 éves korig

Olyan mesekönyveket válogattunk, amelyeket a rajzokra kényes, művelt vásárlóink is szívesen adnak a gyerekeik kezébe, és a legtöbbjük újdonság, talán még hiányzik a polcról. Figyeltünk, hogy a szöveg is legalább annyira egyedi, különleges legyen, mint a rajz. Lapozzatok bele a mi kedvenceinkbe, és az válogassatok a művészi könyvekből a boltban! (A kép Hanga Réka munkája)

tovább...

Az 5 legszebb játékunk ovisoknak

Djeco játékok a Pagonyból

Szeretitek a szép játékokat? És a jó játékokat? Olyanokat, amiket a legkisebbek szívesen játszanak, és a szülők is szívesen vesznek kézbe? Esetleg olyasmit szeretnétek, amivel a kisebb és a nagyobb is együtt tud játszani? Akkor olvassátok el a Pagony legrégebbi boltosának, Jankának, a játékok szakértőjének az ajánlását az új, művészi szépségű játékainkról, és válogassatok!

tovább...

Hajtogass repülőt Domával!

Hamarosan kézbe veheted Gévai Csilla és Baranyai (b) András könyvét, az Amíg repülünköt, amelyben jó ismerőseink, Doma, Panni és Bali bácsi Alaszkába utaznak. Rengeteget repülnek, és bemutatják Budapest repülős nevezetességeit. Te is velük repülhetsz a papírrepülőnkkel! Hajtogasd meg, és repüljetek!

tovább...

Sütihasználati beállítások