Irány az erdő! - sünis kistáska-készítés

Győri Bori kreatív blogja

Végre itt a jó idő, irány az erdő! A kirándulásban a legnagyobb kihívás az elindulás. Hiszen nem is kell más, csak több adag váltóruha arra az esetre, ha kisebb baleset történne az autóban, a patak mellett, a pont útba eső dagonyáknál. Továbbá egy hadseregre való élelem, t.i. szendvicshegyek, almák, egy bizonyosfajta tea a kulacsba, csúcscsoki, térkép, fényképezőgép, hordozó (járni nemtudóknak és nemakaróknak), külön víz a kutyának, labda, póráz, stb. Amikor egy egyszerű, közeli túrához megtömtük a legnagyobb hátizsákot, és végre indulnánk, akkor előjönnek a gyerekek egy-egy kisebb cekkernyi cuccal. Mert mindeközben ők sem tétlenkedtek, pakoltak teljes gőzzel, csak a legszükségesebb harminc mütyürt. Természetesen nekik is hozni kell valamit, saját jogon, ezt nem vitathatjuk el, csak hát a mennyiség néha komoly vita tárgya.

tovább...

Vesd bele magad!

Megújult a népszerű Mi MICSODA sorozat - keresd őket nálunk is

A Tessloff Babilon az ifjúsági ismeretterjesztés és gyerekkönyvkiadás vezető kiadója már 25 éve. Képeskönyvek, rejtvényfüzetek, foglalkoztatók, mesék, készségfejlesztő- és ismeretterjesztő könyvek sorát kínálják a fiatal könyvbarátoknak. Amellett hogy igazán szépek, tartalmasak és szórakoztatnak, elgondolkodtatnak, kicsik és nagyok mindig tanulhatnak ezekből a könyvekből, jobban megismerhetik a világot. A Mi MICSODA sorozat a Babilon kiadó egyik legismertebb kiadványa, mely a tavalyi évtől folyamatosan megújul, hogy mindenki belevethesse magát!

tovább...

Előbb a vers, aztán a dallam

Interjú Gryllus Vilmossal

Nincs olyan gyerek - és már felnőtt sem – aki ne tudna fejből legalább tíz Gryllus dalt. A mi diófánk, vagy a Maszkabál dalai örökre belemásztak a fülünkbe. nem lehet őket megunni.
Kutyát kérek, kiskutyát! és Mókus, mókus mit csinálsz? címmel most a legkisebbeknek jelent meg kiadónk gondozásában két lapozó Horváth Ildi illusztrációival. A kötet megjelenése kapcsán kérdeztük a mindig mosolygó Gryllus Vilmost versekről, dalokról.

tovább...

„Jobban érzem magam a gazdi szerepében”

interjú Pásztohy Pankával

Pásztohy Panka az egyik legnagyobb kutyabarát illusztrátorunk, aki most íróként is bemutatkozik nálunk. Mentsük meg a kiskutyám! címmel megjelent könyve a felelős kutyatartásról, az örökbefogadásról szól. Ennek kapcsán kérdeztük kutyákról, rajzolásról.

tovább...

Színezd ki Lilit és Pitypangot!

Színező Pásztohy Panka könyvéhez

Megjelent Pásztohy Panka első saját mesekönyve, a Mentsük meg a kiskutyám!-at. Az illusztrátor-szerző évek óta foglalkozik kutyákkal és kutyák örökbefogadásával, és most könyvet írt a témában, amelyben egy kisgyerek és egy kiskutya egymásra talál, és amikor a kiskutya eltűnik, a kislány, Lili a nyomába ered.
Nyomtassátok ki a színezőt a könyvhöz!

tovább...

Változz kuflivá!

Készíts otthon kufliálarcot

Ha nem bírod a hideget, változz kuflivá, mert a kuflik idén meghozzák a tavaszt! De akkor is, ha neked elég a 10 fok, de kedved szottyan követni az új divatot, és kuflivá akarsz válni, akkor hajrá, nyomtasd ki és színezd ki ezt a két álarcot, és változz kuflivál - hiszen szerintünk mindenki legyen kufli!

tovább...

Bogyó és Babóca a világ körül

Bartos Erikával beszélgettünk

Bartos Erikát kérdeztük a Bogyó és Babóca mesék világkörüli útjáról, a meseírás és -rajzolás melletti tevékenységeiről, társadalmi felelősségvállalásról és a kicsikhez forduló, őket egyenrangúként kezelő hozzáállásáról, terveiről és különleges könyveiről. Rengeteg érdekes választ kaptunk, érdemes elolvasni!

tovább...

Kuflik nélkül mit sem ér a könyvespolc

Szerintem mindenki legyen kufli! - itt a harmadik kötet!

Pár éve még az jelezte a meleg idő közeledtét, hogy mindent orgonaillat leng be, hogy az ebédet rendszeresen kétgombócos fagyikkal helyettesítettem, és hogy egyre többet kellett tanulnom. Az elmúlt két évben ez kiegészült azzal, hogy első kézből olvasom a teraszon Dániel András legújabb könyvét, miközben a lábamat a kutyám hasán melengetem. Akinek tehát hozzám hasonlóan hiányzott már Hilda, Pofánka, Valér, Bélabá, Zödön, Titusz, no meg persze Fityirc, annak üzenem, hogy már nem kell sokáig várnia a folytatásra. – Bánáti Anna ajánlója

tovább...

A LEG-ek Bogyó és Babóca univerzumában

Bartos Erikát kérdeztük

Az új Bogyó és Babóca kapcsán arról kérdeztük a szerzőt, hogy mik a legkülönlegesebb, nehezebb, szebb pillanatok a Bogyó és Babócával kapcsolatban az életében. Humoros és megható részletek a színfalak mögül, olvassátok!

tovább...

Sütihasználati beállítások