Ezekkel a könyvekkel vár téged a Tilos az Á!

Nézd meg, mik az újdonságok!

A Tilos az Á felhozatala az előző félévhez hasonlóan most is rendkívül színesre sikerült. Az új könyvek között garantáltan mindenki talál majd a kedvére valót. Van köztük kortárs magyar szerzőtől való, Budapest utcáin játszódó történet; egy hosszú és elképesztően izgalmas fantasy; egy sorozat első kötete; egy sorozat folytatása; egy túlélőkalauz fiúknak és egy a lányoknak; és egy olyan könyv is, aminek az utolsó száz oldalát végig fogod sírni. Nézd meg az újdonságokat!

Louise O’Neill: Örökké a tiéd

25538.jpgLouise O'Neill felkavaró regénye egy olyan világban játszódik, ahol a lányok már nem természetes úton születnek. Ahol a nőket az iskolákban csak arra tanítják meg, hogyan tudnak örömet okozni a férfiaknak, miután kikerültek a való világba… A végzős év után a legmagasabb értékelést kapott lányok házastársakká válhatnak, hogy tehetős és befolyásos férjük mellett fiúkat szüljenek egészen addig, amíg többé már nem bizonyulnak hasznosnak. A többi lány jövője – mint szeretők és tanárok – leírhatatlanul kegyetlen.

freida és isabel legjobb barátnők, és biztosak abban, hogy évfolyamuk legjobbjaiként mindketten feleségek lesznek. De ahogy egyre feszültebbé válik az utolsó év, ahogy egyre nő a nyomás, hogy tökéletesek legyenek, isabel önsanyargatásba kezd, veszélyeztetve az egyetlen lényeges dolgot: a szépségét.

A férfiak pedig megérkeznek, csak arra várva, hogy menyasszonyt válasszanak maguknak… freidának meg kell küzdenie a jövőjéért – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy el kell árulnia az egyetlen embert, akit szeret és a barátjának tart...

Kor: 16+

Keresd a könyvet a Pagony boltjaiban, vagy rendeld meg a webboltunkban!

Neal Shusterman: Everlost, Skinjacker-trilógia 1.
Elveszve élet és halál között

25541.jpgNick és Allie nem élnek túl egy autóbalesetet... Ám a lelkük nem talál nyugalomra. Félúton rekednek élet és halál között egy Everlost nevű helyen, melyet az élők emlékei töltenek ki. Everlost varázslatos, ugyanakkor veszélyes vidék, ahol az elveszett gyerekek bandákba verődve élnek. Amikor azonban megtalálják Maryt, az elveszett gyerekek királynőjét, Nick úgy érzi, otthonra lelt, Allie azonban nincs kibékülve azzal, hogy az örökkévalóságot ebben a köztes világban töltse. Így aztán Allie kockázatos vállalkozásba kezd: kitanulja a bőrtérítés tudományát. Mindeközben felbukkan egy irtózatos szörnyeteg, aki McGillnek nevezi magát...

Kor: 12+

Ha te is belecsöppennél Everlost varázslatos világába, kattints ide a könyv megrendeléséhez!

25542.jpg
Eric Elfman– Neal Shusterman:Hawking folyosója, Akcelerátus-trilógia 3.

Nicknek nincs más választása, engednie kell Edison zsarolásának, és segédkezik az Akcelerátusnak a Nagy Hatótávolságú Energiakibocsátó összeszerelésében. Ehhez azonban vissza kell szereznie az összes garázsváráson eladott tárgyat, és köztük van az a teleportáló masina, amely a Loch Ness-i szörny tavának mélyén lapul.

Mitch és Caitlin eközben Princetonba utaznak, hogy megpróbálják visszaszerezni azt a 750 millió dollárt, amelynek ellopásáért Mitch apját bebörtönözték. Nincs egyszerű dolguk, az Akcelerátus ugyanis figyeli minden lépésüket. Petula az egyetlen, aki elégedett az új helyzettel, és igyekszik minél előbbre jutni a ranglétrán, és közelebb férkőzni Nickhez. Hajtja a hárfa jóslata, miszerint neki kell bezárnia a kört...

Kor: 12+

A sorozat záró kötetének megvásárlásért ide kattints!

James Dawson: Fiú vagyok, illusztrációk: Spike Gerrell
25760.jpg
Minden, amit tudni szerettél volna a kamaszkorról, de nem mertél ráguglizni. Hogyan éld túl az osztálytársaid hülyeségeit, a lányokkal való ismerkedést, az első szexet, a pattanásokat és mindent, ami még közte történik. Őszintén beszél a pornóról és a média közvetítette irreális női és férfi testképről, a bántalmazásról és a határokról, ahol meg kell állni. Arra buzdít, hogy légy nyitott, fogadd el önmagadat és másokat is olyannak, amilyenek.

Vicces és okos szöveg Amerika egyik legjobb képregényrajzolójának illusztrációival.

Kor: 14+

Belelapoznál a könyvbe? Rendeld meg itt!

Hayley Long:Lány vagyok, illusztrációk: Gemma Correll

Lánynak lenni sem fenékig tejfel. Hogy lehet túlélni a sulit, miközben mindenki bámul, nem érzed magadénak ezt az új testet, a melled túl kicsi (vagy túl nagy), és ráadásul non-stop dráma és lelkizés megy a barátnőiddel.

25761.jpgHayley Long a szőrtelenítéstől a biztonságos szexen keresztül a bántalmazásig mindenre kitér, amit egy kamasz lánynak (és az anyukájának) tudnia kell. Erősíti az önbizalmat, biztat, hogy saját döntéseket hozz, és ne sodródj az árral. Felsorol egy csomó nőt, aki sikeres és arra buzdít, hogy ne tartsd magad kevesebbnek, csak mert nő vagy. Merj olyan lenni, amilyen lenni akarsz! - mondja az író, minden pátosz nélkül, sok humorral, ítélkezés nélkül.

Kor: 14+

Ha lecsapnál a Lány vagyokra, itt a helyed!

25759.jpg
Szakács Eszter: A Szelek Tornya

A vakáció utolsó napján a vagány Mira felmászik a környékükön évek óta elhagyatottan álló építkezési terület darujára, hogy megszabaduljon az őt üldöző osztálytársaitól. Fent, az irányítófülke ablakán át megpillant egy másik, ismeretlen világot. A kitörő viharban azonban megcsúszik és lezuhan, de egy griff megmenti az életét.

A lány apja egészen eddig titkolta előle, hogy születésekor a Moirák titkos feladatra választották ki Mirát: kapuőre lesz az Olümposz nevű bolygónak, ahol a görög istenek élnek napjainkban. A kapuőrök mindig egy párból állnak: griffből és grifflovasból, akik ugyanazon percben születtek. Telepatikus kapcsolat köti össze őket, de ez a kapcsolat a tizenötödik születésnapjukon jön csak létre. Ekkor kezdik el tanulmányaikat az Olümposzon, ahol fel­készítik őket leendő feladatukra, ami nem kisebb, mint a világ bonyolult rendjének megőrzése. Az új iskola mellett Mirának a föl­di dolgait is el kell rendeznie, és meg kell fejtenie a család múltját átszövő titkokat...

Kor: 12+

Csapj le A Szelek Tornyára a webboltunkban!

Molnár T. Eszter: Egy majdnem normális család 1.: Stand-up!

25688.jpg
Virág családja majdnem normális. Van egy csinos, divatbolond nővére, Vera, egy kocka öccse, Misu, és persze ott az apja, aki ugyanolyan, mint a legtöbb apa, csak egy kicsit talán többet iszik a kelleténél. Minden nap, minden hétvége ugyanúgy telik: bolondozás az osztálytársakkal, sok-sok mosogatás otthon, és hosszú csetelések Virág legjobb barátnőjével, Lilivel. Ám ahogy Virág egyre többet beszélget Danival, úgy lesz Lili és a többi lány egyre elutasítóbb vele. Ennyire más volna, mint a többiek? Mi baja Lilinek? Miért sír annyit Vera? És miért terrorizálják Misut az iskolában?

Molnár T. Eszter könyve a család fontosságáról, a kusza barátságokról és arról, hogy egy kicsit mindannyian különcök vagyunk.

Kor: 12+

Molnár T. Eszter könyvét itt tudod megrendelni!