Két kihagyhatatlan képeskönyv a Könyvhétről!

Van egy immár hatéves kislányom, aki a képeskönyveket szereti. Nem azokat a könyveket, amikben van kép, azaz nem pusztán az illusztrált mesekönyveket, de az igazi képeskönyveket, ahol a képet böngészni, nézegetni, értelmezni lehet. Ahol a kép maga is egy történet, avagy más esetben csak a képből is követhető a történet. Hogy ez azért van-e, mert második gyerekként oly mértékben volt elhanyagolt, hogy mindig az önálló “olvasásra” szorult, és az értelmezhetetlen, ellenálló betűket megutálta, vagy azért, mert már újszülöttként is első dolga volt hatalmas szemeit kinyitni és alaposan szemügyre venni mindent, örök rejtély marad.

tovább...

Mi kerüljön a bőröndbe?

Könyv és játékötletek a nyárra

Itt az idő, csomagoljunk, irány a Balcsi, a tenger, a magas hegyek, vagy ismeretlen városok. Mi is bepakoltunk sok-sok mindent, könyvet, játékot. Kukkantsatok be a Pagony bőröndjébe, és olvassátok el, mit ajánl a nyári utazáshoz Dió és Orsi, akikkel a Bartók Béla úti budai Pagonyban találkozhattok.

tovább...

Lazulós nyári olvasás

Öt könyv, hogy jól induljon a nyár

Olyan könyvet ajánlunk most nektek, amiket együtt is nagy nevetések közepette tudtok olvasni, mert egyrészt felidézhetnek bennetek is sok-sok régi nyár emléket, amit jó megosztani a gyerekekkel, másrészt pedig jó újabb és újabb történeket, szereplőket és könyveket megismerni. Most Bagossy Laura, a Pozsonyi úti bolt vezetője mutatja meg, ők miket olvasnak már most!

tovább...

Öt tökéletes könyv!

2014 legjobb gyerekkönyvei

Az idei Év gyerekkönyveit egytől egyig érdemes elolvasni, megismerni! Rövid összefoglalónkban szemlézzük, hogy hogyan ajánlották őket - határtalanul lelkesen - a Pagony kritikusai. Szépek, jók, irodalmak - fogyasszátok egészséggel!

tovább...

Várom a folytatást!

Hanga és a lényegrablók

Ha tényleg egy jó és izgalmas nyári olvasmányt szeretnél a kiskamaszod kezébe adni, akkor Mészöly Ágnes sorozatának első része a legjobb választás! 144 oldal szórakozás, humor felsőfokon, egy igazi nyomozós kalandregény kiskamaszoknak és neked is! - Milán ajánlója

tovább...

2014 legjobb gyerekkönyvei

Az Ünnepi Könyvhét programsorozatának részeként a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében szombaton kiosztották a tavalyi év legjobb gyermekkönyveinek járó díjakat.

tovább...

Marék Veronika kapta a Pagony Vándortoll-díját

Bartos Erika volt a díjátadó, íme laudációja:

"Amikor 2014-ben elsőként átvehettem a Pagony által alapított Vándortoll-díjat, nagyon boldog voltam. Megtisztelőnek, felemelőnek éreztem. De még inkább örültem, amikor megtudtam, hogy a következő évben én adhatom tovább jelképesen ezt a kitüntetést, én tehetek javaslatot, ki legyen a díjazott 2015-ben. Egy percig sem kellett gondolkodnom, azonnal tudtam, hogy Marék Veronikának adnám át ezt a díjat legszívesebben.

tovább...

Milyen izgalmas a világ!

Folytatódik a BABILON kiadó Tudás 30 másodpercben sorozata

A BABILON kiadó (korábban Tessloff-Babilon) immár több mint negyedszázada a tartalmas és szórakoztató, igényes és elgondolkodtató ismeretterjesztő könyvek szolgáltatója. Olyan könyveké, melyek nem csak a gyerekek tudását mélyítik el, fokozva érdeklődésüket az univerzum titkainak kifürkészésére, hanem amelyek hatására a felnőttek is újult lelkesedéssel vetik bele magukat az ismeretszerzésbe. Egy-egy témát egy-egy oldalpáron fejtenek ki bravúros közvetlenséggel és alapossággal, könnyen érthetően. Fantasztikusan szórakoztató, igényes illusztrációk mellett 3 másodpercben ott a lényeg, mi több: játékos kísérletek, otthon végrehajtható feladatokat is találsz, melyek remekül modellezik a világ működését alakító erőket kicsiben!

tovább...

Vakáció mellé elengedhetetlen!

két új könyvünk nyárra

Akár a tengerpartra készültök, akár otthon töltitek a nyarat, ezzel a két új Pagonyos könyvvel garantáltan nem fogtok unatkozni! Fergeteges cseh humor repítsen őserdőtől az Alpokig, vagy egyszerűen csak költözz be az Alma utca 22-be, és szeresd az olyan meséket, amiben magadra ismerhetsz! - Győri Hanna ajánlója

tovább...

Sütihasználati beállítások