Könyvheti újdonságaink - 3. nap

Ismerd meg a legújabb Pagony-könyveket!

Indul a 91. Ünnepi Könyvhét! És bár ezúttal sajnos nem lehetünk együtt a Vörösmarty téren, de mégis szeretnénk egy kicsit átélni ezt az utánozhatatlan hangulatot. Mivel nem tudunk szóban beszélgetni a legújabb könyveinkről, írásban fogunk mesélni nektek mindegyikről. Csatoltunk hozzájuk hosszabb ismertetőket is, hogy ha valamelyik különösen érdekel benneteket, többet is megtudhassatok róluk, sőt, bele is olvashattok az újdonságokba!
És természetesen a mai napon a cikkben szereplő könyveket mind-mind szuper kedvezménnyel vásárolhatjátok meg!

Ha 2 könyvet veszel = 20% kedvezményt
Ha 3 vagy 4 könyvet = 25% kedvezményt
Ha 5 vagy több könyvet, akkor pedig 30%-os kedvezményt adunk!

Gyűjtsétek be most a legújabb kedvenceket!

a_halandzsarablok_borito_1000px.jpgHarcos Bálint: A halandzsarablók

Harcos Bálint mesekönyvei telis-tele vannak olyan szereplőkkel, akik kicsit kilógnak a sorból, szeretnek álmodozni és nagyon szeretnivalóak. A fantázia kisgyerekkorban szárnyal a leginkább, és nagyon fontos, hogy ezt a kreativitást és szabadságot meg tudják őrizni a gyerekek. Ezért olyan népszerűek a Szofi-mesék is a kicsik körében, hiszen a mindennapok eseményei közé csempészi bele a szerző a mesés elemeket.

Olvass többet a könyvről ide kattintva!

Legújabb kötetében, A halandzsarablókban 12 abszurd, hihetetlenül vicces és a fantáziát megmozgató rövid történetet találtok, kezdve az oroszlánok sörényének nyírására specializálódott sörényfodrásztól egészen Gibrász Fickándorig, a hírneves nyomozóig, aki kizárólag képtelenségeket nyomozott ki, ezért elveszítette az állását.

Itt el is olvashatsz egy mesét a kötetből!

Ismerkedjetek meg Korracsek nénivel, Lobélia kisasszonnyal, és ne csodálkozzatok akkor se, ha a könyv elolvasása után hosszas beszélgetésbe bonyolódtok a ruháitokkal!

Harcos Bálinttal beszélgettünk is a könyv kapcsán, ezt az interjút itt találod!Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os kedvezménnyel!

loni_es_a_kisertetek_borito_1000px.jpgVörös István: Loni és a kísértetek

Vörös István nevét elsősorban a felnőtt irodalomból ismerhetitek, de sokszor publikált gyerekverseket is, két humoros vers-átirat kötete jelent meg Lackfi Jánossal közösen.
Most meseregénnyel jelentkezik, amiben az unokája, Loni a főszereplő. A regény kétrészes lesz, már készül is a folytatás. A Loni és a kísértetek az első rész, ebben barátkozik össze Loni a kísértet kislánnyal, Levélkével.

Itt olvashatsz részletesebben a kötetről!

Ebből már sejthető is, hogy nem rémtörténetre kell számítani. A cuki, meghitt hangvételű meseregény leginkább arról szól, hogy két teljesen más világban élő kislány hogyan fedezi fel párhuzamosan egymás életét, családját, szokásait. Milyen valaki teljesen más szemével az ember, milyen embernek lenni? Ebből az alaphelyzetből alakulnak ki fejezetről fejezetre a vicces és bájos helyzetek, rengeteg rácsodálkozással és kalamajkával.

Olvasd el az első fejezetet!

Mi nagyon a szívünkbe zártuk ezt a két bájos és kíváncsi kislányt, ráadásul Kasza Julianna rajzai csodásan kiegészítik a szöveget. Fiúknak is ajánljuk! Kísértetek, humor, szokatlan kalandok: érdemes belevágni.

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os kedvezménnyel!

oten_a_kohegyen_borito_1000px.jpgVadadi Adrienn: Öten a Kőhegyen

Vadadi Adriennt jól ismerhetik az óvodások szülei, hiszen könyvei számtalan kisgyerek számára könnyítették meg az ovikezdést és az ovis hétköznapokba való beilleszkedést. Most azonban egy nagyobbaknak szóló meseregénnyel jelentkezett, amit nagy örömmel vártunk!

Itt olvashatsz többet a kötetről!

Egy hatalmas és izgalmas kalandban vehetünk részt Bozóval, Julkával és Zsigával (meg Zsiga nyalókáival természetesen), akiknek feltétlenül el kell intézniük egy Fontos Dolgot, de mivel a felnőttektől semmiféle támogatásra nem számíthatnak ebben (amiatt a nyilvánvaló ok miatt, hogy folyton aggodalmaskodnak), úgy döntenek, hogy nemes egyszerűséggel kihagyják őket ebből a dologból.

Beleolvasnál? Hajrá, ide kattintva megteheted!

Persze nem megy ám minden úgy, mint a karikacsapás - ahogy ez az életben általában lenni szokott - és a három barát egyedül marad az erdőben, ráadásul eltévednek, lemerül a náluk lévő telefon és az este is közeledik… Mihez kezdenek most? Lehet, hogy a felnőttekre mégis szükség van néha?

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os kedvezménnyel!


kisvasut_a_pinceben_borito_1000px.jpgSzabó Borbála: Kisvasút a pincében

Elsőolvasós könyvekből is érkeztek újak a Könyvhétre. Ha esetleg nem ismeritek a Most én olvasok!-sorozatot, és friss olvasó gyereketek van, akkor mindenképp szeretettel ajánljuk nektek, a lényege ugyanis, hogy egy pedagógusok által megtámogatott rendszerben segíti a kicsiket abban, hogy élmény legyen számukra az olvasás.

Tudj meg mindent a sorozatról ide kattintva!

Szabó Borbála sorozatának ez már a harmadik része (szigorúan véve negyedik, hiszen nagybetűs is van), de ez ne szegje senki kedvét: a sorozat lényege, hogy akárhol be lehet kapcsolódni, a történetek egymástól függetlenek, csak a szereplők azonosak. Úgyhogy ezt a könyvet azoknak ajánljuk, akik már hosszabb szövegeket is szívesen olvasnak.

Egy kedves, hóbortos család mindennapjaiba tekinthetünk be, akikkel folyton történik valami, ami akármelyik családban megeshetne, csak valahogy náluk sokkal viccesebb… mert van egy Átszívó Porszívójuk, ami elrepíti őket más korokba!

A második részben azt lesik meg a gyerekek, hogy az anyukájuk tényleg mindig olyan jó gyerek volt-e, ezúttal viszont egy komolyabb témát érintünk: a második világháború időszakába repülünk vissza a gyerekekkel, hogy egy rég eltűnt terepasztal sorsát kiderítsük.

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os kedvezménnyel!


a_kalozok_es_a_vajas_keksz_borito_1000px.jpgKiss Judit Ágnes: A kalózok és a vajas keksz

Kiss Judit Ágnes Babaróka-sorozata nagyon hamar a kisgyerekes családok egyik legnagyobb kedvencévé vált, úgyhogy boldogan jelentjük: anagybetűs résszel vadiúj Most én olvasok!-sorozat indul kisiskolásoknak!

A könyv egy kalózcsalád életébe enged bepillantást (velük egyébként a Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg című könyvben már találkozhattatok), akik soha, semmilyen körülmények között sem hagyják el imádott hajójukat: ott él együtt szeretetben a kalózmama két gyermekével. Nincs szükségük sok mindenre ahhoz, hogy elégedettek legyenek: nem kell más, csak búvárkodás, látcsövezés, vajas keksz és rum (utóbbit persze kizárólag a család felnőtt tagja fogyasztja, ő is csak mértékkel).

Olvass többet róla itt!

A drámai fordulat akkor következik be, amikor utóbbi két dologból kifogy a kis família. A kalózmama egy idő után megelégeli ezt az áldatlan állapotot és elhatározza, hogy gyermekeivel együtt életében először partra száll…

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os kedvezménnyel!

a_janos_vitez-kod_borito_1000px.jpgSzabó Borbála: A János vitéz-kód

Mi köze egymáshoz a mateknak és az irodalomnak? Hogy kerül egy plusz szereplő a János vitézbe? Megannyi kérdés, amikre mind választ kaptok Szabó Borbála legújabb regényében, A János vitéz-kódban. Azok a gyerekek, akiket eddig untattak a kötelező olvasmányok, most biztosan másként fognak rájuk tekinteni!
Sokan sokféleképp próbálkoztak már azzal, hogy a motiválatlan kamaszokat közelebb hozzák a régi irodalmi művekhez. Szabó Borbála egy egészen extrém megoldás mellett döntött:

beledobott egy gyereket a sztoriba.

Kész. Hogy nem jutott ez eddig senkinek eszébe? Ütköztetni a posztmodern irodalmat a klasszikusok világával, behelyezni egy ma élő gyereket kortárs normákkal egy rég letűnt korba egy egészen fantasztikus ötlet, és a lehetőségek széles tárházát nyitja meg előttünk.

Olvasd el ajánlónkat erről a szuper könyvről!

Egyik főszereplőnk, Berti épp az iskolakönyvtárban tölti a délutánját - próbálja átrágni magát a János vitézen. Unalmában elkezd firkálgatni a padra, majd egyszer csak megmagyarázhatatlan módon hirtelen eltűnik, és egyenesen a János vitéz kellős közepén köt ki!

Csöppenj bele a regénybe, itt találsz belőle egy részletet!

Innentől indul be az igazi őrület: egy egyetemi tanársegéd unottan készül a János vitéz-szemináriumára, már ő maga se tudja, mit lehetne elmondani még erről a könyvről, amikor felfedezi benne hősünket. Rövidesen fény derül arra, hogy a János vitéz összes fellelhető példányában megjelent Berti, aki Jancsi szárnysegédjeként komoly és visszafordíthatatlannak tűnő változtatásokat eszközöl a cselekményben...

Rendeld meg most hatalmas, akár 30%-os könyvheti kedvezménnyel!

Kapcsolódó termékek