A Nagy 2020-as Pagony kvíz

Már hagyomány, hogy minden évet egy nagy Pagony Kvízzel indítunk, amiben arra vagyunk kíváncsiak, milyen figyelmesen olvastad a könyveket és az ajánlókat! A helyes megfejtők között pedig egy ajándékcsomagot sorsolunk ki!

9 kérdésünk van, vigyázat, fogósak, de ha szemfüles vagy, mindent meg fogsz tudni fejteni! Izgulni persze nem kell, ha fejből nem tudod a választ, mi minden kérdésnél elrejtettünk olyan linkeket, amiből biztosan kitalálod.
A válaszokból mindig csak egy betűre lesz szükséged. Ezeket a betűket jegyezd fel magadnak egymás után, és ha mindent jól csináltál, akkor a végére megkapod a helyes megfejtést, ami egyébként egy 2021-ben megjelenő könyvünk címe!

Természetesen nem csak úgy a móka kedvéért készítettük ezt a kvízt: ha megvan a megfejtés, küldd be a jatek@pagony.hu címre február 14-ig, mi pedig egy 5 db-os, Pagony vagy Tilos az Á könyvből álló csomagot sorsolunk ki a helyes megfejtők között! A könyveket természetesen a győztes választhatja majd ki magának!

Sok sikert kívánunk!

4b33b2a8-f6d1-47e0-9105-8c0364689368_4_5005_c.jpeg1. A János vitéz-kód hatalmas közönségkedvenc lett 2020-ban, és nem is vagyunk ezen meglepve, hiszen egészen formabontó kötetről van szó: egy Berti nevű kisfiú pottyan bele egyenesen a János vitéz közepébe, megváltoztatva ezzel a mű teljes cselekményét. Na de tudjátok-e, milyen tárgyat kér kölcsön Berti Kukoricza Jancsitól, mikor találkoznak? A szó kilencedik betűjére van szükségünk a helyes megfejtéshez!
2. A Babaróka-sorozat is folytatódott idén, és legnagyobb örömünkre a 4. kötetben Babarókának kistesója születik! Hogy hívják az új jövevényt? A megfejtés harmadik betűjét használd!3. Nem maradhatnak ki a kvízből a kuflik sem, szerencsére 2020-ban is volt hozzájuk szerencsénk több kötetben is! Ami minket most érdekel, hogy tudjátok-e, milyen színű az a kufli, akinek a foltját keresik a Kuflik és az elveszett folt című részben!
A megfejtés második betűjét írd fel!4. Berg Judit Maszat-sorozata a legnépszerűbb piciknek szóló mesék egyike, egyszerűen lehetetlen megunni! Ahogy már megszokhattátok, a legfrissebb megjelent részben is két mese van. Ami minket most érdekel, hogy emlékeztek-e, mi a neve annak a szereplőnek, akinek levelet küld a második mesében Maszat?
Ha megvan a válasz, az első betűt jegyezd fel!mark_aki_hatevesen_megmentette_a_vilagot_borito_1000px.jpg5. Ebben az évben jelent meg Kerékgyártó István első meseregénye, a Márk, aki hatévesen megmentette a világot. Egy igazi, hatalmas űrkaland, amiben nem kisebb a tét, mint az emberiség megmentése! A kérdés, hogy tudjátok-e, melyik bolygóra irányították tévedésből az ügyetlenkedő űrhajósok a Spero nevű szuperszonikus űrállomást?
A megfejtés utolsó betűjére van most szükségünk, de figyelem: ez a betű összetett!
6. A szupercsapat az immundrendszer rejtelmeibe vezeti be a kis olvasókat, egy mesén keresztül ismerteti meg a gyerekekkel a védőoltások fontosságát. Hogy hívják a könyv főszereplőjét, a kis királylányt?
A megfejtés első betűjét írd le!
7b241a90-3eb2-4dd7-bcc4-00596d2ae68a.jpeg7. A Fekete nyár az egyik legkülönlegesebb könyv, ami idén megjelent nálunk, fő témája a generációk közti barátság és az anime világába is betekintést enged. Ami minket érdekel, hogy emlékeztek-e, mi a foglalkozása Fanni barátnőjének, Helga néninek.
A megfejtés harmadik betűjét írd fel!
8. A 3-5-8 perces sorozatunk egyre bővül, ti pedig változatlan lelkesedéssel várjátok az új részeket! Mi most a 3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről címűre fogunk fókuszálni, erre vonatkozik a kérdésünk is: mi ébreszti fela varázsálom sújtotta királylányt az egyik mesében?
Ez egy jó hosszú szó, ügyesen számoljatok: a hetedik betűre lesz szükség a megfejtéshez!9. A Mézes cukrászda című mesekönyvünknek van egy különleges velejárója: azonnal meg akarunk enni egy sütit, ahogy kinyitjuk! De egy másik érdekességet is rejt: van benne egy szereplő, akinek ugyanaz a neve, mint az egyik kuflinak! Melyik ez a név?
A megoldás második betűjét írd fel!

Ha megvan a megfejtés, 2021. február 14-ig küldjétek el a jatek@pagony.hu e-mail címre!